Kino klubas „8 ½“ keliasi į kino mylėtojų namus

Kultūra

Iš mūsų gyvenimo nesitraukiant koronavirusui, kino klubas „8 ½“ ieško būdų, kaip neprarasti ryšio su bene puse tūkstančio savo draugų – kino mylėtojų bei suteikti galimybę jiems ir toliau mėgautis geru kinu.

Gruodžio pradžioje startavo internetinė platforma – projektas „Kino klubas 8 ½ namuose“, kuris leidžia žiūrėti dėmesio vertus filmus internete online formatu.

„Viena nepatogi akimirka“

Norėdami išlaikyti klubo trečiadienio dienos susitikimų kino salėje tradiciją, ištisą dieną klubo nariai kiekvieną trečiadienį prisiregistravę galės žiūrėti pasaulio kino klasikos filmus su lietuviškais subtitrais ir vertimu, o šeštadienį bus galima pamatyti naujus geriausius, žiūrovų pripažinimo jau susilaukusius Europos ir Lietuvos filmus.

Taip pat siekdami palaikyti klubo tradicijas ir nepamiršdami klubo kino edukacijos tikslų galimybes filmus namų ekrane pristatys ir apie kiną kalbės ekspertai ir kino kūrėjai, žinomi visuomenės atstovai ir žiūrovai.

Gruodžio mėnesio repertuare klubo lankytojai jau matė į JAV aukso fondą įėjusią dramą „Pikti ir gražūs“ su pasaulį ką tik palikusia Holivudo kino ikona -Kirku Douglasu, o šį šeštadienį žiūrovų karantino nuotaiką praskaidrins prancūzų komedija „Viena nepatogi akimirka“ (2017) su puikiu aktorių duetu Vincentu Casselu ir François Cluzet.

Kino mylėtojų kitą trečiadienį dar laukia italų kino klasiko, absurdo filmų kūrėjo Marco Ferreri šedevras „Dilingeris yra miręs“ (1969).

Mėnesio afišoje – šiuolaikinio prancūzų kino režisieriaus Franck Dubosc komedija „Dėl visko kalta meilė“ (2018) ir panašias prancūzams nesvetimas meilės problemas, bet kitu kampu ir rimtai sprendžianti kino klasiko Francois Truffo juosta „Vyras, kuris mylėjo moteris“ (1977) , kurią  klubo žiūrovai pamatys naujųjų išvakarėse – gruodžio 31 dieną.

Na, o tradicinę kino gimtadienio šventę gruodžio 30 d. klubas atšvęs su geriausiu, kino ekspertų vertinimu, visų laikų filmu – Federico Fellinio „8 ½“. Apie šį režisierių ir filmą vaizdo pristatyme papasakos žinoma kino kritikė, TV laidų vedėja Izolda Keidošiūtė.

Jei kino projektas susilauks kino mėgėjų dėmesio ir palaikymo, organizatoriai žada ir toliau ieškoti naujų, įdomių formų gero kino sklaidai tiek Klaipėdoje, tiek atsiradus naujoms technologinėms galimybėms – ir visoje Lietuvoje.

1 Comment

  1. Zits

    Kaip prisijungti?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Kviečia į susitikimą su legendinės Gainsbourgų šeimos gyvenimu ir kūryba

Šį trečiadienį, lapkričio 24 d., 18 val., Kino klubas „8½” savo žvilgsnį nukreips į Gainsbourgų meno kūrėjų dinastiją. Bohemiškasis Gainsbourgų klanas ...
2021-11-22
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdos knygų mugė startuos su filmu „Aušros pažadas“

Spalio 1–3 d. Klaipėda kvies miesto gyventojus ir svečius į tarptautinę VIII Klaipėdos knygų mugę. Šių metų tema – „Sugrįžimai“ – ...
2020-09-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This