Klaipėdiečių šeima nubausta už prostitucijos organizavimą

Kriminalai ir nelaimės

Pirmadienį Šiaulių apylinkės teismas sutuoktinius iš Klaipėdos pripažino kaltais dėl pelnymosi iš kito asmens prostitucijos, veikiant bendrininkų grupėje. Nuteistieji per pusmetį privalės į valstybės biudžetą sumokėti beveik 10 tūkst. eurų baudą.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, neteisėta veikla užsiėmė klaipėdietis Vladislavas Polito bei jo žmona, Ukrainos pilietė Kristina Kolisnichenko. Buvo nustatyta, kad minėta pora šių metų pradžioje organizavo pažįstamos Ukrainos pilietės atvykimą į Lietuvą, kur ji ėmė verstis prostitucija.

Pareigūnų tyrimo metu surinktais duomenimis, kaltinamieji įvairiuose skelbimų portaluose skelbė apie teikiamas seksualines paslaugas, telefonu priiminėjo užsakymus, o užsienietė vertėsi prostitucija. Tam tikslui kelioms dienoms būdavo išnuomojamas butas vis kituose Lietuvos miestuose. Pusę už vertimąsi prostitucija gaunamų pinigų užsienietė atiduodavo klaipėdiečių porai.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusio Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro Aurelijaus Navicko, kaltinamieji savo kaltę visiškai pripažino. Jie sutiko su siūlymu procesą baigti teismo baudžiamuoju įsakymu.

„Tokiu būdu būna išvengiama teisminio nagrinėjimo, o bausmė sumažinama trečdaliu“, – prokuratūros pranešime cituojamas prokuroras.

A. Navickas kreipėsi su pareiškimu į Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmus dėl proceso užbaigimo baudžiamuoju įsakymu. Prokuroras siūlė abiems kaltinamiesiems skirti po galutinę 4 800 eurų dydžio baudą bei konfiskuoti 700 eurų, gautų už sąvadavimą.

Gruodžio 28 dieną Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmų teisėjas Mantas Liesis, išnagrinėjęs prokuroro pareiškimą, abu teisiamuosius pripažino kaltais. Jiems skirtas 4 800 eurų dydžio baudas teismas įpareigojo sumokėti per 6 mėnesius nuo teismo baudžiamojo įsakymo įsiteisėjimo dienos. Taip pat bus konfiskuoti 700 eurų, gautų iš nusikalstamos veiklos.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad asmuo, turėjęs pajamų iš kito asmens prostitucijos arba sąvadavęs, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Už užsienietės išnaudojimą prostitucijai neteks laisvės

Teismas paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį Klaipėdos gyventojui ir čia gyvenančiai Ukrainos pilietei, kaltintiems prekyba žmonėmis ir pelnymosi iš kito asmens prostitucijos. ...
2024-01-23
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Baigtas tyrimas dėl pelnymosi iš ukrainiečių merginų prostitucijos

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalistai kartu su Klaipėdos apygardos prokurorais baigė ikiteisminį tyrimą dėl prekybos žmonėmis bei pelnymosi iš ...
2023-06-27
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Sąvadautoja atsidūrė teisme

Klaipėdos apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 30-metė klaipėdietė kaltinama pelnymusi iš prostitucijos. Tyrimo duomenimis, Klaipėdoje gyvenanti moteris įkūrė ...
2023-06-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This