Narkotikus į Lietuvą parsisiuntęs rusas nuteistas už akių

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apygardos teismas Rusijos piliečiui, žinojusiam apie Lietuvoje dėl jo vykstantį baudžiamąjį procesą, tačiau neatvykusiam į bylos nagrinėjimą, skyrė 12 metų laisvės atėmimo bausmę už tai, kad iš Ekvadoro į Lietuvą jis pasisiuntė didelę kokaino siuntą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Sergey Semikin buvo pareikšti kaltinimai dėl beveik 453 kg kokaino įgijimo, siuntimo ir gabenimo per Lietuvos sieną.

2016 metų pabaigoje tiksliai nenustatytomis aplinkybėmis rusas iš nenustatyto asmens Ekvadore įsigijo labai didelį kiekį – 575,4 kg – kokaino briketų ir juos parsisiuntė jo vadovaujamos įmonės adresu Vilniuje.

Narkotinių medžiagų pardavėjui Ekvadore kaltinamasis nurodė narkotines medžiagas paslėpti plastikų slėginio liejimo formose, o dokumentuose nurodyti, kad prekių pardavėjas parduoda 6 plastikų slėginio liejimo formas, kurių vertė 57 000 JAV dolerių. Konteineris su narkotikais iš Ekvadoro buvo atgabentas į Klaipėdos teritorinės muitinės tikrinimo vietą ir sulaikytas muitinės pareigūnų.

„Nuosprendyje pažymėta, kad byla išnagrinėta kaltinamajam nedalyvaujant, nes jis yra ne Lietuvos Respublikos teritorijoje, jis žinojo tiek apie ikiteisminį procesą, tiek apie bylos nagrinėjimą teisme, jam asmeniškai įteikti teismo dokumentai bei kaltinamasis aktas, tačiau jis vengė atvykti į teismą, nurodė neteisingą buvimo vietą. Byloje buvo kreiptasi teisinės pagalbos į Rusijos Federaciją, tačiau Rusijos Federacijos Interpolo nacionalinis biuras informavo, kad kaltinamasis yra registruotas Maskvoje, jam išduotas Rusijos Federacijos piliečio pasas ir dėl šios priežasties jis negali būti išduodamas Lietuvos Respublikai ekstradicijos tikslais”, – rašoma teismo pranešime.

Skirdamas bausmę kaltinamajam teismas atsižvelgė į padaryto nusikaltimo pavojingumo visuomenei laipsnį bei jo tyčinį pobūdį, į tai, kad padaryti labai sunkus ir sunkus nusikaltimai, padarytų nusikalstamų veikų motyvus ir tikslus, kaltinamojo asmenybę – anksčiau neteistas, tačiau pagal byloje gautus duomenis iš Čekijos gali būti susijęs su nusikalstamomis veikomis, į atsakomybę sunkinančių bei lengvinančių aplinkybių nebuvimą, į gabentų narkotinių medžiagų labai didelį kiekį.

Nuosprendis per 20 dienų nuo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui, o nuteistasis apeliacinį skundą gali paduoti ir pasibaigus šiam terminui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Kriminalistai sulaikė asmenį, įtariamą platinus itin pavojingus narkotikus

Klaipėdos pareigūnai su įkalčiais sulaikė dar vieną asmenį, įtariamą dideliais kiekiais platinusį narkotines medžiagas. Pareigūnams tęsiant anksčiau pradėtą tyrimą, buvo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į namą šaudęs klaipėdietis įkliuvo ir dėl narkotikų

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose kitą savaitę bus pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje anksčiau teistas klaipėdietis Deividas Skrodenis kaltinamas ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos kriminalistai sulaikė asmenis, turėjusius didelį kiekį narkotikų

Klaipėdos pareigūnai su įkalčiais sulaikė asmenis, įtariamus disponavus dideliu narkotinių medžiagų kiekiu. Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pernai gruodį, kuomet Klaipėdoje, ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This