Laisvės partijos drama Klaipėdoje: kodėl likviduojamas skyrius?

Politika, Svarbu

Uostamiesčio politinį gyvenimą sujudino žinia, kad Laisvės partijos (LP) valdyba nusprendė nutraukti šios politinės jėgos vos kiek daugiau nei prieš metus įkurto Klaipėdos skyriaus veiklą. Oficiali versija – skyrius likviduotas dėl prastos jo veiklos ir bus kuriamas naujas. Tačiau jau buvę LP Klaipėdos skyriaus vadovai įsitikinę, kad tokiu žingsniu vadovybė juos „nubaudė“ už kritiką Klaipėdos valdžiai ir tiesiog nori užčiaupti.

laisvės partijos Klaipėdos skyrius buvo įkurtas pernai spalį, iki likvidavimo jis vienijo beveik 200 narių.

Susidorojo už nuomonę?

LP valdyba sprendimą nutraukti Klaipėdos skyriaus veiklą priėmė šią savaitę, gruodžio 15 dieną. Už tokį sprendimą balsavo 12 valdybos narių, o 3 susilaikė.

„Laisvės partijos valdyba demokratiniu būdu, daugumai valdybos narių pasisakius, balsavimo būdu, kaip tai numato partijos įstatai, priėmė sprendimą nutraukti partijos Klaipėdos skyriaus veiklą. Šis sprendimas buvo priimtas atsižvelgus į jau ilgą laiką gaunamus kolegų pastebėjimus dėl destruktyvios šio skyriaus vadovybės veiklos, nepagarbaus elgesio su kitais skyriaus nariais, nepatenkinamus rinkimų rezultatus, iškeltų užduočių rinkimams neįvykdymą. Skyriui iškeliant savo kandidatus rinkimams labai nesisekė. Taip pat abejonių sukėlė ir tai, kad 197 narius turinčio skyriaus vadovybės rinkimai vyko balsuojant vos 20-čiai narių“, – sprendimą dėl Klaipėdos skyriaus komentavo LP pirmininkės pavaduotojas, atsakingas už skyrių plėtrą, Mindaugas Tarnauskas. Jis teigė, kad sprendimas tikrai nebuvo skubotas, nes esą problemų su Klaipėdos skyriumi būta nuo vasaros, situacija buvo nuodugniai sekama ir analizuojama.

Tačiau LP Klaipėdos skyriaus įkūrėja ir pirmoji jo pirmininkė Vaida Raugelė bei ją šiame poste vasarą pakeitęs Tadas Petrokas buvo visai kitokios nuomonės.

„Atsiprašau už tarybiniais, o ne demokratiniais metodais pažeistus kiekvieno iš mūsų teisėtus lūkesčius į skyriaus savarankiškumą, kolegialų veikimą. Deja, bet valdžią gavusi partija demokratijos egzamino neišlaikė. Tai tik įkvepia toliau veikti. Reiškia savo atviru kalbėjimu miestui opiais klausimais einame ir eisime teisingu keliu! Ir tikrai nesustosime“, – savo „Facebook“ paskyroje LP valdybos sprendimą komentavo ir visų jau buvusio skyriaus narių atsiprašė T. Petrokas.

V. Raugelė įvardijo, jos manymu tikrąją priežastį, kodėl buvo likviduotas Klaipėdos skyrius.

„Kaip Laisvės partijos steigėja, Klaipėdos skyriaus įkūrėja ir buvusi pirmininkė, užtikrintai galiu pasakyti, kad ne taip suprantu laisvės ir demokratijos sąvokas. Klaipėdos skyrius paskutiniu metu kėlė itin aktualius miestui klausimus dėl Girulių miško likimo, politikų balsavimo duomenų atvirumo ir viešinimo, dėl to kreipėsi ir į miesto tarybos Reglamento komisiją. Tai sulaukė itin didelio visuomenės susidomėjimo ir palaikymo, deja, iš miesto valdžios – didžiulio nepasitenkinimo. Ne paslaptis, kad Klaipėdos miesto meras rėmė ir palaikė Laisvės partiją rinkimuose į Seimą, o dabar, tas pats Laisvės partijos Klaipėdos skyrius drįsta turėti savo, kitokią nuomonę ir drąsiai ją komunikuoti… Tai įrodo ir mero žmogaus, nesančio nei partijos, nei Klaipėdos skyriaus nariu, dalyvavimas partijos valdybos posėdyje bei pasisakymas būtent Klaipėdos skyriaus likvidavimo klausimu. Todėl tokį beprecedentį ir šališką sprendimą laikau kaip spaudimą, susidorojimą už turimą nuomonę, už kitokią nuomonę. Nepriimtiną valdžiai“, – „Atvirai Klaipėdai“ LP valdybos sprendimą komentavo V. Raugelė, kuri iki šiol yra LP narė, o į miesto tarybą buvo išrinkta su visuomeninio komiteto „Vytautas Grubliauskas ir komanda“ sąrašu.

Pasisakė mero sekretorius

LP valdybos posėdžio protokole matyti, jog Klaipėdos skyriaus likimo klausimu pasisakė Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko ir miesto tarybos sekretorius Modestas Vitkus. Tai nustebino ir V. Raugelę, ir T. Petroką, nes M. Vitkus nė karto nėra dalyvavęs LP Klaipėdos skyriaus posėdžiuose ar veiklose.

M. Vitkus „Atvirai Klaipėdai“ teigė, jog ir nėra LP narys, o valdybos posėdyje dalyvavo kaip kviestinis asmuo, kuris turėjo pristatyti uostamiesčio politines aktualijas.

