Klaipėdos universiteto mokslo darbuotoja tapo viceministre

Švietimas

Trečiadienį prie naujosios Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos vadovybės prisijungė viceministre tapusi dr. Agnė Kudarauskienė, kuruosianti profesinio mokymo ir mokymosi visą gyvenimą sritis.

Dr. Agnė Kudarauskienė. facebook.com nuotr.

Ji pastaruoju metu buvo švietimo ekspertė, atsakinga už profesinio mokymo tobulinimą Lietuvos pramoninkų konfederacijoje, taip pat inovacijų ekspertė Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūroje, Klaipėdos universiteto Pedagogikos katedros mokslo darbuotoja.

A. Kudarauskienė yra Vytauto Didžiojo universiteto absolventė, šiame universitete įgijusi edukologijos daktaro, švietimo vadybos magistro ir filosofijos bakalauro laipsnius. Stažavosi Beijing Capital Normal universitete Kinijoje.

Yra dirbusi Karaliaus Mindaugo profesinio rengimo centre, Vytauto Didžiojo universitete, Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centre, Lietuvos inžinerinės pramonės asociacijoje. A. Kudarauskienė taip pat buvo išrinkta į Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Suaugusiųjų neformalaus švietimo tarybą, Studijų kokybės vertinimo centro tarybą.

„Artimiausio laikotarpio prioritetas – užtikrinti, kad profesinis mokymas – pirminis ir tęstinis – vyktų kaip įmanoma sklandžiau, organizuojant ugdymo procesą nuotoliniu būdu. Taip pat išspręsti praktikų įmonėse organizavimo klausimą, darbdaviams vengiant pašalinių kontaktų“, – pranešime cituojama A. Kudarauskienė.

Viceministrė pabrėžia būtinas priemones, siekiant formuoti kultūrą, kuri būtų palanki profesiniam mokymuisi ir nuolatiniam tobulinimuisi, – tai karjeros planavimo visą gyvenimą sistema, profesinio mokymo atitikimas darbo rinkos reikalavimams, profesijos mokytojų korpuso stiprinimas, pameistrystės efektyvinimas.

2 Comments

  1. Bet

    Uch ty!

    Reply
  2. Antanas

    Na, ne taip svarbu kas kuo tapo, svarbu, kad bent kažkas dirbti pradėtų. Puiku, jaunimas imasi veiklos , po metukų gal ir rezultatai pasirodys, nors šioje srityje daug padaryta, svarbu, kad neužleistų.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Pauliaus Lindenau mokymo centrui - svarbus įvertinimas

Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centrui įteiktas Europos inovatyvaus mokymo apdovanojimą patvirtinantis pažymėjimas. Centras tokio pripažinimo sulaukė dėl įgyvendinto tarptautinio Erasmus+ ...
2023-10-27
Skaityti daugiau

ELTA

Švietimo darbuotojų profsąjunga raštu informavo Vyriausybę ir ministeriją apie tikrojo streiko pradžią

Pirmadienį Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (LŠDPS) raštu informavo Vyriausybę ir Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją (ŠMSM), kad tikrasis streikas prasidės rugsėjo ...
2023-09-18
Skaityti daugiau

Švietimas

Patvirtinta nauja mokinių lankomumo tvarka

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija pranešė parengusi Mokinių, besimokančių pagal bendrojo ugdymo programas, mokyklos lankomumo užtikrinimo tvarką. Ji esą parengta ...
2023-08-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This