„Vėtrungė” parduota gerokai brangiau nei pradinė kaina

Svarbu, Verslas

Pirmadienį popiet pasibaigusio Turto banko paskelbto aukciono metu buvo parduotas uostamiestyje, Taikos prospekte, esantis žemės sklypas su prekybos centru, kurio didžiąją dalį dabar užima prekybos tinklo „Iki” parduotuvė.

Turto banko nuotr.

Pradinė 2770 kv. m ploto prekybines patalpas ir 344 arų ploto sklypo kaina siekė 2,63 mln. eurų (sklypo pradinė kaina – 484 000 eurų, patalpų – 2,146 mln. eurų).

Aukcione panorę dalyvauti interesantai turėjo sumokėti ne tik 200 eurų registracijos mokestį, bet ir 100 000 eurų garantinį įnašą.

Elektroninis aukcionas, sulaukęs keturių dalyvių, vyko gana aktyviai ir truko pusantros valandos ilgiau nei buvo numatyta jo pabaiga, nes paskutinėmis minutėmis ar sekundėmis vis buvo pasiūloma nauja aukštesnė kaina.

Galiausiai šis nekilnojamasis turtas buvo parduotas už 4 555 000 eurų.

Pasak Turto banko Komunikacijos skyriaus vadovo Tomo Bagdono, neturinti pirkėjų sutikimo, jų duomenis nėra viešinami.

Laimėtojas per mėnesį nuo aukciono pabaigos turi pasirašyti pirkimo-pardavimo sutartį, o pasirašius sutartį per dešimt dienų pervesti visą sumą.

Už prekybines patalpas gautos lėšos bus nukreiptos Vilniaus miesto 5-ojo policijos komisariato ir kelių policijos pastato Vilniaus Sietyno gatvėje statyboms”, – informavo T. Bagdonas.

Šias prekybines patalpas Turto bankas perėmė 2011 m. rugsėjį iš valstybės įmonės „Pajūrio vėtrungė“.

Dėl prekybos centre esančių patalpų, kuriose dabar veikia „Iki”, kelis metus vyko teismai – prekybos tinklo įkūrėjų, Belgijos prancūzų, valdoma bendrovė Baltisches Haus“ nesėkmingai bylinėjusi su Vyriausybe ir Turto banku.

Sutartis tarp „Baltisches Haus“ ir Turto banko dėl šių patalpų nuomos buvo sudaryta dar 2001 m. Pagal ją verslininkai turėjo teisę pertvarkyti patalpas – remontuoti, rekonstruoti, įrengti automobilių stovėjimo aikštelę ir t.t. 2011-aisiais patalpas buvo nuspręsta privatizuoti. Turto bankas tada nuomininkus informavo, jog jie gali reikalauti atlyginti patirtas išlaidas dėl per nuomos laikotarpį į patalpas investuotų lėšų – per 4 mln. litų. Verslininkai galėjo patalpas įsigyti tiesioginių derybų būdu, tačiau Privatizavimo komisija 2013 m. vasarį parengtam sutarties projektui nepritarė. Toks sprendimas motyvuotas argumentu, jog „Baltisches Haus“ nesilaikė sutarties sąlygų – neišsikėlė iki nustatytos termino – 2012 m. pabaigos, tad ir atlygis už patalpų pagerinimą esą nepriklauso, o pats sutarties projektas neatitiko Vyriausybės nutarime numatytų taisyklių – kartu nebuvo numatyta parduoti šiam objektui priskirto žemės sklypas.

Į teismą kreipęsi verslininkai reikalavo ne tik atšaukti tokius Privatizavimo komisijos sprendimus, bet ir toliau leisti patalpas įsigyti tiesioginių derybų būdu, priteisti per 314 tūkst. eurų siekiančius nuostolius ir atlyginti 1,1 mln. eurų patalpų pagerinimo išlaidas.