„Kai 2018 metais rugsėjį išstojau iš Liberalų sąjūdžio partijos, iki šiol nesu jokios politinės organizacijos narys. Į valdybos posėdį buvau pakviestas dalyvauti kaip nepriklausomas jokiai politinei partijai atstovas tam, kad pakomentuočiau politinius procesus ir aktualius Klaipėdai klausimus. Nematau tame nieko blogo, veikiau priešingai – laikau natūraliu reiškiniu, jei parlamentinei partijai įdomios tam tikros temos ir tematika, kuri aktuali ne tik Vilniui, bet ir Klaipėdos miesto žmonėms. Posėdyje buvo aptartas ir politinių nuomonių spektras, esantis miesto taryboje. Apie tai ir buvo kalbėta. Esu laisvas žmogus ir dalyvauju laisva valia ten, kur esu kviečiamas, jei matau tame prasmę ir pozityvią sinergiją. Suprantu iš klausimų, kurie kelia šypsnį, kad man bandomos priskirti super galios ar galima įtaka jaunatviškos, laisvos ir demokratiškos partijos sprendimams, tačiau turiu pasakyti, jog balsavime dėl Klaipėdos skyriaus ateities nedalyvavau, todėl pakomentuoti nelabai ką ir galiu. Tuomet klausčiau taip klausiančiųjų: o kokia gi tai politinė jėga, jei žmogus „iš šalies” gali daryti tokią stiprią ir rimtą įtaką jos veiklai? O „vidinės partijos” diskusijos yra tos partijos vidaus reikalas ir patarėjų iš šalies kažin ar jai reikia. Niekada neatsisakiau ir neatsisakysiu, jei būsiu prašomas pasidalinti patirtimi ir žiniomis apie Klaipėdą, jos galimybes ir potencialą ir visiškai nesvarbu kas kokiai politinei jėgai atstovauja. Linkiu jog Laisvės partijos skyrius būtų veiklus ir toliau aktyviai dalyvautų miesto politiniuose ir visuomeniniuose procesuose su jaunatviška energija ir pozityviais sprendimais“, – tvirtino M. Vitkus.

M. Tarnauskas taip pat teigė, jog M. Vitkus valdybos posėdyje dalyvavo svečio teisėmis.

„Posėdžiai yra atviri visiems, kurie pareiškia tokį norą dalyvauti, arba buvo pakviesti kaip ekspertai. Apie Klaipėdos skyrių Modestas nekalbėjo, tiesa, apžvelgė politinę situaciją Klaipėdoje“, – teigė M. Tarnauskas.

Meras ruošiasi rinkimams?

V. Raugelė įsitikinusi, kad sprendimas likviduoti LP Klaipėdos skyrių yra ne tik noras nutildyti Klaipėdos valdžios pusėn skriejančią kritiką, bet jau vyksta ir pasiruošimas būsimiems savivaldos rinkimams.

„Parlamentinė ir valdžioje esanti partija kažkam, matyt, labai reikalinga kaip būsima platforma kandidatavimui. Meras V. Grubliauskas garsiai yra deklaravęs, kad nebekandidatuos į merus, tačiau tikriausiai rinksis su kokiu sąrašu eiti į miesto tarybą. Pasirinkimas juk ne toks ir didelis…. Liūdniausia, kad tokie antidemokratiški veiksmai nuvylė daugybę jaunų, atvirumu grįstą politiką pasirinkusių žmonių. Tai didžiausia nepagarba visam Klaipėdos skyriui ir apskritai klaipėdiečių bendruomenei, tikinčiai tikromis laisvės, liberalizmo ir demokratijos idėjomis. Tačiau žinant klaipėdiečius, tokia turbūt beprecedentė praktika, tikiu, juos įkvėps ginti ir nešti tikros laisvės ir demokratijos vėliavą“, – nuleisti rankų neketino V. Raugelė.

Ji, beje, iš LP Klaipėdos skyriaus pirmininkės pareigų pasitraukė balandį. Naują šeimą sukūrusi moteris ją pasirinko prioritetu, todėl nusprendė nekandidatuoti į Seimą ir pasitraukti iš skyriaus pirmininkės pareigų.

Pasitrauks V. Raugelei, partijos vadovybė neskubėjo skelbti naujų skyriaus pirmininko rinkimų. „Atviros Klaipėdos“ žiniomis, LP pirmininkės pavaduotojas M. Tarnauskas užimti skyrius pirmininkės pareigas siūlė Klaipėdos mero žmonai Ingai Grubliauskienei. Tai sužinoję skyriaus nariai pasipiktino, todėl siekiant numalšinti kilusį nepasitenkinimą buvo surengti skyriaus pirmininko rinkimai ir juo išrinktas T. Petrokas.

„Manau, kad nesu toks įtakingas, kad kažką kažkam galėčiau siūlyti, ypatingai asmenims, kurie net nėra partijos nariai. Ingai Grubliauskienei galėčiau pasiūlyti tik savo širdį, bet, deja, ji jau užimta“, – tvirtino M. Tarnauskas.

Jis ir I. Grubliauskienė kartu darbavosi per prezidento rinkimus Gitano Nausėdos politinėje kampanijoje. O šią vasarą „Facebook“ pasirodė nuotrauka, kurioje prie jūros įsiamžino Grubliauskai, M. Tarnauskas, M. Vitkus ir LP lyderiai Aušrinė Armonaitė bei Remigijus Šimašius.

Iš kairės: M. Tarnauskas, V. Grubliauskas, I. Grubliauskienė, A. Armonaitė R. Šimašius ir M. Vitkus. „Facebook” nuotr.

