Sankryžos pralaidumas keisis iš esmės

Politikų tribūna

Audrius Petrošius, Seimo narys
2020-12-21

Komentarų: 4

Seimo nario, išrinkto vienmandatėje rinkimų apygardoje, darbas yra per du miestus, dalį savaitės leidžiant Vilniuje, dalį – tame mieste, kurio rinkėjams atstovaujama. Gyvenimas per du miestus tikrai nėra įprastas ir lengvas, tačiau turi ir pranašumų – galima džiaugtis darbo rezultatais ir Klaipėdoje, ir Vilniuje.

Šiandien trumpai apie dar vieną mano darbą Klaipėdai, kurio rezultatas pasiekė jau dirbant Seimo nariu, nors pirmieji veiksmai buvo atlikti prieš daugiau kaip metus. Parengiamieji darbai užtruko ilgai ir tai yra pavyzdys situacijų, kurios nepriklauso nei nuo politikų, nei nuo savivaldybės administracijos – pirmuosiuose dviejuose rangovo parinkimo konkursuose neatsirado dalyvių. Procedūros – laikui imlus dalykas, tad džiaugiuosi, kad procesas buvo sėkmingas trečiuoju bandymu ir dar šiemet darbai bus baigti.

Šiuo metu jau yra atliekami papildomos juostos, skirtos sukti į Herkaus Manto gatvę, ilginimo darbai P. Lideikio gatvėje, grįžtant nuo jūros, kur formuodavosi spūstys. Sankryžos pralaidumas šia kryptimi keisis iš esmės, nes pagrindinė problema buvo ta, kad juostos dalis, skirta posūkiui į dešinę, buvo labai trumpa, talpindavusi vos kelias transporto priemones. Antrojoje juostoje išsirikiavus transporto priemonėms, važiuojančioms tiesiai, juosta posūkiui į dešinę būdavo blokuojama, todėl neatlikdavo savo funkcijos.

Pastebimai prailginta juosta galės talpinti iki 12-15 transporto priemonių, taigi, palikus funkcionuoti anksčiau veikusius šviesoforo ciklus, tai iš esmės turėtų išspręsti čia susidarančią problemą.

Spūstys įprastai susidaro vakarais, kai miesto gatvės jau apytuštės, todėl srautui pasiskirsčius už šios sankryžos daugiau problemų kilti jau neturėtų.

Anksčiau čia jau buvome įrengę papildomą šviesoforo sekciją, tačiau pabaigus sankryžos tvarkymo darbus, ši vieta funkcionuos net efektyviau nei tuomet, kai sankryža turėjo senojo tipo žalios rodyklės lentelę, kadangi papildomos juostos blokavimo klausimas buvo aktualus ir tuomet.

Ačiū Klaipėdos m. savivaldybės administracijai už produktyvų bendradarbiavimą sprendžiant klaipėdiečių problemas!

4 Comments

  1. Mindaugas (husky)

    Nuomone,jok tu raitas ant savo…o ne ant kitų!
    Viskuom nepatenkinti,džiaukitės,kad kažkas po nereikalingų studijų,kur išleidžiami šimtai tūkstančių pinigų,dar randa lėšų ir realiai apčiuopemiems darbams atlikti.

    Reply
  2. Zmogus

    O grazinti visus zalios rodikles kaip buvo anksciau ne bandet? Bus dar geriau

    Reply
  3. Klaipėdietė

    Ačiū už bent tokį sprendimą. Tikrai buvo problema.

    Reply
  4. Nuomonė

    Tai vienas iš pavyzdžių kai problema sprendžiama šalinant simptomus, o ne jos priežastis. Platesnė gatvė ir ilgesnė atkarpa talpinanti daugiau automobilių? Puiku! Reiškia mieste bus dar patogiau vairuoti automobilį. O tai reiškia, kad norinčių tai daryti bus dar daugiau, dar labiau važiuos, suks srautas į centrą, ir automobilių dar padaugės ir po kurio laiko H.Manto gatvė labiau apkrauta bus, o toje sankryžoje vėl trūks jiems vietos. Ir vėl reikės platinti? Ar ne taip Petrošiau? Ko taip susismulkinot? Jei daryt, tai penkių juostų estakadą! Daugiau asfalto, daugiau betono, daugiau medžių iškirsti. O gal verta pagalvoti kaip sumažinti automobilių skaičių, kad nebūtų tų kamščių? Siauresnės gatvės, platesni šaligatviai, daugiau žalumos, švaresnis oras. Kaip jums tai? Čia sudėtinga? Ar ne apie tai seimūnai turi galvoti?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Dviračių takui į Melnragę remontuoti jau ieškoma rangovų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė dviračių ir pėsčiųjų takų kapitalinio remonto Prano Lideikio gatvėje, nuo Liepojos iki Molo gatvių, rangos darbų konkursą. Nors ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Vardan atvažiuojančių iš Melnragės savivaldybė nori griauti namą

Klaipėdos meras siūlo nurašyti ir nugriauti savivaldybei nuosavybės teise priklausantį nereikalingą bei netinkamą naudoti nekilnojamąjį turtą – administracinį pastatą, esantį ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Užderėjo sprogmenų

Priešgaisrinės apsaugos departamentas pranešė, kad pirmadienį Klaipėdoje ir šalia jos buvo rasta sprogmenų. Pirmo tokio pranešimo buvo sulaukta 16.40 val. ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This