Dangės skvero lankytojams – ilgaamžis saugumas

Miestas, Svarbu

Dangės skvero rekonstrukcija po gero pusmečio turėtų būti baigta, bet siekiant naujoje erdvėje apsaugoti žmones, dabar diskutuojama, kaip geriau atitverti upės krantinę.

Rekonstruotas Dangės skveras ir krantinės bus atitvertos nuo vandens. Projektuotojų vizualizacija

Projekte buvo numatyta, kad visoje rekonstruotoje Dangės krantinėje nuo Biržos tilto iki Bastionų gatvės turi būti pastatyti stulpeliai, o tarp jų pakabinta grandinė. Tai esą žmones apsaugotų, kai jie neįkristų į upę.

„Tačiau grandinę sudėtinga nudažyti milteliniu būdu, o mes siekiame, kad projektas būtų ilgaamžis, kad sprendimai būtų tokie, jog po kelerių metų nereikėtų kosmetinio remonto. Todėl su įvairiais specialistai ir tarėmės, kaip įrengti tas apsaugas. Panašu, kad geriausias sprendimas tarp tų kas 1,8 metro pastatytų stulpelių pakabinti džiutą, tokį lyg lyną. Projektuotojai dabar pabandys pabraižyti, kaip tai atrodo, paklausime rangovo nuomonės ir galutinai nuspręsime“, – po pirmadienį vykusio pasitarimo teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Dangės krantinėse nuo žiočių iki Biržos tilto, kurios buvo rekonstruotos prieš gerą dešimtmetį, pastatyti tik suoliukai, o atitvarai nebuvo įrengti, nors kai kurie politikai jų pageidavo.

„Mes įvertiname tai, kad rekonstruotame Dangės skvere bus daug veiklos vaikams, jaunimui, jis taps tikra laisvalaikio praleidimo vieta, todėl ir saugumu reikia maksimaliai pasirūpinti“, – pabrėžė A. Dobranskis.

Dangės skvero ir krantinių nuo Biržos tilto iki Bastionų gatvės rekonstrukciją rangos konkursą laimėjusi bendrovė „Plungės lagūna“ pradėjo šiemet sausį. 10,7 mln. eurų vertės sutartyje numatyta, kad darbai turi būti baigti iki kitų metų liepos.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Šiai dienai darbai vyksta sklandžiai, greitai skvere jau bus pradėtos kloti granito dangos. Žinoma, šiam, kaip ir kitiems projektams, įtaką daro ir kovidinė situacija, nes serga darbuotojai, yra ribojimų įvažiuoti į miestą. Bet tikimės, kad ir toliau darbai vyks pagal numatytą grafiką ir projektas bus baigtas po gero pusmečio“, – vylėsi A. Dobranskis.

40 Comments

  1. Onutė

    Žmonės,kas jums pasidarė???Kaip šunys riejatės!!!

    Reply
  2. Viola

    Suomijoje, kurioje gyvenu, kiekvienas miestas, miestelis ar net kaimas turi savo ežerą, prieplauką arba, didesnis, uostą ir krantines turi. Nemačiau nei vieno, kad krantinės būtų kažkaip nuo vandens atitvertos…… Savonlinna, miestas, kuriame vyksta Tarptautiniai Operos festivaliai, specialiai net laiptus padarę į vandenį nusileisti – niekam į galvą neateina saugoti žmones nuo vandens………. patys žino, kad saugotis reikia. Helsinkyje turgus krantinėje. Jūs manote ten yra nors kokia virvė??? Grandinė? Sargybinis? :)))))))) ???

    Reply
  3. Magyla

    Atsibuskit, svajokliai! Manote, kad skvero „pertvarkomas” dėl to, kad jame žmonėms būtų jaukiau, patogiau, saugiau? Negi esate tokie naivūs? Kai pakvimpa pinigais, dideliais pinigais, argi kas galvoja apie žmones? Užmiršote, kaip prieš keletą metų ant tokios virvės prie piliavietės atsisėdęs žmogus prarado lygsvarą, krito, prisitrenkė ir paskendo? Puteikis dar kėlė dėl to triukšmą, bet ar kas jo klausė? Ant tokių pat atitvarų pasėdėti ateis ir riedlentininkai paaugliai.

