Atsistatydina Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius

Regionas, Svarbu

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Artūras Bogdanovas pranešė, jog traukiasi iš pareigų.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Artūras Bogdanovas. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Pastarieji pusantrų metų buvo tikrai įdomūs. Pradėjęs dirbti savivaldybės administracijos vadovu, radau nemažai problemų – permainų reikėjo administracijoje, permainos buvo būtinos ir visame rajone. Trūko sporto ir laisvalaikio infrastruktūros, keliai ir šaligatviai apgailėtinos būklės. Reikėjo pokyčių ir kuo greičiau. Subalansavus 2019 metų išlaidas, išaugus pajamoms, jau šiais metais galėjom daugiau dėmesio skirti darbams. Mano siūlymu atsirado papildomos finansavimo eilutės Gargždų ir Sendvario infrastruktūrai, mano siūlymas prieš kelis mėnesius buvo ir beveik pusę milijono skirti kitų seniūnijų keliams. Džiaugiuosi, jog pavyko gauti pritarimą politikų tarpe. Rezultatas akivaizdus – tvarkomos gatvės, atsiranda nauji pėsčiųjų takai. Tuo pačiu juda ir dideli infrastruktūriniai projektai – daugiafunkcis sporto centras, Gargždų kultūros centro renovacijos projektas, autobusų stotis. Politikų pritarimas buvo svarbus. Ir jį turėjau, bet pamažu koalicijos partnerių tikslai pasikeitė. Dabar pagrindinis tikslas – trinkelės, o ne žmonės. Todėl žengiu žingsnį, kuriam ruošiausi jau porą mėnesių. Traukiuosi iš administracijos direktoriaus pareigų. Tai nėra spontaniškas sprendimas, jis gerai apgalvotas. Matau, kad nebeturiu galimybės konstruktyviai dirbti su dabartine koalicija. Nuoširdžiausios sėkmės Merui ir visai komandai” – savo „Facebook” paskyroje rašo A. Bodgdanovas.

Jis teigia dabar pailsėsiantis, skirsiantis daugiau dėmesio šeimai.

„Atvirai Klaipėdai” A. Bogdanovas teigė nenorintis išskirti kokių nors personalijų ar politinių jėgų, kurios paskatino žengi tokį žingsnį.

„Aš esu rezultato žmogus ir nemėgstu arba nemoku kitaip dirbti. Man reikia, kad būtų leidžiama įgyvendinti formuojamas užduotis. Jei atsiranda kažkokios politinės batalijos, peripetijos ar net trukdymas, aš nematau reikalų daug kapstytis. Jei mes sakome, kad norime įgyvendinti didžiuosius projektus, bet nežiūrim, kad reikia administracijoje bent kažkiek algų fondą didinti, negalima taip, čia turi būti balansas tarp finansinių ir žmogiškųjų galimybių. Turi būti absoliutus palaikymas, o keletą mėnesių jautėsi, kad jo nėra”, – sakė direktorius.

Tuo metu Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas teigė, kad pasikalbėjimų tokia tema jau buvo ir anksčiau.

„Žmogui vadybininkui, administratoriui su politikais nėra taip lengva. Bet tarp mūsų viskas tvarkoje, mes esame seni pažįstami. Kai žmogus turi pakankamai aukštus tikslus ir nori, kad viskas sklandžiai ir greitai vyktų, bet atsiranda tam tikrų politinių trukdymų, natūralu, kad ateina ta diena, kai nusibosta kariauti ir žmogus pasako „ačiū”, – sakė meras.

Jis teigė, jog dar bandys perkalbėti A. Bogdanovą likti poste. Jei to padaryti nepavyktų, kandidatas į šį postą yra skiriamas mero teikimu, bet turi turėti ir koalicijos partnerių pritarimą – postas esą nėra pažadėtas jokiai konkrečiai politinei jėgai. Anot pašnekovo, koalicija yra stipri ir ji tikrai egzistuos, bet jai, ko gero, reikia kitokio tipo administracijos vadovo.

Pats A. Bogdanas sakė, kad, vargiai įmanoma, jog jis bus perkalbėtas, nes nors ir labai gerbia merą, tačiau sprendimas nebuvo padarytas spontaniškai, o yra labai gerai apgalvotas.

