„Klaipėdos vanduo“ žada susidraugauti su elektroniniu parašu

Svarbu, Verslas

Butą šiomis dienomis įsigijęs klaipėdietis sakė negalėjęs patikėti, kad sudarant naują sutartį su AB „Klaipėdos vanduo“ pastaroji nepripažįsta elektroninio parašo ir reikalauja spausdintos, ranka pasirašytos arba atskenuotos sutarties. Ši situacija, anot jo, ypač glumina dėl dabartinės pandemijos.

Bendrovės atstovai savo ruožtu tikina, kad kaip tik šiomis dienomis baigiamos reikalingos procedūros, kad nauji klientai galėtų sutartis pasirašyti ir elektroniniu parašu.

„Atviros Klaipėdos” skaitytojas pasidalino „Klaipėdos vandens“ kartu su sutartimi atsiųstu laišku, kurį gavo užpildęs prašymą, kad pasikeitė buto savininkas.

„Kodėl „Klaipėdos vanduo” tokie nemodernūs? Ypač, kai elektroninis parašas yra prilygintas normaliam. Paskambinus pasitikslinti, ar tikrai negalima pasirašyti elektroniniu parašu, konsultantė sakė, kad įmonė jo nenaudoja. Tačiau aš nei spausdintuvo turiu, nei noro trenktis kažkur karantino metu”, – sakė vyras.

Jis paminėjo ir aplinkybę, kad perkant būstą, kuriam prireikė ir paskolos, „Klaipėdos vanduo” buvo vienintelė įstaiga, kuriai reikia fiziškai kažką nešti.

„Klaipėdos vandens” komunikacijos vadovė Gintarė Butkienė, komentuodama šią situaciją, tikino, kad klausimas dėl elektroninio parašo naudojimo dokumentams įmonės viduje buvo iškeltas jau prieš kelius mėnesius ir taip pasirašyti dokumentai palaipsniui jau pradėti naudoti.

„Buvo likusios tik sutartys su abonentais, nes jos atskirai archyvuojamos ir reikėjo padaryti tam tikrus darbus. IT specialistai juos kaip tik baigė ir nuo trečiadienio klientai tokias sutartis jau galės siųsti pasirašę ne tik įprastu, bet ir elektroniniu parašu”, – teigė pašnekovė.

2 Comments

  1. X

    Vienintele imone, kuriai reikia pavedima daryti: jokiu e. saskaitu, jokiu vidurkiu, jokiu nuotoliniu nuskaitymu. Savitarnos puslapis is viduramziu laiku.

    Reply
    • 22saula

      Tikra tiesa-tik Klaipedos vandenų sąskaitas moku kas menesį atskirai

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Vicemerė apdovanota „už asmeninį išskirtinį indėlį”?*

Net 171 Klaipėdos savivaldybės klerkas buvo paskatintas ir apdovanotas, įvertinus jų veiklą per pirmąjį šių metų ketvirtį „kaip viršijančią lūkesčius”. Ir net 49 ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdiečiams ir rajono gyventojams atpigs vanduo

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) patvirtino naujas uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ kainas. Nauji, mažesni įkainiai Klaipėdos miesto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This