Naujametę naktį Teatro aikštėje bus tamsu?

Miestas

Rytoj, antradienį, bus aišku, ar Klaipėdoje naujametę naktį bus išjungti visi Teatro aikštės šventiniai papuošimai. Tokį siūlymą, siekiant sumažinti žmonių srautus, pateikė uostamiesčio policija.

Šventinė teatro aikštė. Martyno Vainoriaus nuotr.

Tikėtina, kad naujametę naktį „užgesinus“ pagrindinę miesto eglę ir Teatro aikštėje esančią šiaurinės žvaigždės dekoraciją sumažėtų žmonių, kurie Naujuosius nori sutikti miesto širdyje.

Praėjusią savaitę miesto taryba jau nusprendė, kad Teatro aikštė ir šiemet yra zona be pirotechnikos, o tai reiškia, kad joje negalima šaudyti savo atsineštų petardų ir fejerverkų.

Klaipėdos savivaldybė jau anksčiau nusprendė ir informavo, kad šiemet atsisakoma tradicinio naujametinio fejerverko, kuris geriausiai buvo matomas Teatro aikštėje. Tokio sprendimo tikslas – kiek įmanoma sumažinti žmonių susibūrimus.

„Klaipėdos savivaldybė iš mūsų perka Teatro aikštės šventinio papuošimo paslaugą, į kurią įeina ir kalėdinė eglė bei kitos dekoracijos. Tad jei savivaldybė nuspręs, kad naujametę naktį šventiniai papuošimai Teatro aikštėje turi būti išjungti, taip ir padarysime“, – teigė viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys.

Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Eglė Deltuvaitė teigė, kad jų pozicija yra pritarti šventinių papuošimų išjungimui.

Tačiau galutinį sprendimą priims rytoj, antradienį, posėdžiausiantys Klaipėdos savivaldybės vadovai, Viešosios tvarkos skyriaus atstovai ir uostamiesčio policijos pareigūnai. Pasitarimo tikslas – aptarti ir įvertinti visas prevencines priemones, kaip naujametę naktį sumažinti žmonių susibūrimus. O viena iš siūlomų ir svarstomų priemonių – išjungti Teatro aikštės šventinį apšvietimą.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosio tvarkos skyrius viršininkė Rasa Bekėžienė praėjusią savaitę vykusiame miesto tarybos posėdyje pateikė informaciją, kaip pareigūnai yra pasirengę dirbti naujametę naktį.

„Policijos pajėgos yra pakankamos ir užtikrinsime, kad šventės būtų saugios. Esame numatę papildomas pajėgas viešose vietose, kuriose, tikėtina, bus daugiau gyventojų. Naujųjų naktį esame numatę papildomas pajėgas, kad iki 2 valandos nakties sustiprintume fizinį patruliavimą“, – teigė R. Bekėžienė.

5 Comments

  1. Žilvinas

    Nesuprantu tik vieno dalyko tai kam ta eglę išvis puošė ištaškė tiek pinigų. Ir dar kodėl tuos fejerverkus pardavinėti leidžia.

    Reply
  2. Romas

    Geriausiai išvis nešvesti naujuju paėsti vakare sasisku su makaronais ir eiti miegoti 22.00 ir pigu ir taupu ir sveika ir corona neužpuls ?

    Reply
  3. V

    Karalionas bus, prie jo būriuosimės, koks skirtumas.

    Reply
  4. PRITARIU

    PRITARIU. Kodėl vieni turi galuotis ligos patale, medikai arti, o kiti švęsti ir platinti virusą.

    Reply
    • Realybe

      Na kam tu pritari? Visa žmonijos istoriją, žmonės miršta. Kažkas vargsta, kažkas džiaugiasi gyvenimu. Pas medikus daug darbo, taip sutinku, tai gavo iš prezidento padėką kūčiukais ir laimingi, niekas nei pusė žodžio ne pasisakė, kad tai ne padėka, o įžeidimas. Visi turim savo dalią. Suprask, pilieti, valdžia tyčiojasi iš tavęs. Todėl, kad vienintelis tavo informacijos šaltinis yra televizija, kuria tu tiki besąlygiškai. Ir kurią valdo mūsų valdžia. Tai pagalvok ką skaitai ir išmok matyti pilna vaizdą. O ne tiek kiek tau rodo valdžios pirštas, nes vieną dieną pamatysi valdžios vidurinį pirštą sau po nosim. ?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Dėl padėties Teatro gatvėje - revoliucinės nuotaikos

„Arba kavinėms leidimus atimti – daryti revoliuciją”, – gynė Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas savivaldybės sprendimą Teatro gatvėje leisti automobilius statyti ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Spyglys

Iki scenos privažiuoti nepavyko?*

Trečiadienio vakarą Spyglys buvo nusprendęs ne tik pasivalkioti po tuščią kaip visada mūsų senamiestį, bet ir nelaukdamas kol koks stiliaus ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos įvaizdžio komisija pramiegojo kultūrinę revoliuciją*

Nors nauja valdžia didžiojo Mao metodas keičia miesto įvaizdį, braukdama į šiukšlyną maištingus kūrėjus, savivaldybės sukurta Klaipėdos miesto įvaizdžio komisija, ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This