Į namus pristato ir Kūčių vakarienę

Verslas

Kuršių nerijoje įsikūręs šviežios žuvies restoranas „Fisheria” siūlo naują paslaugą – į namus užsisakyti jau paruoštą dvylikos patiekalų Kūčių vakarienę.

Anot pranešimo spaudai, siūlomas šefo Adomo Jegnoro specialiai sukurtas meniu – tai moderni įprastų Kūčių vakaro patiekalų interpretacija, per daug nuo tradicijų nenutolę, tačiau tuo pat metu – nauji ir netikėti skonių deriniai.

„Ši idėja gimė dėl kelių skirtingų priežasčių. Karantino metu su komanda pradėjome tiekti maistą išsinešimui, pabandėme sukurti patiekalus, skirtus dalytis dviem, trims ar keturiems asmenims. Svečiai nuoširdžiai apsidžiaugė šia galimybe ir patiekalus užsisakydavo ne tik kasdienai, bet ir privačioms šventėms. Didelis įkvėpimas buvo ir mintis, kad pasigaminti tradicinius dvylika patiekalų dviem žmonėms gali būti ir gana sudėtinga, ir brangu. Mes norime paskatinti džiaugtis ir mėgautis gyvenimu, išbandyti naujoves, tačiau nepamiršti tradicijų. Ši pasaulį sustingdžiusi ir aukštyn kojomis jį apvertusi priverstinė pauzė, užsidarymas namuose neturėtų atimti jūsų šventinių šeimos tradicijų. Pavyzdžiui, mūsų Kūčių vakarienę užsisakė šeima, išsibarsčiusi po visą Lietuvą. Paruošti siuntinukai keliaus į Nidą, Vilnių ir Klaipėdą, šeima vakarieniaus įsijungę vaizdo transliavimo programėlę – nors ir atskirai, bet kartu. Tai naujõs realybės naũjos tradicijos. Nesvarbu, kaip toli vienas nuo kito bebūtume, bendrumo jausmą galime sukurti ir per atstumą, tereikia šiek tiek vaizduotės. Na, o kartais šį jausmą gali sukurti ir žinojimas, kad su mylimiausiais valgote tokius pat patiekalus – lyg sėdėtumėte prie vieno stalo”, – pranešime cituojami restorano atstovai.

Užsakymai galimi Neringoje, pristatyti vakarienę restorano komanda žada ir į Vilnių, Kauną bei Klaipėdą.

„Gaminame iš Kuršių nerijoje pagautos žuvies, bendradarbiaujame su vietiniais žvejais, todėl ir Kūčių vakarienėje patiekalai pagaminti iš itin šviežios žuvies. Kiekvienas patiekalas įkvėptas senųjų kuršių papročių, taip pat – šefo Adomo Jegnoro asmeninių šeimos tradicijų”, – rašoma pranešime.

Tokios Kūčių vakarienės kaina be pristatymo mokesčio – nuo 90 Eur dviem asmenims iki 280 Eur aštuoniems asmenimis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Orai

Žiemos šventės su sniegu - ne itin dažnas reiškinys

Lietuvos gyventojams Kalėdos ir Naujųjų metų sutikimas yra neatsiejami nuo žiemiškų orų. Idealiausios šventės būna tuomet, kai spaudžia šaltukas ir ...
2023-12-27
Skaityti daugiau

Verslas

Per Kūčias ir Naujųjų išvakarėse „Lidl" dirbs trumpiau

Prekybos tinklas „Lidl“ primena, kaip dirbs artėjančių didžiųjų žiemos švenčių metu. Kaip jau tapo tradicija, „Lidl“ septintus metus iš eilės ...
2023-12-20
Skaityti daugiau

Mums rašo, Svarbu

Pogrindinės Onutės Kūčios

Man, vyresnės kartos žurnalistei, teko dirbti ir sovietinėje, ir nepriklausomybę atkūrusios Lietuvos spaudoje. Dabar, jau būdama nepriklausoma nuo valdžių vėjų ...
2022-12-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This