„Pasiklydo savo interpretacijose“

V. Grubliauskas, paklaustas, ar galėjo turėti įtakos LP Klaipėdos skyriaus likvidavimui, dėstė: „Tokius pasisakymus vertinu atlaidžiai ir su lengva tėviška šypsena. Tai yra visiškas paklydimas savose interpretacijose. Neturiu net ką pridurti ir juo labiau komentuoti politinės organizacijos vidinių reikalų. Juo labiau, kad šalia manęs dirba šios partijos deleguotas atstovas – vicemeras Arvydas Cesiulis. Man būtų keistoka užčiaupti, kaip ten sako, skyrių partijos, kurią rėmiau rinkimuose. Gal tegul įsiklauso žmonės į tai, ką patys sako. Neturiu net ką komentuoti. Per daug turiu rūpesčių savo tiesioginiame darbe, kad dar leisčiausi įsivelti į kažkokias partines diskusijas. Atsiprašau, bet tikrai ne“.

Uždaromo LP Klaipėdos skyriaus pirmininkas T. Petrokas nusiteikęs valdybos sprendimą skųsti partijos Etikos komisijai. Tačiau partija jau pradėjo procedūras steigti naują Klaipėdos skyrių.

Anot M. Tarnausko, partijos valdybos posėdyje buvo nutarta įtraukti Klaipėdos skyrių į steigtinų skyrių sąrašą bei įsteigti Klaipėdos skyriaus narių suvažiavimo organizavimo veiklos grupę. Šios grupės pagrindiniai tikslai – įsteigti Klaipėdos skyrių ir pateikti partijos valdybai konkretų veiksmų planą dėl tolimesnės skyriaus veiklos. Skyrius turi būti įsteigtas iki kitų metų vasario pabaigos.

„Labai daug tikimės iš būsimo partijos skyriaus“, – pabrėžė M. Tarnauskas.

83 Comments

  1. LAIVAS KURŠIS

    1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj, REGATOS vietoj.

    2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”.

    Tiems, kas skaito komentarus tinklaraštyje ir jau žino kur Smiltynėje stovi „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”,
    rekomenduojame nuvykti dar į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį… … …

    Reply
  2. mk

    Oho naujienos – Modestas patarinėja partijoms, vicemeras Cesiulis atsovauja Laisvės partijai? Pirmą kartą girdžiu. Disertacijos ir mokslo straipsnių nedarė, bet karjerą žmogus padarė…:)

    Reply
  3. Artiomas

    Kas per super mąstymas. Vaida ir jos vyras negali dalyvauti politikoje. Grubliauskas, kai žmoną norėjo pasodinti skyriaus pirmininke, – viskas gerai. Jei kita šeima – blogai, jei mano – gerai. Kas daro miestui ir valstybei žalą? Jei politikuoja vyras ir žmona, ar jei vykdomas 2002 m. MG Baltic parengta ilgalaikė veiklos vystymo strategija, kuri iki šiol buvo nuosekliai ir kryptingai įgyvendinama. Strategijoje buvo įvardytas vienas iš trijų pagrindinių tikslų: sukurti ir palaikyti pastovius ryšius valdžios ir valdymo institucijose, gauti informacijos iš svarbių institucijų (Seimo, Vyriausybės). Šiuo metu ši strategija įgyvendinama per liberalių partijų viršūnėles. Ekonomikos ir inovacijų ministerijos viceministru tapo politinės korupcijos bylos, kurioje figūruoja MG Baltic ir Lietuvos liberalų sąjūdis, veikėjas V. Jurgutis, o šio sutuoktinė Agnė Belickaitė, beje, yra ekonomikos ir inovacijų ministrės A. Armonaitės artima vaikystės draugė, kaip kad pati giriasi socialiniuose tinkluose. Prokurorai yra fiksavę, jog V. Jurgutis savo laiku klusniai vykdė E. Masiulio nurodymus veikti palankiai koncernui MG Baltic. Dabar V. Jurgutis kuruos milijoninę paramą verslui, nukentėjusiam nuo COVID – 19, o jo šeimos bičiulystė su ministre, manau, padės tai daryti ramiai ir be jokių priekaištų.

    Reply
    • Ir kas liko pasakyti

      paskaičius komentarus ? Man ” valstiečiai ” liko ” balti ir pūkuoti ” .? Matyt todėl ir buvo nuo pirmos dienos per visas medijas dergiami ( kurios jau kaip ir ne paslaptis kam priklauso ) . Valstiečiai į koaliciją nenorėjo liberalų , tik konservatoriai be jų nėjo . Matyt valdžioje buvo ” ne tie ” pirmą kartą nuo 2002 MGbolticų ” direktyvų ” ? Moralinės padugnės su lozungais ir vėliavomis rankose .

    • A

      Kas akivaizdu skaitant, kad partijai tuo metu buvo px, kas yra skyriaus pirmininkas ir ji aktyviai ieškojo kandidatų, bandė turbūt ir merą įkalbėti kandidatuoti. Vaidute pasijautė nereikalinga ir kaip tik tuo metu išėjo iš mero frakcijos ir sugalvojo pasaką apie savo best friendę, mero zmoną skyriaus pirmininko pareigose. Bėda, kad tapti pirmininke turi bent partijos nare būti. Na, bet čia tik nedidelė loginė spraga. Tikra santa barbara. Tik kas dabar šias pasakas finansuoja?

    • B

      Manau lėlininkai su auksiniais tie patys , tik spektaklyje dar porą klounų atsirado ??

    • Logikos ieškantiems

      Vaidutę ne kas kitas, o pats meras ir informavo kas vyksta. Nuo likvidatoriaus Tarnausko vizito pas merienę su pasiulymu, iki jos džiaugsmo šokių ir E.Masiulio pažado padėti, jei tik imsis.

    • Arūnas

      Tai kad vėl logikos nėra, tai čia visur teigiama, kad mero interesas, dabar sako, kad meras informavo. Meras teigia iš visko nieko nežino. Kažkas jau maišosi savo istorijose 😀

    • Anonimas

      „Man ” valstiečiai ” liko ” balti ir pūkuoti ” .