Klaipėdos apygardos teismas 2017 m. birželį jų ieškinio netenkino. Tokį verdiktą Apeliaciniam teismui apskundę verslininkai irgi nieko nepešė. Tada „Baltishes haus“ nusprendė nepasiduoti ir pateikė kasacinį skundą Lietuvos Aukščiausiajam Teismui, kuris pernai sausį paliko galioti visiškai nepakeistą Klaipėdos teismo sprendimą.

14 Comments

  1. Kaimynė

    Labai gerai padarė . O tai buvo bjauriausias pastatas iš tų, taip vadinamųjų aukštybinių sovietinių griozdų.

    Reply
    • Kaimynei

      Tai suprantu, pardavė tą žemąją, kur parduotuvė, dalį. „Aukštaūgio” tai neliečia.

  2. Ponas

    Kad čia prunštaujat, tuoj pastatys tepalų perdirbimo fabriką bus jums laimės, galėsite dirbti.

    Reply
  3. Jūra

    Liko „prakalti” tik jūrą. Kad pigmėjai mažiau šakotųsi dėl pliažų ir kitokių neapmokestintų nesąmonių, pirma užteršti nafta ( tai jau pavyko) o paskui jau tik popieriukus perkilnoti….

    Reply
    • Turim kapitalistinę laisvę

      Tai pala juk norejo vejo jėgainių parką pastatyti ir lašišų veisyklas. Po to beliks tik begt iš šios šalies. Labai gaila.

    • bėgliams ašarotiesiems

      Prieš pabėgdamas dar pas psichiatrą apsilankykit- ten, kur pabėgsite, jų paslaugos nepigios.

  4. Nojus

    Normali praktika. Valstybės piniginė bendra, iš kitur juk atplaukia pinigai į Klaipėdą, tik va tas pliurpalas komunikacijos vadovas Bagdonas galėtų savo liežuvį labiau kontroliuoti ir nepliurpt visko, kas ant liežuvio galo. Galėtų suprast, kad po tokio pinigų „skirstymo” erzelis garantuotas.

    Reply
  5. Kalėdos stebuklų metas

    Kažin ar dar yra ką Klaipėdos m. parduoti,? Vargšai vilniečiai, ubagai… O jei rimtai, va ką reiškia, kai miestas neturi tikro vadovo… Apie Girulių mišką net neverta diskutuoti. Su Naujais metais !

    Reply
    • Anonimas

      ar liks antenos ant vetrunges?

    • svetkomec

      ar liks antenos ant vetrunges? ar pastatys ant baraku ?

    • ezys

      Ka miesto vadovas turi bendro su Turto banko nuosavybe? Gal manote, kad meras geletu pvz. uzdrausti jums parduoti JUSU buta Klaipedoje ir uz gautus pinigus isigyti kita Vilniuje? Jus cia kokioje paralelineje visatoje gyvenate? 😀

  6. Kazkoks cirkas

    Klaipedoje pardavineja pastatus ir stato naujus Vilniuje!!!

    Reply
  7. Ciniška

    Ką čia dar pardavus Klaipėdoje, kad už tuos pinigus Vilniuje kažką pastačius?

    Reply
    • aras

      juokas pro asaras.niekaip nesuprantu.pastatas klaipedoj siuksles klaipedoj o pinigai vilniuje.absurdas

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Vėžaičiuose atsiras senelių namai

Šį pavasarį Turto banko aukcione Klaipėdos ir Kauno rajonuose parduoti nenaudoti pastatai virs senelių ir socialinio užimtumo namais. Abu pirkėjai ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

ELTA

Didieji prekybos tinklai mažina „Vičiūnų“ gaminių kiekį lentynose

Didieji Lietuvos prekybos tinklai tikina rimtai žvelgiantys į tai, kad dėl galimo sankcijų pažeidimo „Vičiūnų“ grupei priklausanti įmonė atsidūrė teisėsaugos ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

ELTA

Pigo pigiausios prekės

Kovą pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis, palyginti su šių metų vasariu, šalies parduotuvėse pigo 4,52 euro (6,6 proc.) ir buvo 14,65 euro ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This