Studentai nubėgo gerų darbų „Šviesos maratoną“

Švietimas

Socialinių mokslų kolegijos (SMK) studentai visus metus patys dalyvavo ir aktyviai kvietė kitus dalyvauti projekte „Šviesos maratonas“ bei daryti gerus darbus, padėti šalia esantiems ir nešti šviesą bei gėrį Klaipėdos mieste.

Beveik prieš metus prasidėjęs projektas „Šviesos maratonas“ aplankė net devynias Klaipėdos mieste veikiančias nevyriausybines organizacijas ir prisidėjo prie jų veiklos stiprinimo.

Klaipėdos vaikų globos namuose „Smiltelė“ Socialinių mokslų kolegijos studentai apsilankė kartu su pagal mainų programą atvykusiais studentais iš Pietų Korėjos. Svečiai iš tolimosios Azijos vaikams pristatė savo šalį, jos kultūrą bei tradicijas, dainavo šiuolaikines populiariosios muzikos dainas ir sugiedojo nacionalinį himną. Vaikų globos namų auklėtiniai nustebino savo kūrybiškumu, pakviesdami svečius tapyti paveikslus aliejiniais dažais ant vandens, lipdyti gėles iš natūralios cukrinės masės ar išbandyti karpinių terapiją. Nors praleista popietė kartu prabėgo labai greitai, tarpkultūrinė patirtis ir neišdildomos emocijos dar ilgai išliks studentų ir vaikų širdyse

Pasaulinę savižudybių prevencijos dieną SMK studentai kartu su Jaunimo linijos savanoriais ir Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro atstovais kvietė kiekvieną      iš mūsų stabtelti ir pagalvoti, ką galime padaryti, kad Lietuva nebūtų tarp pirmaujančiųjų savižudybių sąraše. Diskusijas paskatino tą dieną žiūrėtas dokumentinis filmas „Stranger on the Bridge” – įkvepianti Jonny Benjamin istorija apie jo pastangas surasti atsitiktinį praeivį, užkalbinusį jį būtent tuo lemiamu momentu, kada Jonny stovėjo ant Londono Valerlo tilto ir buvo pasiruošęs nuo jo nušokti. Mes visi esame dalis bendruomenės, susietos su šeima, draugais, kolegomis, kaimynais. Kartais tampame izoliuoti ar atitrūkę nuo bendruomenės. Kiekvienas iš mūsų turėtume nelikti abejingas , matyti sunkumus išgyvenantį žmogų, jį palaikyti ar bent paklausti: „Kaip tu jautiesi? Gal nori pasikalbėti?“. Būkime atsakingi už tuos, kurie gyvena šalia mūsų!

Pažymėdami Pasaulinę gyvūnų globos dieną, studentai organizavo akciją “Ištiesk leteną” ir SMK bendruomenę bei svečius vaišino imunitetą stiprinančia arbata ir taip kvietė auka prisidėti prie gyvūnus globojančių organizacijų darbo sąlygų gerinimo. Taip pat visi buvo raginami pasidalinti ėdalu, žaisliukais ar kitais gyvūnėliams reikalingais daiktais. Surinktos dovanos buvo nuvežtos į gyvūnų prieglaudą „Būk mano draugas“.

Prieš Vėlines studentai ragino visus prisijungti prie solidarumo akcijos „Uždek žvakelę“ ir vykti kartu aplankyti bei sutvarkyti apleistų ir užmirštų žmonių kapų Joniškės kapinėse. Buvo sutvarkytos bendros erdvės ir apleisti kapai, o širdis džiugino uždegtos žvakelės ir skleidžiama ramybė.

Prieš Kalėdas Socialinių mokslų kolegijos studentai apsilankė „Caritas” globos namuose ir padovanojo susirinkusiems senoliams savo dainas, eiles, etiudus ir dalelę širdies. Taip pat išdalino Kolegijos bendruomenės suneštos dovanėles. Kalėdų laukimas visada būna pripildytas gerumo, ramybės ir artimo meilės.

Sausio mėnuo „Šviesos maratono” kalendoriuje – šiltos sriubos mėnuo, todėl studentai SMK Bistro virė sriubą ir pakavo  saldžias dovanėles bei  kartu su Maltos ordino atstovais išvežiojo jas vienišiems seneliams. Nuoširdus palinkėjimas, maloni šypsena, draugiškas apkabinimas šildo ir teikia džiaugsmo, kaip ir šilta, skani sriuba ir saldumynai.

Vasarį „Šviesos maratono” komanda lankėsi Klaipėdos specialiojoje mokykloje – daugiafunkciniame centre „Svetliačiok“ ir susipažino su šios įstaigos auklėtiniais ir darbuotojais, kurie spinduliuoja begaliniu nuoširdumu ir svetingumu. Kartu su vaikais ir administracija studentai nupiešė ilgą ir spalvingą „Pavasario taką“, kuris papuošė šios mokyklos aktų salės sieną ir ragino mintimis kviesti kuo greičiau sugrįžti pavasario šilumą.

Liepos mėnesį Šv. Magdalenos nakties bėgimo savanoriai prisidėjo organizavimo darbais: registravo dalyves prie starto, padavinėjo vandens bėgančios moterims, pasitiko jas prie finišo linijos ir apdovanojo. Gera kartu atkreipti dėmesį, kad svarbu rūpintis savo sveikata ir laiku pasitikrinti dėl krūties vėžio.

Rugpjūčio mėnesį „Big Brother Big Sister Klaipėda” ir „Šviesos maratono” komanda organizavimo kūrybinę sesiją „Kaip tapti matomiems?“ Jos tikslas buvo aptarti rinkodaros ir viešinimo priemones, padėsiančias didinti organizacijos vykdomų veiklų žinomumą ir savanorių pritraukimą. Kartu mes galime daugiau!

Asociacija „Mano miestas Klaipėda“, SMK studentai  ir kiti partneriai savanorystę skatinantį renginį „Be cool after school“ organizavimo du kartus. 2019 metais jis vyko LCC Michealsen centre ir pritraukė virš 2000 Klaipėdos miesto jaunų žmonių. Nevyriausybinių organizacijų mugėje dalyvavo virš 20 organizacijų, kurios kvietė jaunimą prisidėti prie savanoriškos veiklos ir aktyviai praleisti laisvalaikį po pamokų. 2020 metais renginys išsikėlė į virtualią erdvę. Renginio tikslas buvo supažindinti Klaipėdos miesto jaunimą su popamokinėmis veiklomis, būreliais, savanorystės programomis ir taip vaikų laisvalaikį padaryti turiningą. Renginio transliacija vyko Delfi portale ir sulaukė virš 65 000 peržiūrų.

Projektas „Šviesos maratonas“ yra bendrai finansuojamas pagal Europos Sąjungos programą „Europos solidarumo korpusas“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Raudonasis Kryžius ieško iššūkių nebijančių savanorių

Lietuvos Raudonasis Kryžius (LRK) – organizacija, kurios apmokyti ir paruošti savanoriai įvykus krizei ar nelaimei skuba į pagalbą ir padeda ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Švietimas

Skyrė stipendijas LAJM studentams

Lietuvos laivybos kompanija UAB ,,Baltnautic Shipping Ltd“ skyrė skatinamąsias stipendijas trims Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos studentams. Stipendijas Kiril Bachlin, Nikita ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Teiks nemokamas teisines konsultacijas

Neišgalintys susimokėti už teisines konsultacijas metų pabaigoje tai galės padaryti nemokamai. Aštuntus metus iš eilės rengiamos Lietuvos advokatūros ir Lietuvos ...
2023-11-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This