      Medicina čia bejėgė

  4. klaipėdietė

    Tai ,kad tos visos partijos Klaipėdoje ,,popierinės,,! Prieš rinkimus pasirodo ir išgaruoja iki kitų rinkimų …….Ateina RINKIMAI ir VĖL NĖRA KĄ RINKTI : DIDŽIAUSIA dalis piliečių iš viso rinkimuose NEDALYVAUJA, maža dalis rinkėjų IŠRENKA Lietuvos Respublikos valdžią ir valdžią savivaldybėse.Klaipėdiečiai nusivylę ir leido daugiau nei 25 tūkstančiams rinkėjų (iš daugiau nei 130 tūkstančių ),išrinkti miestui MERĄ . TOKS pasirinkimas net buvusius,atrodo ,SAVUS išblaškė .

    Reply
  5. Gėda!

    PORA, KAIP TVORA. KUR DU RAUGELĖS STOS, VISADA DAUGIAU NAUDOS (ŠEIMAI) ŽMONA PIRMININKĖ, VYRELIS ANTRININKAS. ŠEIMYNINĖ ANARCHIJA. GĖDA, GĖDA, GĖDA. KAIP ŽMONĖMS Į AKIS GALIT ŽIŪRĖT, TIEK PRISIDERGĘ?

    Reply
    • Anonimas

      Jo, Grubliauskai kasmet dziazo festivaliams gaudami tukstancius is miesto biudzeto savo tikrai turetu jausti geda

  6. beno beno

    nezinau, bet man Klaipeda, tai Pskovas prie juros.Jau NNNNN metu. Pagal viska;- tvarka mieste, organizacjas-partijas , mentaliteta, kultura ir t.t..t..t.

    Reply
  7. Dr.Sailiui Raugelei

    Mano mielasis širdies daktare, mano širdies karaliau. Žinau, kad padarei klaidą vesdamas politikę, tikejai, kad padės lipti karjeros laiptais. Bet sakiau, kad tai tave tik sužlugdys. Visada tavęs lauksiu, suprasiu ir paguosiu. Neklausyk tų piktuolių. Atsitokek ir būk saugus žinodamas, kad visos tavo širdies žaizdos bus išslaugytos mano rankomis. Neveltui mano pacientai vadina mane stebuklingaja sesute. Visada tavo sielos susute, buvau ir liksiu. Ir jokios politikės mūsų geleźinio ryšio nenutrauks.

    Reply
  8. artiomas

    Tik centras galėjo nuspręsti, jog Klaipėda neturi savo žmonių, išskyrus Birutę, ir išleido į vienmandates legionierius. Kodėl centras nutarė remti Grubliauską, o ne naujai susikūrusią frakciją? Ar nebūtų buvę protingiau leisti savaime nusikapanoti Grubliauskui? Ateina laikas būti, ateina laikas pasitraukti. Laisvės partijos centras įsitraukęs į intrigas, ar nesunaikins pats savęs?

    Reply
  9. Dziazo festivalscikai

    Ir tai yra partija ginanti zmogaus teises? Klaipedoje, jei nesi Grubliausku draugelis teisiu neturi. Panasu baigiasi tie laikai. Klaipedai gana to dziazo baliaus.

    Reply
    • Senas Raugas nesisklaido

      Kaip žiauriai pažeidžiamos vyro teisės, daktaras Raugelė buvo tik pavaduotojas. Kai tuo metu vargiai bakalaurą įgyjus žmona Raugelė – pirmininkė. Mokslo žmonės yra nepelnytai nuvertinti. Gerai, kad lygių galimybių apsauga susirūpintų.

  10. Žalia Rūta

    Skyriaus uždarymas lyginant su problema, kad iki sausio 31d. nebus galima blakstienų prisiauginti yra juokas. Neturi blakstienų, neturi politinės karjeros. Įrodyta kardiochirurgijos ekspertų.

    Reply
  11. Nuojauta

    Slysta iš rankų valdžia Vaidai… Na nieko bus galima imtis plano B steigti komitetą su ateities frakcijos lydere Judita S. Laukia nuostabi ateitis o ir proveržis dar neregėtas… Pirmyn!

    Reply
  12. artiomas

    Kai kam atrodo, kad skyrius ir centras – šeima ir neturint vaikų gali gražiai išsiskirti. Sueidami visada suneša savo turtą. Skyriaus turtas, kad per rinkimus Laisvės partiją pasirinko apie 8 procentai rinkėjų. Kam atiteks šis nemažas turtas, o tai rinkėjai?

    Reply
    • Aru

      Eik Eik skyrius net nedalyvavo kampanijoje, vienintelės vietinės kandidates Birutės nepalaikė, nes ta ne sava Vaidai, o visi kiti legionieriai. Vaida jau seniai pas libus būtų begusi, bet Laisvė netikėtai gerai rinkimuose pasirode.

  13. Anonimas

    Jei skyriaus ir partijos charakteriai nesutapo o vaiku nera, tai manyciau skyrybos geriausias variantas

    Reply
  14. Sveikinimų koncertas

    Liveta ir Petras Raugeliai jums visiems siunčia muzikinį sveikinimą, daina Tau tau tau nieko ne žadėjau! Linkime visiems ramybės ir susitaikymo. Daina apmokės „mano butas” administracija. Dėkojame ir gero klausymo.

    Reply
  15. Sviesa matyti

    Per daug klaipedoje mero ir jo dziazo rudnosiuku isestu zmoniu Klaipedoje. Matyt kazkoks luzis atejo, kiekvienas is ju savo istorija turi. Bunda Klaipeda!

    Reply
  16. dabar belieka

    visom partijoms kviestis Vitkų pristatinėti politinę tarybos padėtį Klaipėdoje 🙂 Jam sekasi su alga, o gal dėl to, kad sklido gandai kaip jis mero vaikučius į mokyklą ar darželį veždavo…

    Reply
  17. Paimsim

    Pabaliavojo chebryte, zolytes paruke ir paturejo visa laisve ? Visuose miestuose miesteliuose kur nelaimejote uzdarykite ?

