Trumpo metro filmų konkurse nugalėjo „Vėtrungės” gimnazistės

Švietimas

Pirmadienį paskelbti ir apdovanoti Socialinių mokslų kolegijos kartu su VšĮ „TV vizijos“ organizuoto trumpametražių filmų konkurso „Mano atrasta Klaipėda: Miesto ritualai“ laimėtojai.

Konkursu siekta jaunuosius 14-29 metų klaipėdiečius paskatinti domėtis kino kultūra ir kurti jos tradicijas.

Virtualių apdovanojimų metu Klaipėdoje vyko filmų laureatų premjera.

Organizatorių nuotr.

Geriausiu trumpametražiu filmu paskelbtas Klaipėdos „Vėtrungės” gimnazijos moksleivių Gintarės Kraučelytės ir Vanesos Niurnaitytės filmas „La cittá scoperta“ („Atrastasis miestas“). Šiam filmui skirta Grand Prix nominacija. Filme naujai pažvelgiama į Klaipėdos erdves, juntama miesto pulsacija su kavos ir itališkų prieskonių mišiniu.  

Pirmą vietą laimėjo Klaipėdos universiteto studentų kūrybinės grupės Ugnės Valiukaitės, Emilijos Strelkauskytės, Miglės Gaidenkaitės, Ryčio Laurinavičiaus trumpametražis filmas „Iš kartos į kartą“. Tai anūkės ir močiutės nostalgiški pokalbiai laiškais apie prisirišimą ir meilę Klaipėdai.

II vieta atiteko filmui Draugas“, kurio kūrybinę grupę sudaro taip pat Klaipėdos universiteto studentai Rytis Laurinavičius, Ugnė Valiukaitė, Andželika Dumšaitė, Rokas Drukteinis, Gabrielė Staponaitė, Rasa Vasiliauskaitė. Filme pasakojama apie senyvo žmogaus vienatvę ir ją praskaidrinantį draugą – šunį bei jų bendrus pasivaikščiojimus po Klaipėdą.

III vietą iškovojo Socialinių mokslų kolegijos studentų duetas Edvinas Vaitkus ir Deimantė Vaičiūtė su filmu „Kelias“. Tai intriguojantis vieno herojaus pasakojimas, vedantis link jo tobulėjimo, pasitelkiant Klaipėdos miesto erdves ir žmones.

Dar keturi filmai įvertinti Specialaus paminėjimo prizais.

Tai Klaipėdos Baltijos gimnazijos dvi moksleivių komandos: Tadas Skudžinskas, Nedas Purkus, Vilius Peldžius, Ernestas Jurgutis, Austėja Ramonaitė, Gerardas Kavaliauskas ir jų filmas „How does Klaipeda prepare for Christmas?“ bei Ugnė Jurgilevičiūtė, Austėja Bucevičiūtė, Nora Vogonytė su filmu „Gamtos ritualai, taip pat Socialinių mokslų kolegijos kūrybinės grupės Džestinos Beliavskytės, Monikos Tarutytės, Vidmanto Palubinsko filmas „Stogai“ bei Klaipėdos universiteto studenčių Rasos Vasiliauskaitės ir Andželikos Dumšaitės filmas „Mergina“.

Visus moksleivių ir studentų sukurtus trumpametražius filmus vertino kompetetinga komisija, kuri atsižvelgė į filmo idėjos originalumą, temos atskleidimą, meninį apipavidalinimą, techninio pateikimo išbaigtumą ir tvarkingumą.

Organizatoriai dėkoja konkurso pagrindiniam rėmėjui – Klaipėdos miesto savivaldybei, informaciniams rėmėjams „Klaipėda. Aš su tavim“, portalui „Atvira Klaipėda“ bei rėmėjams – Sauliaus Jokužio leidykla-spaustuvei, KuKuOn, VšĮ „Taško teatras“, UAB „Žiogų pieva. Trys Karaliai“.

Konkurso akimirkos ir ištraukos iš filmų – čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu

„Atvira Klaipėda" atjaunėjo tik trumpam

Balandis, apie kurį šįkart pateikiu skaitytojams ataskaitą, „Atvirai Klaipėdai” buvo gana turiningas. Mėnuo prasidėjo su vieno iš žurnalistikos studentų, kuriems ...
2023-05-24
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

„Atvira Klaipėda“ atjaunės

Kovą viešai pasižadėjau savo šeimai, kad ji nuo šiol manęs turės daugiau, kad mažinsiu savo darbo apimtis „Atviroje Klaipėdoje“ ir ...
2023-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This