    Reply
    • DM

      Tu nespank su savo filosovija. Tai gal visas upes ir prudus rajonuose tureklais apstatyt ?

  4. Gyventoja

    Smagu, kad Klaipėda tvarkosi, bet krantinės su tom virvelėm ar iš viso atviros – atskiras klausimas.
    Suprantu kad gražu, ilgaamžiška, bet… jeigu norite, planuojate tai padaryti traukos zona, o taip tikrai ir bus, nes vieta pats miesto centras, senamiestis, tai PRIVALOMA galvoti apie visų amžiaus grupių besilankančių saugumą, o ne tik besigrožinčių naujais skverais pro langus. Kodėl neįgaliesiems įrenginėjame saugius, patogius nuvažiavimus, o vaikams nesugebam saugių atitvarų įrengti? Ir čia ne apie vaikų priežiūrą klausimas, visi vaikus prižiūri, bet man net šalia einant su vaiku rankomis susikabinus LABAI nesmagu vaikščiot krantine. Todėl NIEKADA ir nevažiuojam į senamiestį pasivaikščioti. O paskui va skaitau – Klaipėdos senamiestis miršta… Nu tai kaip jis nemirs, jeigu sprendimai yra tik apie ilgaamžiškumą…

    Reply
    • 22saula

      Taip taip…Virveles pades saugiai-juk taip patogu ant jų pasedet ir pasisupt..O gatvę Taikos prospekte tai metaliniais atitvarais atskyre prie automobilių aikkštelių-negaila nei pinigų nei vizualizacijos…

  5. LAIVAS KURŠIS

    1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj, REGATOS vietoj.

    2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”.

    Tiems, kas skaito komentarus tinklaraštyje ir jau žino kur Smiltynėje stovi „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”,
    rekomenduojame nuvykti dar į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį… …

    Reply
  6. Elona

    O jei apart lyno tarpuose įdėti ar tai grūdintą stiklą ar kažką alternatyvaus iš plastiko. Ir vaizdas gražus liks ir saugumo mažiesiems priduos.

    Reply
  7. Gintas

    Reik ir saligatvius sale gatves aptverti visur, juk mociutes, tevai su vaikais vaiksto, girtuokliai svyruoja ir tt. Dar pageidautina visur pagalvem iskloti jai kas netycia sugalvotu krist.

    Reply
  8. Klaipedietis

    Projektas patiko, atitvaros tikrai reikalingos krantines privalo buti saugios visiems. tame tarpe ir tevams su vaikais.

    Reply
  9. skaitytoja

    visur vienas betonas ,sunaikintos žalios vejos nieko gražaus nematau

    Reply
  10. Anonimas

    Tuomet ir pajūryje reikėtų atitvaru.Kad kas į vandenį neikristų.Vaikus reikia prižiūrėti o dėl kokio girtuoklio pustyt pinigus kvaila.Ne vienas durnius iš Meridiano buvo šokęs Danges gaiva pasimegaut

    Reply
    • Simona

      Pagal jusu atsakyma sprendziu jog jus vienas is tu „logikos neturiu” dieduku, kurie aklai nusprende jog sie atitvarai saugus vaikams.

    • Agne

      I vandeni neikrenti pajuryje i ibrides paskendi retais atvejais. Ibristi ir ikristi manau suprantat kad yra ne tas pats. Ikristi i upe is 2 metru aukscio kur nera kur islipti, kur giluma kitokia nei prie kranto juroje, bei daznai blogas matomumas, yra ne tas pats kas braidzioti po pakrante su vaikeliu, kur tu issirenki vieta kur nuo kranto 2 ar 3 metrai ne taip gilu ir yra vietos kur tau paciam ibegti jeigu staiga vaikas nueina per giliai. Yra laiko sureaguoti. Turbut pats vaiku neturi, arba taviskiai tau nerupi.