    Reply
  18. Socdemas

    Vis tiek nesuprantu, kodėl Klaipėdos skyriaus nariai negalėjo patys persirinkti savo susirinkime?

    Reply
  19. Tipelis zinomas

    A stebetis nera ko…senas Zuoko ginklanesys Tarnauskas…nepatekes i Seima dabar su Laisve. Valdzios troskulys lietuvele ir murkdo

    Reply
    • VRK

      Kandidatė į savivaldybės tarybos narius

      VIRGINIJA SPURYTĖ

      Savivaldybė Klaipėdos miesto (20)
      Sąrašas: Visuomeninis rinkimų komitetas „Vytautas Grubliauskas ir komanda“
      Numeris sąraše: 15
      Porinkiminis numeris sąraše: 23
      AnketaBiografijaTurto ir pajamų
      deklaracijosPrivačių interesų
      deklaracijosKita
      5. Gimimo data 1983-02-15
      6. Nuolatinės gyvenamosios vietos adresas Neskelbiamas
      8. Pagal Lietuvos Respublikos savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo 36 straipsnio 11 dalį Jūs turite atsakyti į šiuos klausimus:
      8.1 Ar neturite nebaigtos atlikti teismo nuosprendžiu paskirtos bausmės? Neturiu
      8.2 Ar nesate asmuo, atliekantis privalomąją karo arba alternatyviąją krašto apsaugos tarnybą, neišėjęs į atsargą ar pensiją profesinės karo tarnybos karys, statutinės institucijos ar įstaigos pareigūnas, kuriam pagal specialius įstatymus ar statutus apribota teisė dalyvauti politinėje veikloje? Nesu
      8.3 Ar einate pareigas, nesuderinamas su savivaldybės tarybos nario pareigomis? Nesuderinamos pareigos nurodytos Įstatymo 91 straipsnio 1 dalyje: Neinu
      8.4 Ar esate kitos valstybės renkamos valdžios institucijos narys? Nesu
      8.5 Ar esate kitos valstybės pilietis? Nesu
      9. Ar po 1990-03-11 buvote pripažintas kaltu dėl nusikalstamos veikos arba bet kada buvote pripažintas kaltu dėl sunkaus ar labai sunkaus nusikaltimo padarymo, nepaisant to, ar teistumas išnykęs, ar panaikintas (Įstatymo 36 straipsnio 12 dalis)? Ne
      9.1 Jei buvote pripažintas kaltu, privalote nurodyti (dėl kiekvieno nuosprendžio atskirai) –
      9.2 Ar buvote pripažintas kaltu dėl nusikalstamos veikos, kuri vėliau dekrimininalizuota? Ne
      9.3 Ar užsienio valstybės teismo buvote pripažintas kaltu dėl veikos, kuri pagal Lietuvos Respublikos teisę nelaikoma nusikalstama? Ne
      9.4 Ar buvote pripažintas kaltu dėl nusikalstamos veikos, už kurią patraukimas baudžiamojon atsakomybėn laikomas politiniu persekiojimu? Ne
      10. Gimimo vieta Jonniškio raj., Reibinių km.
      11. Tautybė Lietuvė
      12. Išsilavinimas:
      Išsilavinimas Mokymo įstaigos pavadinimas Specialybė Baigimo metai
      Vidurinis Skaistgirio vidurinė mokykla abiturientė 2001
      Jei turite, nurodykite pedagoginį vardą, mokslo laipsnį Nenurodė
      13. Kokias užsienio kalbas mokate? Anglų
      14. Kokios partijos, politinės organizacijos narys esate (buvote)? Nenurodė
      15. Ar buvote anksčiau išrinktas į Lietuvos Respublikos Aukščiausiąją Tarybą, Seimą, savivaldybių tarybas; kitų Europos Sąjungos valstybių narių parlamentus, savivaldybių institucijas; Europos Parlamentą: Nenurodė
      16. Pagrindinė darbovietė, pareigos Individuali veikla, Fiinansų konsultantė
      17. Visuomeninė veikla Nenurodė
      18. Pomėgiai Nenurodė
      19. Šeiminė padėtis Nenurodė

  20. Dostojevskis rūko kampe

    Visa ši istorija primena tragikomiska situacija, kada pensininkė sukčiams atiduoda visas savo santaupas, nes jos sūnus, važiuodamas jos automobiliu mirtinai sužalojo žmogų.
    Ir tik su pinigais dingus aferistui, ji suvokia, kad nei automobilio, nei sūnaus ji neturėjo. Tiesiog patikėjo sekundės dalį, kad ji gera mama :)))) Panašiai ir čia, gaudo pušį, vardina žinomas Lietuvoj pavardės, nes gi faina. Nes daugiau nieko gero ne nuveikta, bent Google istorijoj bus šiokia tokia istorija :))
    Atsiprašau, bet čia kažkokia žodžių tryda, sapalionių kratinys.
    Per rinkimus Klaipėdoje vienmandatėse dalyvavo emigrantas iš JAV, rastamanas iš Visagino, Kauno skyriaus pirmininkas ir tik vienintelė Birutė atstovejo skyriaus garbę.
    Nes skyrelio vadukams buvo giliai dzin :)) Kai valdyba nusprendė, kad tai yra beprecedentinis reikalas, pasigirdo raudos, kad tai trukdo jų laisvei krapštyti nosį ir nieko neveikti. Netgi tūlas Gražulis aktyviau bendravo su savo rinkėjais. Šiaip, puikus pavyzdys, kaip nieko neveikiant tapti portalų 5 minučių žvaigžde :)))))

