„Grigeo Klaipėda” skundžiasi ir dėl prokurorų, ir dėl parlamentarų

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda” advokatai raštu kreipėsi į Seimo Aplinkos apsaugos komiteto narius bei kitas institucijas ir tvirtina, kad praėjusią savaitę vykusio posėdžio metu buvo daromas neleistinas kišimasis į bendrovės ūkinę komercinę veiklą, poveikis institucijoms bei pažeista jos teisė į sąžiningą baudžiamąjį procesą.

Tuo metu Klaipėdos apygardos vyriausioji prokurorė Dalia Pocienė, irgi sulaukusi bendrovės priekaištų, tikina, jog jie yra nepagrįsti.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Bendrovė tikina, kad komiteto nariai savo pasisakymais peržengė parlamentinės kontrolės ribas, o D. Pocienė pažeidė ikiteisminio tyrimo duomenų neskelbtinumo, nešališkumo, teisės į teisingą procesą principus. Esą visi jie savo viešais pasisakymais darė akivaizdžiai neleistiną ir netoleruotinai politizuotą ar teisėsaugos institucijų poveikį Aplinkos ministerijai pavaldžioms institucijoms.

„Komiteto posėdžio metu buvo pažeisti nekaltumo prezumpcijos ir ikiteisminio tyrimo duomenų neskelbtinumo principai. Be to, vyriausioji prokurorė D. Pocienė, pasisakydama ir kaip oficiali valstybės pareigūnė, kurios funkcijos įeina į teisminės valdžios funkcijas, todėl yra griežtai atskirtos nuo parlamentinės kontrolės ribų, ir kaip bendruomenės atstovė, išsakydama savo asmeninę nuomonę, sukūrė situaciją, kuri akivaizdžiai rodo šios valstybės pareigūnės šališkumą, neobjektyvumą ir aiškų nusistatymą Bendrovės atžvilgiu. <…> Komiteto posėdyje dalyvavusi prokurorė D. Pocienė vienu atveju išsamiai teikė informaciją kaip tyrimą kontroliuojanti prokurorė, kitu atveju aktyviai reiškė savo poziciją kaip bendruomenės atstovė. Prokurorė D. Pocienė, veikdama kaip esą bendruomenės atstovė, išsakė asmeninę nuomonę, akivaizdžiai liudijančią jos subjektyvią poziciją dėl Bendrovės veiklos tęstinumo negalimumo ir tokiu būdu pasisakė klausimais, kurie nėra susiję su vykdomu ikiteisminiu tyrimu. <…> Bendrovės ir jos veiklos atžvilgiu vyriausioji prokurorė D. Pocienė turi aiškiai susiformavusią subjektyvią nuomonę ir požiūrį, dėl kurių kyla pagrįstų abejonių, ar ji gali objektyviai ir nešališkai priiminėti procesinius sprendimus ikiteisminiame tyrime ir užtikrinti išsamų, objektyvų ikiteisminio tyrimo atlikimą”, – rašoma rašte, su kuriuo galima susipažinti čia.

Ant rašto autorių, dėl komiteto posėdžio metu paviešintos ir žiniasklaidos paskleistos informacijos realią žalą patyrė akcininkai – nukrito AB „Grigeo“ akcijų vertė. Preliminariais skaičiavimais, jai padarytos žalos dydis yra 1,97 mln. eurų.

„Prašome užtikrinti, kad ateityje nebūtų daromas neleistinas, teisės aktuose aiškiai nenumatytas kišimasis į Bendrovės ūkinę komercinę veiklą, nebūtų daromas neteisėtas poveikis viešojo administravimo subjektams ir būtų užtikrintas teisės į sąžiningą baudžiamąjį procesą principas”, – rašoma rašte.

D. Pocienė „Atvirai Klaipėdai” sakė šiek tiek atidžiau susipažinusi tik su ta rašto dalimi, kur minima jos pavardė.

„Jie dėsto tai, kaip jiems pasirodė, savo poziciją. Aš esu labai atsakingas pareigūnas ir žinau, kas yra ikiteisminio tyrimo duomenys. Dalyvavo ikiteisminį tyrimą atliekanti prokurorė ir vien dėl techninių kliūčių, kadangi ji nebuvo girdima, pasakiau aš. Būtų ir ji pasisakiusi tokioje pačioje apimtyje. Tai yra tai, ką galima viešai pasakyti bet kokiam žurnalistui ir ką visuomenė šiuo momentu gali žinoti”, – sakė prokurorė.

4 Comments

  1. klaipėdietė

    GERAI , kad MARIŲ apygardos rinkėjai PASITIKĖJO ir IŠRINKO gerb. Ligitą Girskienę Seimo nare . Jei būtų p. K. Navickas išrinktas (DABAR jau Žemės ūkio ministras ),tai GRIGEO klausimas , tikriausia, būtų GREITAI numarintas . Ar naujasis Aplinkos apsaugos ministras p. Simonas Gentvilas PADĖS klaipėdiečiams ar GRIGEO ,bus galima vertinti vėliau . Norėtųsi tikėti ,kad KLAIPĖDIEČIAMS . AČIŪ Aplinkos apsaugos komiteto nariams ir PROKURORĖMS už principingumą. GAL ir išrinkta GENERALINĖ PROKURORĖ BUS principinga ir NELIEČIAMŲJŲ NEBUS !

    Reply
  2. varyti lauk tokį verslą

    Suprantu, kad Grigeo pati viešai pripažysta, kad teršti aplinką, nuodyti žmones yra jų veikla, nes jie mat prašo nekenkti jų veiklai.

    Reply
  3. Kaimynai

    Tam popieriaus ir kartono fabrikui Grigeo nėra jokios gėdos, mandagumo, išminties. Klausykit jūs neturite jokios sąžinės kaltindami kitus ,atseit, kišasi, į jūsų bendrovės reikalus,. Klausykit, o ko JŪS 10 metų ir daugiau kišotės į K. marių, B. jūros vandenis teršdami juos ir naikindami juos ? Kodėl smarvė iš jūsų fabriko kišosi į mūsų sveikatą?. Mūsų ir mūsų vaikų sveikatai.. Atsakykit.. Tai ką jau stengiatės gerinti, keisti ir yra įrodymas, faktai -kad naikinote ir kišotės į klaipėdiečių gyvenamosios aplinkos nuodijimą..,. Ar negėda kaltinti prokurorus ir seimo narius ,kt.? Ačiū visiems kurie drįsta įrodyti Jūsų padarytus nusikaltimus GAMTAI, MARIOMS
    Artėja „jubiliejus’ sausio 7 d. bus VIENI metai kai dėka klaipėdiečių buvo išaiškinta GRIGEO daroma žala žmonėms ir gamtai. Kaip paminėsime?

    Reply
    • Elena

      ? Geriau nepasakyčiau . Gyventojai tiek metų kentėjo …kas jiems žalą apskaičiuos ? Grigeo panašu gėdą visai prarado ….Visiems padėjusiems teršėjus suvaldyti , nuoširdžiai ačiū.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

„Grigeo Klaipėda“ byloje - dar du prašymai

Šiaulių apygardos teismas penktadienį apklausė du papildomai pašauktus į teisiamąjį posėdį naujus liudytojus AB „Grigeo Klaipėda“ Kuršių marių taršos byloje. ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Veidai

Naujuoju Klaipėdos apygardos vyriausiuoju prokuroru tapo Jevgenij Michailovskij

Pirmadienį generalinė prokurorė Nida Grunskienė pasirašė įsakymą, kuriuo Jevgenij Michailovskij paskyrė į Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pareigas. Daugiau nei ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This