Tirs Romando Žiubrio elgesį (2)

Miestas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2020-12-17

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) ketvirtadienį pradėjo tyrimą dėl uostamiesčio savivaldybės valdomos VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktoriaus Romando Žiubrio elgesio. Bus aiškinamasi, ar jis nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo (VPIDĮ) draudimo atstovauti bei reikalavimų vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti.

Valstybinėje tarnyboje dirbančiam asmeniui VPIDĮ draudžia atstovauti valstybei, savivaldybei, institucijai ar įstaigai tvarkant reikalus su fiziniais ar juridiniais asmenimis, iš kurių jis ar jam artimi asmenys gauna bet kokių pajamų; taip pat tvarkant reikalus su juridiniais asmenimis, kuriuose valstybinėje tarnyboje dirbantis asmuo ar jam artimi asmenys turi daugiau kaip 10 procentų akcijų ar kitų juridinio asmens dalyvio teisių kitų teisinių formų juridiniuose asmenyse.

Tyrimas pradėtas gauto pranešimo pagrindu. Esą, du direktoriaus pavaldiniai yra jam artimi asmenys (žmona Ieva Žiubrienė ir jos brolis Petras Jucius), dėl kurių jis galbūt priiminėjo įvairius sprendimus – priėmė juos į darbą, nustatė jų darbo sąlygas, skyrė priedus, priemokas, skatino ir pan. Taip pat pranešta, jog VšĮ „Klaipėdos šventės“ šiemet keturis kartus suteikė įstaigos inventorių VšĮ „Klaipėdos publika“, kurios dalininkas yra ir R. Žiubrys, naudoti neatlygintinai.

Pastaruoju metu Klaipėdos savivaldybės kontrolierė vykdė „Klaipėdos švenčių” auditą, tačiau jo rezultatai dar nėra paviešinti.

R. Žiubrys dalyvavo Seimo rinkimuose su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, bet naujai suformuotoje Palangą, Kretingą ir Klaipėdos priemiesčiais vadinamą teritoriją apimančioje Mėguvos apygardoje antrame ture pralaimėjo konservatoriui Mindaugui Skritulskui. Pastarasis sulaukė 7193 (55,88 proc.) rinkėjų palaikymo, o už R. Žiubrį balsavo 5240 (40,71 proc.) rinkėjų. Partijos sąraše R. Žiubrys rinkėjų buvo nureitinguotas iš 91 į 102 vietą.

Žymos: | | | | |

Komentarai (2):

Atsakymai į “Tirs Romando Žiubrio elgesį”: 2

  1. Tomas parašė:

    Švogeriu kraštas, kai pinigai mokesčių mokėtojų.

  2. Anonimas parašė:

    O Kl. Energijos vadovas A.Katinas nebus tiriamas dėl dešimties giminaičių ir artimų draugų įdarbinimo Klaipėdos Energijoje?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Kaipgi be jo?*

Spyglys šeštadienį po vidurdienio apsidžiaugė pagaliau išvydęs ir išgirdęs mūsų miestelio savivaldybės valdomos VšĮ „Klaipėdos šventės“ užsakymu sukurtą Jūros šventės ...
2024-07-20
Skaityti daugiau

Miestas

Pristato Jūros šventės himną

Likus savaitei iki didžiausio vasaros renginio Jūros šventės, kuri šiais metais mini savo gimimo 90-metį, renginio organizatorius – viešoji įstaiga ...
2024-07-20
Skaityti daugiau

Švietimas

Vydūno gimnazijos direktorius šiurkščiai pažeidė įstatymą

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) konstatavo, kad Klaipėdos Vydūno gimnazijos direktorius Arvydas Girdzijauskas šiurkščiai pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo ...
2024-06-19
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This