Liepų gatvės sankryžoje – eismo pokyčiai

Svarbu, Transportas

Vis judresne tampančioje Liepų, Arimų ir Jaunystės gatvių sankryžoje palaiminti eismo pokyčiai, todėl gyventojai patirs ir nepatogumų, ir privalumų.

Liepų, Arimų ir Jaunystės gatvių sankryžoje bus panaikinti visi įmanomi kairiniai posūkiai. ESK schema

Šios sankryžos likimas trečiadienį buvo svarstomas Klaipėdos savivaldybės Eismo saugumo komisijos posėdyje. Atkreipti dėmesį į šią sankryža prašė greta jos įsikūrusi Paupių bendruomenė bei kitoje Liepos gatvės pusėje statomo naujo gyvenamųjų namų kvartalo „Saulės butai“ vystytojai.

Klaipėdos savivaldybė yra numačiusi, jog ši sankryža ateityje taps reguliuojama šviesoforu, tačiau tai užtruks, todėl ir ieškota laikinų sprendimų.

„Mums, gyvenantiems Paupių kvartale, labai matosi ydinga praktika, kai visi važiuojantys į miestą Liepų gatve, šioje sankryžoje suka į kairę, į Jaunystės gatvę, nes taip nukerta kampą. Tačiau ta gatvė yra siaura, nepritaikyta tokiam srautui, todėl mūsų noras yra, kad būtų uždraustas kairinis posūkis iš Liepų į Jaunystės gatvę“, – Eismo saugumo komisijos posėdyje kalbėjo Paupių bendruomenės atstovas Martynas Gaina.

Kvartalo „Saulės butai“, į kurį iš Liepų gatvės galima patekti Arimų gatve, vystytojų atstovė Renata Surblytė teigė, jog Liepų, Arimų ir Jaunystės gatvių sankryžoje kairinius posūkius reikėtų uždrausti bent jau piko valandomis.

„Ir būtų gerai, jei prie šios sankryžos būtų sugrąžintas greičio matuoklis, gal jį galima perkelti arčiau Palangos plento, nes nuo jo vairuotojai tikrai atlekia ne 50, 60 ir 70 kilometrų per valandą greičiu“, – kalbėjo R. Surblytė.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius, kuris yra ir Eismo saugumo komisijos pirmininkas, Gintaras Neniškis priminė, jog „Saulės butų“ kvartalo vystytojai su Klaipėdos savivaldybe turi pasirašę infrastruktūros sutartį, kurioje numatyta, kad jie ir turi sutvarkyti šią sankryžą.

„Tas įsipareigojimas yra diskutuotinas“, – tvirtino R. Surblytė, paprašiusi susitikimo su G. Neniškiu.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyrius pasiūlė šioje sankryžoje uždrausti visus kairinius posūkius. Komisijos narys, Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys pasiūlė, jog toks draudimas galiotų tik darbo dienomis nuo 7 iki 20 valandos.

„Eismo įvykių toje sankryžoje turime sočiai. Ir ten esanti pėsčiųjų perėja yra probleminė, ne kartą buvo partrenkti nepilnamečiai. Karštas taškas yra ir Arimų gatvė, ne kartą joje jau statėme trikojį. Mes pasisakome už saugumą ir turime riboti kairinius posūkius, kol atsiras normali sankryža. Štai ir vakar – kelias Kretinga-Jokūbavas, šoninis smūgis ir žmogus žuvo vietoje. Jei iš Arimų gatvės suks į kairę, šoninis smūgis ir žus vaikas, neduok Dieve. Reikia išvengti tokių nelaimių“, – kalbėjo Klaipėdos apskrities Kelių policijos vadovas Mindaugas Džermeika.

Eismo saugumo komisijos narių dauguma balsavo už tai, kad visi kairiniai posūkiai Liepų, Arimų ir Jaunystės gatvių sankryžoje būtų uždrausti darbo dienomis nuo 7 iki 19 valandos. Tokie draudimai įsigalios, kai bus pastatyti atitinkami kelio ženklai.

Komisijoje pateikta informacija, jog šiuo metu vyksta minėtos gatvės rekonstrukcijos projektavimo darbai. Numatoma, kad Liepų gatvėje posūkiams į Arimų ir Jaunystės gatves bus įrengtos papildomos eismo juostos. Taip pat numatyta įrengti šviesoforus, kurie ir reguliuos ne tik pėsčiųjų, bet ir automobilių eismą,

Optimistinis terminas toks, kad nauja sankryža galėtų būti įrengta iki kitų metų rudens.

6 Comments

  1. Faktas

    Savivaldybės avinai tik dabar pamatė! Užpernai jau buvo vėlu, bet avinams ne tas rūpi

    Reply
  2. Amerika)

    Gal ir nieko man patiktu, o policininkai gulintis ne, triukšmas bum, bum o tada greičio padala spaus hm.

    Reply
  3. Anonimas

    Daug protinguolių sustoja stotelėje ir laukia kol apsipirks jų antros pusės Frezijoje,tuomet išvažiuojant nuo Saulės butų dingta matomumas iš kairės ir atlekiant mašinoms dideliais greičiais gali nunešti išsukančius.

    Reply
  4. Faforas, atsiprašau sviesaforus.

    … jeigu suks į kairę ir.. žus vaikas.
    SUSIDARO ĮSPŪDIS, KAD KELIUKU POLICININKAS YRA BAIGĘS VANGOS MOKSLUS.

    Reply
  5. Abc

    Jau senai pastebėjau, kad ta perėja tarsi tiksinti bomba. Ten iš užmiesčio kai parlekia didelii greičiu, tai ties ženklu Klaipėda nepilnai sumažina greitį, o net jokio kalniuko prieš perėją nėra. Jokios prevencijos. Kaip visada, laukiama kol užmuš žmogų.

    Reply
  6. Anonimas

    Labai blogai ypač mokiniams,nes butent šioje gatvėje yra autobusu sustojimai kuriais galima pasiekti kitas perlipimui ęeikalingas stoteles

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Dėl padėties Teatro gatvėje - revoliucinės nuotaikos

„Arba kavinėms leidimus atimti – daryti revoliuciją”, – gynė Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas savivaldybės sprendimą Teatro gatvėje leisti automobilius statyti ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This