Per šventes dirbs ir Klaipėdos poliklinikos

Svarbu, Sveikata

Per didžiąsias metų šventes privalės dirbti visų uostamiesčio poliklinikų šeimos gydytojai, kad sunegalavę pacientai galėtų kreiptis į juos, o ne vyktų į ligoninių priėmimo skyrius.

Sunegalavę pacientai švenčių dienomis galės kreiptis į savo šeimos gydytojus, o ne vykti į ligonines.

Tokį įsakymą dar pirmadienį pažadėjo pasirašyti naujasis sveikatos apsaugos ministras, operacijų vadovas Arūnas Dulkys.

Pirmadienį jis su savo komanda virtuliai pristatė visų Lietuvos savivaldybių vadovas ir gydytojams. Tačiau esminis šio prisistatomojo pasitarimo klausimas buvo, kaip švenčių dienomis organizuoti pirminių asmens sveikatos priežiūros įstaigų, mobilių punktų ir karščiavimo klinikų darbą.

„Nurodymai bus sudėlioti operacijų vadovo sprendime, kurį A. Dulkys pažadėjo pasirašyti dar šiandien. Mintis tokia, kad švenčių dienomis šeimos gydytojai privalės dirbti ir aptarnauti savo pacientus, nes jei jie nedirbs, tuomet vėl labai padidės krūviai ligoninėse. Tad šeimos gydytojai turės dirbti ir gruodžio 24-27 dienomis, ir sausio 1-3 dienomis“, – po pasitarimo teigė Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė.

Tiek biudžetinės, tiek privačios poliklinikos galės pačios susidaryti grafikus, kaip šeimos gydytojai švenčių dienomis budės. Šie grafikai privalės būti paviešinti kiekvienos įstaigos interneto svetainėje, informacija perduota ir savivaldybei, kad ji galėtų ją išplatinti.

Švenčių dienomis Klaipėdoje įprastai dirbs ir abu mobilūs punktai bei Karščiavimo klinika. „Mes nematome jokių problemų dėl jų darbo švenčių dienomis. Problemų gal labiau kyla mažesnėse savivaldybėse, ne jose dabar mobilūs punktai savaitgaliais neveikia. Operacijų vadovo sprendime turėtų būti nurodyta, kad mobilūs punktai ir karščiavimo klinikos per šventes privalės veikti, bet Klaipėdoje nė neketinome sustabdyti jų veiklos“, – pabrėžė R. Perminienė.

2 Comments

  1. Klaipedos pilietis

    Gal tegu visas seimas su sveikatos ministrų atvažiuoja ir su visais direktoriais pasidarbuoti dibilai

    Reply
  2. ELLI

    Na cia jau pasityciojimas is gydytoju.Ekstra atveju yra gretoji med.pagalba,ligonines.Ir aplamai,koks poreikis tystis i polokninika kai tu sergi?Ko nesioti uzkrata kitiems ir savo suslubavusia sveikata dar labiau rizikuoti?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Eugenijus Gentvilas įspėja dėl galimo konflikto po prezidento rinkimų

Antrosios kadencijos poste siekiančio šalies vadovo Gitano Nausėdos pergalė gali atnešti dar nematytų problemų dešiniųjų Ministrų kabinetui ir jo vadovei ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

Sveikata

Slaugytojams ir akušeriams - dalis šeimos gydytojų funkcijų

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) praneša, jog nuo 2024 m. pradžios šeimos gydytojas arba kitas už pacientų registraciją atsakingas šeimos gydytojo ...
2023-12-15
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Buvusi universitetinė ligoninė - tikras minų laukas? (atnaujinta ministro komentaru)

Visai realu, jog milžinišku finansiniu iššūkiu naujajai Klaipėdos universiteto ligoninei tapęs buvusios Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) vadovybės sprendimas susijungimo išvakarėse ...
2023-11-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This