„Klaipėdos naftoje“ – rekordinė biodegalų krova

Uostas ir jūra

Valstybės valdoma AB „Klaipėdos nafta“ (KN) praneša, kad jos terminale šiemet krauta rekordiškai daug biodegalų – etanolio, riebiųjų rūgščių metilo esterio (RRME) bei hidrinto auglinio aliejaus (HVO). Lyginant su 2019 m., šių biodegalų krova išaugo 8 kartus.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Teigiama, kad šių krovinių poreikis rinkoje didėja dėl aplinkosaugos reikalavimų – jau šių metų žiemą į arktinį dyzeliną privalomai įmaišyti biopriedų.

Klaipėdos naftos terminale 2020 m. sausio-lapkričio mėnesiais perkrauta 74 tūkst. t biodegalų, kai krova per visus 2019 m. siekė 9 345 t. 2018 m. biodegalų krova siekė panašiai kaip ir praėjusiais metais – 10,7 tūkst. t.

„Šiemet degalų gamintojams keliami reikalavimai be išimties į arktinį dyzeliną įmaišyti biopriedus, todėl jų krovos kiekiai per KN infrastruktūrą turėtų ir toliau didėti. KN vaidmuo šiame procese dvejopas: mūsų klientai biopriedus įsigyja ne tik iš vietinių gamintojų, bet ir importuoja iš tarptautinės rinkos per KN terminalą ir perkrauna gryną produktą su tolimesniu tiekimu autotransportu į kitus terminalus tolimesniam maišymui į degalus. Tai pat KN Klaipėdoje ir Subačiuje valdomuose terminaluose teikia ir maišymo paslaugą – taip klientams užtikrinama visa paslaugos grandinė“, – pranešime cituojamas Mindaugas Navikas, KN komercijos direktorius.

Šiuo metu į dyzeliną maišoma apie 7 proc. biopriedų, į benziną – apie 10 proc.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Klaipėdos SGD terminale - išskirtinė operacija

Valstybės valdoma AB „KN Energies“ pranešė, kad jos valdomame suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminale Klaipėdoje vyko neeilinė perkovos operacija: iš ...
2024-01-19
Skaityti daugiau

Verslas

Oficialiai nebeliko „Klaipėdos naftos“

Nuo trečiadienio valstybės valdoma AB „Klaipėdos nafta“ tęsia veiklą nauju juridiniu pavadinimu – AB „KN Energies“. Pavadinimo keitimas esą yra ...
2024-01-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This