    • Babute

      Būtinai tuti būti aitvarai. Lyginti jūrą su upe, kur prie kranto labai gilų, tai neadekvatu. Mama ateis su 2 vaikučiais, arba močiutė su 3 anūkais, kaip juos sužiūrėti? Ir atviros krantinės tai užprogramuotos nelaimės.

    • ?

      Galbūt ir buvai tas, kuris iš Meridiano šoko?

  11. Klaipėdietė mama

    Mano berniukai labai judrus. Nuo rekonstrukcijos laiku ne karto nebuvau su jais prie krantinių. Aikštelėje lankėmės dažnai, nes ten buvo saugus aitvarai. Dabar pažiūrėsim. Su siaubu karts nuo karto girdziu/skaitau, kaip kažką ištraukia iš vandens…

    Reply
  12. Dobranski (dar vienas popso karaliau po Grubliausko)

    pradžioje gal pasirūpink Jono kalnelio projekto saugumu. Iš rytinės pusės nėra jokių užkardų ties kokių 10 m. skardžiu. Pietinėje pusėje ties zigzagais išbetonuotu nusileidimu į vandenį taip pat nėra užtvarų. Iš tolo tų zigzagų nesimato ir kada kas nors tiesiai važiuojantis dviračiu vošis žemyn į betoną nuo kokio 1 m. aukščio. Tik laiko klausimas kada įvyks koks skaudus įvykis prie Jono kalnelio. Siūlyčiau nueiti pasižiūrėti , vietoje interviu dalinimo sėdint kabinete.

    Reply
    • JONAS

      Jeigu miestą puoš vien atitvarai ,keisis miesto erdvių vaizdas. Gal kiekvienam reikėtų , važiuojant dviračiu , rūpintis savo ir pėsčiųjų saugumu. Juk dviračių trasos – skirtos ne lenktyniauti , o ramiai ir saugiai minti pėdalus.

    • To Jonui

      Gal geriau nueik į vietą pasižiūrėti, o tada komentuok. Žiemą eidamas paslysi, ir greitoji su gaisrininkas, o gal ir lavonvežiais tave trauks iš vandens. Šalia yra vaikų žaidimų aikštelė. ir t.t.

  13. C7

    Projektas geras, bet dėl detalių visada sveika diskutuoti. Su tais turėklais, viena vertus nemažai prisiminimų, kai atsistojęs ir atsirėmęs į tuos senus turėklus teko grožėtis upe ir maitinti antytes. Iš kitos pusės, pažvelgus kaip įrengtos krantinės Skandinavijos miestuose prie vandens, ten daugelyje vietų nėra jokių turėklų. Tai, matyt, čia toks įpročio ir inertiškumo klausimas.

    Reply
  14. įtarims

    paklausti statybinykų žinoma geriausia,kad jie sutaupytų argi valdinykam rūpi žmonių saugumas,o gi tik statybinykai ,gal jia atmoka?

    Reply
  15. linas

    Eilinė nesąmonė ir įsisavinti pinigai. Vizualinė apsauga, kuri neapsaugos nuo nelaimių. Iš Kauno atvejo nepasimokė. Padarykit gražius ilgaamžius metalinius atitvarus, kad vaikai, ar kas nors pvz. su kokiais riedučiais nekritinėtų į vandenį, ir kad prieiti, atsiremti galima būtu…

    Reply
    • linas

      per tas grandines, ar virves dar geriau ant galvos kristi bus… ilgaamžis saugumas garantuotas 🙂

  16. Simona

    Man svarbu kad kazka daro ir miestas atgyja. Labai laukiu naujo skvero ir kitu projektu pabaigos. Bet as ir daugelis kitu zmoniu daznai kalbam apie krantines. Tokiom atitvarom nuo upes jus parodot vel eilini karta kad kartais lietuviams pritruksta logikos. Tiesiog mes gal ne tokie protingi kaip kitos tautos. Ar jums tikrai neakivaizdu kad tokios atitvaros yra labai nesaugu vaikams, kas sukels didziuli stresa tevams, bet dar keisciau kad tai bus traukos vieta. Ten bus pilna zmoniu! Jus planuojat tai zmonems ir sventems o ne prie ofiso pastato. As manau kad jus tai suprantat. Tik kodel vistiek tai darot…lauksit nelaimes? Nes o kodel gi ne. Teismai lietuvoj mazai ismoka nuskriaustajam. Tai net jeigu jus paduotu i teisma kokia mama uz vaiko zala jums turbut tik koki 10k max moketi reiketu. Tai parodo jusu menka tarybini mentaliteta. Taip jus dabar papildysit kisenes. Bet ar sazine jysu negriaus kad taip pavojingai vel padarysit? Turbut negriaus. Atsiminkit. Tokie dalykai islenda i pavirsiu kazkada.