    Reply
    • Siaip

      Taip, ta vargsele Birute su tais keliais tukstanciais euriuku pajamu per metus ejo i rinkimus. Kad panasu beveik visi jie buvo bedarbiai, tik pasakas pasekt megejai.
      Tiesa buvo dar toks kaun-sakiai-viln keliautojas, idomiu blizganciu akiu su kabliujais savininkas…
      Zmones sako Birute gyveno is santaupu, o idomu is kur pas ja santaupu, gal kas islaiko…ar kur tyliai dirba…
      Tokie ten ir kandidatai, jau geriau eitu isidarbint

  21. siaip

    Kur yra buvę ar esami liberalai kad ir koki pavadinimą jei sau užsikabinti , visur intrigos , manipuliacijos ir panašiai, vien Armonaitės ar Gentvilo manipuliacijų prisižiurime, tai ką kalbėti apie jų pasekėjus vietininkus provincijose, kad ir kokia bebūtu jų kompanija kad ir toje nuotraukoje besišypsantis, atviri ir tt., jų visu elgęsis anksčiau ar vėliau taps toks pat kaip Gentvilo ar Armonaitės,. O tie žmogeliai be garsiu lozungu ir koridorinių apkalbu ar keršto kaip be kasdieninės duonos, na gal su brendžio dėže kaip Masiulis .

    Reply
  22. Blogas

    Įsivaizduokit vat, kad apsišiki. Nu vat taip, apsišiki ir viskas. Nu, iš pricinpo gali tokia nelaimė nutikti. Atsitinka.

    Bet paskui vėl apsišiki. Paskui dar kartą apsišiki. Nu gal jau taip būna, atsitinka kartais, kad ir kelis kartus iš eilės eina nelaimės. Bet gal reiktų kažko išmokti, kad neapsišikti taip dažnai.

    Bet ne, vėl apsišiki. Paskui dar kartą. Tada pašiki kažkam prie durų. Tada jau ima darytis aišku, kad visgi šiki gal tyčia. Bet tu viską neigi ir sakai, kad kiti čia yra apsišikę.

    Paskui dar kažkam pašiki irgi prie durų. Tada dar pašiki ant šaligatvio, viešoje vietoje, aplinkiniams stebint. Daug. Paskui tą patį vėl pakartoji.

    Paskui dar pašiki įvairiose vietose. Pvz., laiptinėse, liftuose ir netgi autobusuose. Kažkokiu būdu lieki nenubaustas.

    Tada dar pašiki. Paskui paimi savo šūdą ir mėtai gabalus į aplinkinius. Tada dar pašiki. Vaikaisi aplinkinius, bandydamas išteplioti juos savo šūdais.

    Paskui dar pasikvieti vieną-kitą panašų į tave draugelį ir jau keliese pašikat. Paskui dar pašikat, išsivoliojat šūduose ir dar pašikat. Dar pamėtot savo šūdus į praeivius.

    Paskui dar ir dar.

    Galų gale tave su draugeliais visgi išveža, kad daugiau nebešiktumėt viešose vietose ir šūdais nesidrabstytumėt.

    Po kiek laiko duodi interviu BBC, kur padalini patarimų kitiems, kaip neapsišikti ir nešikti ir taip toliau. Dar papasakoji, kad kiti blogi, nes tavo šūdus išnaudojo kažkokiais politiniais tikslais.

    Reply
  23. Geras

    Čia tai bent!!! Raugalus išspyrė?. Gal ir gerai, nes darė nesąmonės, susireikšminusios personos .O ką Raugė į meres norėjo su šia partija?Na nebent kitam gyvenime ?

    Reply
    • Siaip

      Kai ji taps mere, galesi apsiraugedamas pavemti

  24. Vilius

    Jeigu Vaida pasirinko šeimą, išėjo iš pirmininkės posto, tai kame reikalas? Ko dabar pykti? Juk skyriaus veiklos mieste buvo nulis.

    Reply
  25. Grubliauskas miesto parazitas

    Kada tas nupiepęs intrigantas, nevykėlis parazitas grubliauskis pagaliau leis miestui augti, kad jį kur koronė. Gèda tiesiog gėda.

    Reply
  26. Grožių grožis

    Tiesiog TWIN PYKSAS…

    Reply
  27. Vaje kas daros Klaipėdoj !

    Kuo daugiau tokių intrigų sužinos Klaipėdiečiai tuo aiškiau jiems bus per rinkumus, išaiškėjo visi voratinkliai apraizgę Klaipėdą , o jau Grubliauskas pati ‘ Nekalčiausia ” avelė, ….. pasirodo dar ir daug rūpesčių turįs savo tiesioginiam darbe ( matos pagal nustekentą Klaipėdą)

    Reply
  28. klaipėdietė

    kokia baisi,apsileidus ta mūsų merienė,dar į politiką taikosi,visai pasaulio pabaiga,džiazų jau mažai

    Reply
  29. Vik Vy


    padarė būtent meras mūsų miestui?

    Reply
    • ...

      tai pasakyk ? Tu jį rinkai ?

  30. Na štai ir paaiškėjo

    ” kritikų dueto ” šaknys per pirmą karantiną , o aš vis galvojau kas sieja Grubliauską ir Šimašių . Vasarinė nuotraukytė daug ką pasakė ? vyko priešrinkiminis šou . Panašu Klaipėdos laisvi per anksti nuvertino liberalaus Grubliausko patirtį ?

