Primena, kaip taisyklingai dėvėti apsaugines kaukes

Konsultacijos

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) akcentuoja, kad stabdant koronaviruso plitimą labai svarbu tinkamai ir saugiai dėvėti veido apsauginę priemonę.

Akcentuojama, kad labai svarbu prieš užsidedant kaukę labai kruopščiai nusiplauti rankas su muilu. Nesant galimybei – rankas reikėtų dezinfekuoti.

Pasiėmus naują kaukę, reikia patikrinti, ar kaukė tvarkinga – nėra skylių, tvirtai laikosi raišteliai. Negalima dėvėti pažeistos ar drėgnos kaukės.

Kaukės spalvota pusė turi būti išorėje. Metalinę dalį ar standų sulenkimą reikia priglausti prie nosies bei įsitikinti, kad gerai prigludo. Kaukė turi dengti burną, nosį ir smakrą. Negalima nešioti kaukės, kuri nepriglunda prie veido ar nedengia nosies.

Negalima nusiimti kaukės, kai kalbama su kitais amenimis. Išimtys taikomos, kai asmuo geria arba valgo.

Asmenys raginami vengti kaukę liesti rankomis – užsidedant ir nusiimat kaukę, jei įmanoma, reikia laikyti tik už raištelių. Taip pat rekomenduojama neglausti kaukės prie aprangos.

Be to, negalima panaudotos kaukės palikti ten, kur ją gali pasiekti kiti asmenys. Nusiėmus veido apsaugą, ją reikėtų tuoj pat išmesti į šiukšliadėžę prieš tai ją įdėjus į atskirus du maišelius.

Negalima tos pačios vienkartinės kaukės naudoti antrą kartą. Taip pat vienkartinė medicininė kaukė turi būti keičiama kas 4 valandas arba jai sudrėkus.

Nusiėmus kaukę rekomenduojama nusiplauti rankas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Valstybės lėšomis kompensuos naujus tyrimus ir procedūras

Sveikatos apsaugos ministerija informuoja, kad nuo gegužės 1 d. Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis finansuojamų paslaugų sąrašą papildys nauji ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sveikata

Slaugytojams ir akušeriams - dalis šeimos gydytojų funkcijų

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) praneša, jog nuo 2024 m. pradžios šeimos gydytojas arba kitas už pacientų registraciją atsakingas šeimos gydytojo ...
2023-12-15
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

COVID-19 pasekmės: padidėjusi tarša plastiko produktais ir farmacinėmis atliekomis

Artėjant žiemai vis labiau plintantys virusiniai susirgimai vėl skatina žmones viešose vietose naudoti apsaugines kaukes ar užsidėti vienkartines pirštines. Visai ...
2023-11-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This