    Reply
  17. Kiek kainuoja džiutas?

    Dobranskis su kitais konservais prie džiuti virvių, kurias teks keisti kas metus (jūrinis klimatas, plungiškiai konservai iš “Plungės lagūnos” to tikrai nežino?) galės vasarą stovėti prie tų virvių ir gaudyti į vandenį krentančius vaikus. Plaunat pinigus be jokios sąžinės!

    Reply
    • Klaipėdietis

      Rašai nesąmones..

    • Ak

      Durnius …

  18. Petriukas

    Vėl virvelės, bokšteliai ir trinkelės. Gal laikas įrengti normalias krantines ir dekoratyvius atitvarus.tėvams su vaikais geras stresas.Ir tabegalinė meilė kinietiškoms trinkelėms.Virusas nepamokė- kur jam labiausiai patinka-betononiuose miestų labairintose.Provincija.Mąstymas per žingsnį nuo uosle praradusios nossies…

    Reply
    • Klaipėdietis

      Tuščiomis abstrakčiomis kalbomis bandoma suniekinti viskas kas daroma miestiečių labui. Ir tik labai keista, kad tokie proto bokštai ne valdžioje , o gal ją yra praradę už gerus darbus miesto labui

    • Klaipėdietė

      Pritariu klaipėdiečiui. Jau tiek , kiek dabar tvarkosi miestas, nesu regėjusi. Džiaugiasi širdis. Tik senamiestis dar vis labai apleistas. O didieji komentatoriai, kuriems viskas blogai, tegu sužavi rinkėjus savais darbais, laimi rinkimus ir sėda tvarkyti miestą. O tai vis blogai. Urviniai žmonės. geriau turbūt nieko nedaryti, apsmurgus gyventi.

  19. O tai

    ko Dobranskis nepaklausia Budino kaip padaryt, anas baisiai gyrėsi, kad šiam parkui nebus Europoje analogų, o dabar iš virvės 🙁 . Ale kaip jūriškai, jautriai

    Reply
  20. Klaipėdietis

    KIEK ŽMONIŲ- TIEK NUOMONIŲ. PROJEKTAS GERAS, BET KAIP VISADA YRA IR NEPATENKINTŲ,KURIE ARŠŪS KRITIKAI IR KAS GERO DAROMA MIESTIEČIŲ LABUI – VISKAS BLOGAI. NEGI NEPASTEBITE POKYČIŲ MIESTE Į GERĄ PUSĘ, AR APTEMO PROTAS?

    Reply
    • Patarėjui

      Pradėkite nuo savo proto! Matote ne tai, kas yra, o ką norite matyti! O aš matau pinigų plovyklą.

  21. Tik mefžius išvogė

    O projektas GGOOVNO pilnas. Niekas nepatenkintas projektu. Etonizacija ir trinkelizacija. Pinigu plovykla

    Reply
    • Dm

      As patenkintas

    • Vidas

      Kvailas tu ir pavydus žmogelis. Gaila.

    • Nevogiau jokių medžių

      Aš patenkintas irgi

    • Aldona

      Aš taip pat patenkinta

    • Audrius

      Kalbék vienaskaita ,govno tu govno …

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dangės skvero granitas: teismas palaikė savivaldybę

Pasirodo, kad dar 2020-ųjų pavasarį kilusios peripetijos dėl tuo metu rekonstruojamame Dangės skvere numatyto kloti granito pasiekė ir teismą. Klaipėdos savivaldybė ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This