    Reply
    • Ramutis

      Manau per vertino vaidutes ir vargšelio petrokelio (ne) gebėjimus… Kad būtų taip dirbe uoliai kaip komentuoja tai skyrius manau veiktų iki šiol…

  31. Siūlymas

    Siūlau Vitku siųsti į kokį nors susirinkimą belarusijoj pas batiuška į susirinkimą, gal ir ten tuomet poslinkių bus greitų 🙂

    Reply
  32. toks vienas meras

    esu kerštingas ir pagiežingas, kas man nepadeda aš keršysiu ir darysiu viską, kad tik man naudinga, toks esu ir būsiu

    Reply
  33. Rūta

    Klaipėdoje vyksta labai daug veiksmų „per pažįstamus, kontaktus”, vieni kitiems ranką plauna, užtenka S. Malinausko video pažiūrėti. Grubliauskas paskutinius mero rinkimus laimėjo tik todėl, kad buvo didesnė blogybė – A. Vaitkus. Niekas Grubliauskų Klano jau nebenori valdžioje, per daug „užsisėdėjo” savo šiltose vietose, palyginus su kitais Lietuvos Didmiesčiais Klaipėda sustagranusi ties 2010m. Jei Grubliauskai atsirastu LP, už LP ateinančiuose rinkimuose nebalsuotų dauguma mąstančių žmonių.

    Reply
    • Blogis

      tame , kad norintys ” gero ” Klaipėdai , balsuoja už ” mažesnį blogį ” , totaliai nugyvenusį miestą , o ne už tą kas pajėgus atgaivinti Klaipėdą . Aš balsavau už valstiečius ir Vaitkų . Man tas pats kokiai partijai priklauso žmogus norintis dirbti miestui . Man Vaitkus buvo gėris , nes man rūpi Klaipėda , o ne partinės intrigos . Žinau už kurią partiją tikrai nebalsuosiu . Būkite laisvi .

    • tiesa ta

      Paklausius Vaitkaus per viešus posėdžius, deja neatrodo, kad geresnis būt buvęs už Grubliauskį. Nelabai miesto specifikos išmano. Klaipėdoj lyderystės stoka!

    • To blogis

      Aciu kad balsavai uz klasko
      „Neatsitiktinai Klaipėdos valstybinės jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus akcentavo KLASCO kaip stabiliausiai pastaraisiais metais dirbančią uosto kompaniją. „Įdėmiai stebime kaip sekasi uosto kompanijoms, kaip pasitvirtina mūsų į uostą įdėtos investicijos. Matau KLASCO kompaniją ištisas paras per savo kabineto langą iš devintojo aukšto. Matau kiek atplaukė laivų, kiek pakrauta krovinių, pastatyti ir dirba naujieji kranai, naujai pastatyti sandėliai. Džiausiuosi KLASCO investicijomis ir jų gaunama grąža, o tuo pačiu šios kompanijos atnešama nauda Klaipėdos uostui ir valstybei“, – akcentavo A.Vaitkus.”

      Skaityti daugiau: https://klaipeda.diena.lt/naujienos/verslas/imoniu-pulsas/klasco-solidarizuojasi-su-valstybe-787804

    • To Rūta

      Malinausko? Giruliu budelio Skvernelio patarejo Malinausko?

    • To to blogis

      O ką tu turi prieš Lietuvą ? Prieš VALSTYBINĘ ĮMONĘ ir jos vadovą ? Aš – nieko . Klasko buvo ir Genvilui direktoriaujant uoste . Ir ką ? Man reikėjo permainų – Grubliauskas ” tuščia miestui kėdė ” . Mąstyti reikėtų prieš ” politikuojant” . ?

    • Rūta

      to Rūta > Matau ne kiek nesidomite jo veikla, tik žinote vieną praeities faktą.

      to Blogis > Kiekvienas turi savo asmeninę nuomonę. Aiškiai parašiau, kad Klaipėda su Grubiausko vadovavimu yra užstrigusi 2010metais ir yra jau per ilgai užsisėdėję savo vietose. Mano akimis, geriau jau stagnacija keturis metus, nei kaip valstiečiai daugumoj būdami priėmė milijoną neišbaigtų, neišdiskutuotų įstatymų. Greitai ir kokybiškai retai būna, o po tokiu „darbininkų” dar reik ketverių metų vien atstatyti buvusią padėtį, todėl ir pasirinkau stagnaciją.

      Bendrai tariant, taip Klaipėdoje nėra lyderystės iš valdžios, o ir nauja ne kokia būna. Taip pat vyksta intensyvus „protų nutekinimas”, nes miestas nesugeba išlaikyti jaunimo, kuris išvyksta kitur studijuoti ir nebenori sugrįžti, nes Klaipėda patraukli tik „nebent kažkada, kai planuosim vaikus, va būtų smagu užauginti” tačiau tokie žmonės įsitvirtina savo vietoj ir labai retas, kuris grįžta. O Vaitkus ir kiti, ne proto bokštai, nes jei tokie būtų, Klaipėdoj nesėdėtų.

  34. Objektyviai

    Viską perskaičius susidaro įspūdis jog Vaida Savo neveiklumą skyriuje bando paslėpti už giruliu miško pušelių… 🙂 nesolidu tokiai gerbiamai moteriai slėptis miške 🙂

    Reply
    • baik klapčiuk

      neberašinėk 🙂

  35. Vitkus :)

    dar vieniems šunybes prikrėtė 🙂 Jis yra nulis išskyrus dengiamas mero, nes teko girdėti, net būdamas skretoriu vaikus į mokyklą vežiojo 🙂

    Reply
    • Modestukas

      Nesakykit nesakykit, intrigantas kaip reta. Šakalas tarp nusenusio Šerchano kojų. Gal dar kur merą pavaduoja? Tin pagalvokit: pristatinėja politinę sutuaciją taryboje! Aukšta klasė!

  36. A

    Panašu, kad partija valosi nuo savo šiukšlių

    Reply
  37. Algirdas Grublys

    Labai gaila , kad dalis rimtų ir tikrų liberalų „Klaipėdos kunigaikščio ” apžavėti pasidavė laikinai „LAISVĖS” emocijai, kuri sukurta tik asmeninei išlikimo naudai ir intrigoms. Gaila…

    Reply
    • tikrai taip

      o meras dar bando „naują vėją” pasigauti, kad dar pabūti valdžioje.

