„Grigeo Klaipėda” pradėjo nuotekų tinklų statybos antrąjį etapą

Verslas

Bendrovė „Grigeo Klaipėda” pranešė penktadienį pradėjusi nuotekų tinklų įrengimo darbų II etapą. Teigiama, kad iš trijų etapų susidedantis projektas leistų vykdyti pirminį nuotekų valymą Dumpiuose ir padėtų stabilizuoti šiuo metu „Grigeo Klaipėdos” nuotekų valymu besirūpinančio „Klaipėdos vandens” apkrovas bei spręsti suaktyvėjusią nemalonių kvapų problemą.

„Grigeo Klaipėda“ nuotekų valymo įrenginiai. Oro grupės nuotr.

Anot bendrovės pranešimo, techniniame projekte numatyti ir šiuo metu įrenginėjami nuotekų tinklų statybos sprendimai yra suderinti su visomis atsakingomis institucijomis, o statybos leidimą išdavė Klaipėdos rajono savivaldybės administracija. Pagal patvirtintą techninį projektą yra numatyta nutiesti nuotekų transportavimo trasą ir sujungti Dumpių valymo įrenginius su „Klaipėdos vandens” nuotekų valykla. Veikti valymo įrenginiai Dumpiuose pradės tik gavus atitinkamų institucijų leidimus juos eksploatuoti.

„Dėl kiekvieno etapo darbų informuojame Klaipėdos apygardos prokuratūrą. Griežtai laikydamiesi visų nustatytų sąlygų ir reikalavimų įrengsime papildomą nuotekų liniją nuo Dumpių nuotekų valymo įrenginių antrinio nusodintuvo iki „Klaipėdos vandens” nuotekų valyklos tinklų, taip siekdami atnaujinti Dumpių nuotekų valymo baro eksploataciją”, – pranešime cituojamas „Grigeo Klaipėdos” generalinis direktorius T. Eikinas.

Šiuo metu jau yra užbaigti rangos sutartyje numatyti I etapo darbai – nuotekų transportavimo trasos tiesimas nuo „Klaipėdos vandens” teritorijos ribos iki Dumpių teritorijos ribos. II etapo metu Dumpiuose esančiame bendrovės valdomame žemės sklype tiesiamas slėginis nuotekų vamzdis, einantis iki 3 metrų atstumu nuo dumblo siurblinės. Šis vamzdis tiesiamas pagal parengtą techninį projektą 2-3,5 m gylyje. Paskutiniojo etapo darbų vykdymo startas planuojamas kitų metų vasarį.

Anot T. Eikino, įgyvendinusi projektą, „Grigeo Klaipėda” neturės jokios fizinės galimybės po pirminio valymo savo nuotekų išleisti į gamtinę aplinką, kadangi galutiniam išvalymui jos keliaus į „Klaipėdos vandens” valymo įrenginius.

Kad įrenginiai Dumpiuose galėtų pradėti pilnai veikti, reikės užbaigti ne tik techniniame projekte numatytus darbus. Bendrovei dar teks pasirūpinti ir veiklos įteisinimu Taršos integruotos prevencijos kontrolės (TIPK) leidime bei sudaryti ilgalaikę nuotekų tvarkymo sutartį su „Klaipėdos vandeniu”. Taip pat turi būti panaikinti teisėsaugos institucijų nustatyti draudimai naudoti esamus valymo įrenginius ir valyti gamybos procese susidariusias nuotekas Dumpiuose.

„Pirminis nuotekų valymas Dumpiuose aktualus ne tik „Grigeo Klaipėdai”, bet ir visai Klaipėdos miesto bendruomenei. Tai leistų spręsti kvapų problemą aplink fabriką bei sumažinti „Klaipėdos vandens” apkrovas. Todėl tikimės, kad atsakingos institucijos adekvačiai bei objektyviai įvertins situaciją, atsižvelgdamos ir į viešąjį interesą”, – teigia T. Eikinas.

Planuojama, kad Dumpiuose bus sumontuotas ir automatinis mėginių semtuvas, papildomi nuotekų apskaitos bei taršos kontrolės prietaisai, kurių duomenys bus nuolat perduodami į „Klaipėdos vandens” sistemą.

1 Comment

  1. abc

    Jau girdėti pažadai, kaip smirdėjo taip smirdės vėjui papūtus. Geriausias sprendimas uždaryti juos.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdiečiams ir rajono gyventojams atpigs vanduo

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) patvirtino naujas uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ kainas. Nauji, mažesni įkainiai Klaipėdos miesto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This