Teismas įtikino moterį ir „Lidl” tarpusavio ginčą baigti taikiai

Miestas

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėtoje civilinėje byloje patvirtino pirkėjos ir prekybos centro „Lidl“ sudarytą taikos sutartį.

Ginčas tarp šalių kilo dėl pirkėjos susižalojimo parduotuvėje, kai ji eidama paslydo ant dėl išpilto skalbiklio slidžių grindų ir, nugriuvusi visu svoriu, stipriai susitrenkė.

Asociatyvi Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak teismo pranešimo, ieškovės teigimu, jai nebuvo suteikta pirmoji pagalba, nebuvo iškviesta greitoji pagalba, nukentėjusioji buvo ištikta šoko kelias minutes. Parduotuvės vadovų pasiūlytas taikus ginčo sprendimo būdas, kompensuojant ieškovės patirtą turtinę ir neturtinę žalą dovanų kuponais, su kuriais būtų galima apsipirkti bet kurioje parduotuvėje „Lidl“, jai buvo nepriimtinas.

Ieškovė prašė priteisti iš parduotuvės 735 Eur turtinės žalos atlyginimą ir 9940,33 Eur negautų pajamų, nes dėl sužalojimų negalėjo dirbti bei 1500 Eur neturtinės žalos atlyginimą.   

Klaipėdos apylinkės teismas savo sprendimu ieškinį tenkino iš dalies ir priteisė ieškovei 1000 eurų neturtinės žalos atlyginimą ir 223,65 eurų bylinėjimosi išlaidų, o atsakovei iš ieškovės – 3117,36 eurų bylinėjimosi išlaidų.

Apylinkės teismas konstatavo, kad prašomų priteisti negautų pajamų ieškovė neįrodė, jos nedarbingumas buvo nulemtas ne tik incidento parduotuvėje, bet ir kitų paūmėjusių ligų, o dalį nedarbingumo pajamų atlygino „Sodra“.

Su teismo sprendimu ieškovė nesutiko ir kreipėsi į apygardos teismą, prašydama jos reikalavimus patenkinti visiškai.

Klaipėdos apygardos teismas nustatė, kad bylą nagrinėjant pirmosios instancijos teisme šalims nepavyko bylos užbaigti taikiu būdu.

Apeliaciniame skunde ir atsiliepime į apeliacinį skundą nėra išdėstyta šalių pozicija dėl to, ar buvo išnaudotos visos galimybės šią bylą užbaigti taikiai.

Dėl to apygardos teismas pasiūlė šalims apsvarstyti galimybę užbaigti bylos nagrinėjimą taikiai, išaiškino, kad taikos sutartį galima sudaryti bet kurioje proceso stadijoje, taip šalys įgyja unikalią galimybę bylą užbaigti savo iniciatyva ir tarpusavio susitarimo būdu išspręsti kilusį ginčą.

Šalys per teismo nustatytą laikotarpį pateikė teismui pasirašytą taikos sutartį, kurią apygardos teismas patvirtino.

Pagal taikos sutartį ieškovė atsisakė visų savo reikalavimų parduotuvei, o parduotuvės atstovai atsisakė jiems pirmosios instancijos teisme priteistų 3 117,36 eurų bylinėjimosi išlaidų. Ieškovei buvo grąžintas 188,25 eurų žyminis mokestis.

1 Comment

  1. Pasipelnymas nulis

    Buvo tokia pasaka apie godžią žvejo žmona… Taip nutiko ir tai juodkrantiškei žvejienei meilutei. Herojė tapo labiau žinoma, senų ligų padaugėjo, naujų negalavimų įrodyti nepavyko.,,, Godumas ne visada laimi,

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Remigijus Žiogas: „Neleisk, kad ego trukdytų tau siekti savo tikslų“

Kovo pradžioje prasidėjo Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro Atviro jaunimo centro projekto ,,Pažink save” rubrika – ,,Sėkmės istorijos”. Rubrikos tikslas ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Sportas

Klaipėdos derbyje: studenčių entuziazmas prieš patyrusias žaidėjas

Moterų Baltijos krepšinio lygos („Biosil-WBBL“) finalo ketverto antrajame pusfinalyje Palangos arenoje penktadienį 19 val. prasidės Klaipėdos derbis tarp LCC tarptautinio ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Siekiama, kad „Independence“ dirbtų daugiau Lietuvos jūrininkų

Seimo Jūrinių reikalų komisija ketvirtadienį vykusiame posėdyje domėjosi, kokios šiuo metu yra sudarytos ir jūriniame sektoriuje veikiančios vykdomosios valdžios komisijos. ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdoje ir rajone atpigs vanduo?

Valstybinė energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) kitą savaitę tvirtins AB „Klaipėdos vanduo“ geriamojo vandens ir nuotekų bei paviršinių nuotekų bazines kainas ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Politika

G. Kniukšta traukiasi iš prezidento rinkimų: reikiamo parašų skaičiaus nesurinko dar du kandidatai (atnaujinta)

Respublikos Prezidento rinkimuose kandidatuojantis Gintautas Kniukšta ketvirtadienį pristatė rinkėjų parašų lapus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) ir užbaigė parašų rinkimą. VRK  ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This