  38. Liberalai kur jus???

    ot cia tai poziuris lasvieciu…darbo partijas aplenke ? Baltarusiski metodai pasirodo tikruju liberalu

    Reply
  39. Valstietis

    Sekretorius visoms partijoms taip politinę miesto padetį apžvelgia? Todėl Grubliauskas matyt ir algą didesnę už vicemerų skiria

    Reply
    • Neitiketina

      Aikit, negali buti. Atvira Klaipeda galetu pasidometi, ar tikrai ir kodel vicemerai miesto gauna mazesne alga nei sis veikejas

  40. Svečias

    O be Vitkaus, kiek dar svečių nepartinių buvo?

    Reply
  41. Makaronscikai

    Cesiulis deleguotas Laisves partijos i vicemerus? Tai kad Cesiulio paskyrimo metu dar Laisves partijos nebuvo ? Makaronu kabibintojai jus. Cesiulis atejo su Grubliausko komitetu, kazin su kuo dabar eis. Negi su geju veliavomis?

    Reply
  42. Kindziulio draugas

    Čia priėjo Kindziulis. Nesu tos partijos narys, bet kaip nepavarysi ant Tarybos narių kai to prašo. Jie juk manęs nemėgsta, o užuovėją tai merienė suteikė. Tarybos nariai tai keičiasi, o merienė dešimti metai ta pati.

    Reply
  43. Liberalas

    Jei valdyba nėra patenkinta skyriaus veikla, nebūtina buvo naikinti visos skyriaus, o paprasčiausiai inicijuoti naujos skyriaus vadovybės rinkimus. Tai, kad nueita pačiu drastiškiausiu keliu – t.y. naikinamas senas skyrius ir lygiagrečiai steigiamas naujas – tik įrodo, jog siekiama užslėptų tikslų, atsikratant kažkam neparankių narių ir ruošiant dirvą naujiems. Laisvės partija deklaruoja visai priešingas vertybes nei realybėje elgiasi. Matyt valdžios troškulys nugali visas vertybes.

    Reply
  44. Arūnas

    O Raugelė tai gera intrigante, puse savo darbovietės į partiją nusivedė, nenustebciau, kad dabar ir vaiko juos:D

    Reply
  45. šio spektaklio galimi autoriai

    Grubliauskas, Cesiulis ir Virkus, o režisieriai Vilniuje, kurie taip gviešiasi Klaipėdos, kad net dreba.

    Reply
  46. oi ponutis klapčiukas Modestėlis

    baigsis greit Kongo dienos valdžioje, oi tau bus bandyti intrigas visur varyti, nepamiršk, kad tos intrigos įskaudino daug žmonių, bus kažkada reikalas jas srėbti.

    Reply
    • Klp

      Dziazo seimynele su daug kuo „susidorojo”, visus neitinkancius isprovodijo vienaip ar kitaip…Zmones jau vienijasi, nebetyli

  47. Lineta

    Jooo, kur tik Modestas Vitkus pasirodo, visur intrigos, labai jau žinoma persona klaipėdiečiams.

    Reply
  48. Jonas

    Labai labai aktualus straipsnis. Kas mūka skaityt – išskaitys. LP draugystė su miesto šeima yra akivaizdi, todėl nestebina šie užkulisiniai viražai.

    Reply
  49. Jonas

    Labai gerai, kuo mažiau liberalių nesąmoniu tuo geriau

    Reply
  50. Rudnosiuks

    jooo… Vitku visa Klaipeda zino , intrigu meistras rades draugus tokius pacius… toks toki atranda 😀 Bet cia jau drasiai

    Reply
  51. Gitana

    Ką rūkote chebra? Tai pirmininkė atsitraukė, o dabar jau supyko? Apsispręskite pagaliau. O dėl visko kaltas Nausėda )))))))

    Reply
  52. sekretoriatas

    Pagaliau sekretorei atsiras scena. Galės švytėti žydra šviesa amžinoje džiazo scenoje. Mes už tave, mielas drauge, bičiuli, partneri ir te visad danguje būna vaivorykštė.

    Reply
    • Anonimas

      Kanapes įteisino anksčiau? :)))))

  53. Moteris su spuogu ant kaktos

    Ziurkiuks tu Vikuti, ziurkiuks. visus nesvarius darbelius klp atlieki, nieko zinom, matom 🙂

    Reply
    • Tevyska sypsena

      tai šis zmogeliukas savo interpretacijose tikrai paklydes, kelis kartus teko susidurti, tai is skrudzeles padaro drambli. Tik galima isivaizduoti ka gali priplepeti toks zmogeliukas merui. O panasu, kad meras ji klauso.

    • Teisus

      Taip taip jus 100 proc. teisus, pažiūrėjau jis gimęs 1984 metais, tai pagal kinų horoskopą žiurkės metais gimęs! 🙂

  54. Tomas

    Iš tikro gaila, kad Vaitkus susidėjo su kolhozniku šutve, gal jis būtų visai neprastas miesto meras. Bet kol Naisių sektos narys, jam šito posto niekada nelaimėt.

    Reply
  55. tai čia akivaizdu

    nusenęs Grubliauskas ieško kitos stotelė, kas jį į valdžią atvestų, bet žmonės jau pasimokę tik lauk jį už tai kaip dabar miestas valdomas.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Dėl Slaugos ligoninės vadovo posto - ne tik kandidatų, bet ir kolektyvo kova (papildyta)

Prieš pat naujuosius metus iš Klaipėdos medicininės slaugos ligoninės vyriausiosios gydytojos pareigų pasitraukus buvusiai ilgametei šios medicinos įstaigos vadovei Danguolei ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This