Klaipėdoje vyks nemokami programavimo mokymai

Švietimas

Viešoji įstaiga „Atviro kodo sprendimai“ koordinuoja projektą „Renkuosi programuoti“, skirtą dirbančiųjų asmenų persikvalifikavimui bei kompetencijų kėlimui IT srityje.

pixabay.com nuotr.

INFOBALT ir MOSTA atlikto tyrimo duomenimis, informatikos ir ryšių technologijų įmonės Lietuvoje jau šiandien galėtų priimti net tris tūkstančius darbuotojų ir šis skaičius nuolat auga. Manoma, jog trejų metų laikotarpyje šiam sektoriui bus reikalingi beveik dvidešimt tūkstančių IT specialistų.

„Per ateinančius trejus metus labiausiai trūks programuotojų. Prognozuojama, kad jų poreikis išaugs iki 83 procentų lyginant su dabartiniu šios specialybės darbuotojų skaičiumi. Taip pat augs ir testuotojų, sąsajų kūrėjų, konsultantų, tinklų inžinierių, vartotojų sąsajų kūrėjų, IT grafikos dizainerių ir kitų IRT specialybių darbuotojų poreikis“, – pranešime cituojama INFOBALT švietimo ekspertė Monika Simaškaitė.

Nors Lietuvos aukštosios mokyklos nuolat didina valstybės finansuojamų vietų skaičių šių studijų programoms, tik nedidelė dalis mokyklą baigusių abiturientų renkasi būtent šią kryptį, o net ir iš tų, kurie pasirenka, beveik pusė jų nutraukia studijas dar pirmaisiais metais, taD Kiekvienais metais darbo rinką papildo vos keli šimtai naujų IT specialistų ir didžioji dalis darbo vietų lieka laisvos.

Anot pranešimo, projekto „Renkuosi programuoti“ metu vykdomi nemokami programavimo mokymai Vilniuje, Kaune bei Klaipėdoje, suteiks galimybę 675 asmenims išmokti visko nuo pagrindų ir taip pakeisti savo karjeros kelią.

Registruotis į šiuo kursus galima čia.

1 Comment

  1. Deividas

    Trūksta programuotojų su 2 metų patirtim, expert lygiu dirbančių su Java, php…. ar kitom programavimo kalbom… baigiau mokslus esu Junior programuotojas, ir tokių pažystu ne viena kurie ieškosi darbo Klaipėdos apskrityje, ir nėra ji taip parasta rasti.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Programavimo pamokos pradinukams: penkiolika pretenduoja į vieną vietą

Penkiolika mokinių į vieną vietą – tokio neregėto dėmesio sulaukė technologinės kūrybos ir programavimo projektas Klaipėdos „Gilijos” pradinėje mokykloje. Norinčiųjų ...
2020-05-27
Skaityti daugiau

Švietimas

Organizuoja nuotolinius programavimo mokymus vaikams

Programavimo akademija „CodeAcademy Kids“ skelbia pradedanti nuotolinius mokymus „Virtualioje klasėje”. Jų metu lietuviškai kalbantys moksleiviai galės prisijungti į gyvai transliuojamas, ...
2020-03-26
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdoje veikiančioje programavimo akademijoje vaikai mokosi ne iš vadovėlių

Vieną pažangiausių pasaulyje švietimo sistemų turinti Suomija nuo 2020 metų taps pirmąja šalimi, atsisakiusia mokomųjų dalykų. To siekiama ir Klaipėdoje. ...
2019-10-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This