Jis sakė dirbsiantis iki artimiausio tarybos posėdžio – eilinio, numatyto sausį, arba neeilinio, nes direktorių atleisti gali tik ji.

Klaipėdos rajono tarybos valdančioji dauguma yra sudaryta iš trijų partijų – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų, Liberalų sąjūdžio bei visuomeninio rinkimų komiteto „Bendrai geriau“.

A. Bogdanovas dėl posto Klaipėdos rajone jis buvo atsisakęs uostamiesčio tarybos nario mandato, kurį iškovojo su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

13 Comments

  1. Inga

    Gaila..kai tokiu vdikliu vadovu nelieka…labai apmaudu kad nera komandos..vienas kalnu nenuversi

    Reply
  2. Raimundas

    Neištvėrė „nesugadintas” žmogus „bebrų” sabotažo. Gaila….

    Reply
  3. Rita

    Šaunus vadovas,energingas,truputį pajudino ta užpelkėjusia savivaldybė.sedi metų metus tie patys ir savo reikalus tvarko,o čia jaunas, iš kitur,matyt nepatiko kazkam

    Reply
  4. Anonimas

    Kur eisit? Į Kretingą? Juokas ima!

    Reply
    • Gražina

      O kas jums juokingo,Kretingai labai pasiseks.

  5. Hm

    Išėjo kur geriau, kas neaišku, koks skirtumas kokia partija… užknisa tik kad be atsakomybės ir pareigų, išrinko į tarybą perėjo į Gargždus, dabar vėl turbūt korišas geriau pasiūlė, o pačio sąžiningumo nė kvapo… o kaltint kad toks perėjūnas yra negi vskstiečiai kalti, visose partijose jų pilna gi… pats žino ką daro tikiuosi kas palaiko valstiečius už jį nebalsuos, lai sėdi pas kažką dešinėje ir tiek ir darosi karjeras, žodžiu nepatikimas tikrai

    Reply
  6. Visuose

    frontuose akiplėšiškos valstiečių divizijos su cinizmu prasmilkusiom tuščiagarbėm savimilų milinėm ir visu Valdovu atsitraukia. Pelnytai gavo per snapą ir tas nėr blogai tik va, kokios tos naujos pajėgos bus ir kas ištrauks ir kokias savo vėliavas? Gargždų gelbėtojui aniuolui Gražuliui Vilniaus horizontuose jau kvepia pridegusių koldūnų dūmai tad nejau Gargždus ims LGBT ar atsikomandiruos kalašnikovinį Šustauską? Kėdė tai tokia, kaip geros prostitutės, visiems duok, visiems maloniai šypsokis, bet visiems nespėsi ir geras niekad nebūsi.

    Reply
  7. Tu

    Šmikis kokių reta

    Reply
  8. Ko norėti

    Valstiečiai be atsakomybės

    Reply
    • Anonimas

      Nereik kalbėt už visus, visose partijose yra ir gerų ir blogų, šita persona sutinku nieko gero kaip ir ale valstietis Vaitkus, bet be jų yra tikrai rimtų

  9. Neniški kada atsistatidinsi?

    Prilipalo prie kedės kada eisi lauk?

    Reply
  10. Anonimas

    Atejau suknisau atsakomybe 0 atia.

    Reply
  11. Nes taip

    Karbauskis liepė

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pagerbė ryškiausius metų kultūros šviesulius bei jaunuosius talentus

Priekulėje pristatytas naujas festivalis „Ženklai“, kviečiantis pažinti nepažintą Priekulę ir jos kūrėjus. Festivalio atidarymo renginio metu įteikti ir trys apdovanojimai ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose duris atvers bendradarbystės centras „Spiečius“

Birželį Gargžduose duris atvers jau 15-as Inovacijų agentūros bendradarbystės centras „Spiečius“. Centras veiks kaip erdvė, skatinanti regiono verslumą, teikianti nemokamas ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Regionas

Žadama keisti potvynių rizikos valdymo tvarką

Apie kompleksinį požiūrį į potvynių rizikos valdymą kalbantys Klaipėdos, Kretingos ir Šilutės rajonų bei Klaipėdos miesto savivaldybių vadovai sulaukė Aplinkos ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This