Klaipėdos savivaldybė ieško teisybės dėl respiratorių

Miestas, Svarbu

Už daugiau nei 200 tūkst. eurų 60 tūkst. respiratorių pavasarį nusipirkusi Klaipėdos savivaldybė dabar siekia iš pardavėjų atgauti bent dalį sumokėtų pinigų, nes esą prekės nebuvo kokybiškos.

„Tai dabar jau nesunku įsigyti visų apsaugos priemonių, o prisimenate, kas darėsi pavasarį, kai sunku buvo rasti, kur tų respiratorių nusipirkti ir griebėme ten, kur galėjome, kas tik pasiūlė“, – „Atvirai Klaipėdai“ sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Asociatyvi nuotr.

Jau pavasarį spaudoje pasirodė pranešimai, kad daugelis tiek savivaldybių, tiek Sveikatos apsaugos ministerijos įsigytų ir sveikatos apsaugos įstaigoms išdalintų respiratorių gali būti nekokybiški.

„Mūsų prašymu Klaipėdos universitetas atliko abiejų įsigytų respiratorių partijų ekspertizę. Paaiškėjo, kad dalis jų yra brokuoti, o dalis neatitinka sertifikatų. Tačiau Klaipėdos universiteto išvados yra tik rekomendacinio pobūdžio“, – teigė G. Neniškis.

Todėl Klaipėdos savivaldybė paskelbė viešo pirkimo konkursą, kuriame norima nusipirkti įsigytų respiratorių atitikimo standartams (pateiktiems sertifikatams) laboratorinio tyrimo paslaugas. Skelbime nurodyta, jog už tokią paslaugų bus sumokėta ne daugiau nei 4 tūkst. eurų.

Anot G. Neniškio, konkurse nesulaukta nė vieno pasiūlymo, todėl jis buvo paskelbtas dar kartą.

„Didžioji dalis tų respiratorių buvo panaudoti. Gal jie kažkokių standartų ir neatitinka, tačiau tikrai yra saugesni nei paprasta medicininė kaukė. Laboratorinių tyrimų, kuriuos norime nusipirkti, išvada mums reikalinga ginče su respiratorių pardavėjais. Jei pavyktų įrodyti, kad mums buvo parduotos nekokybiškos prekės, gal pavyktų atgauti bent dalį sumokėtų pinigų“, – teigė G. Neniškis.

Tiriamosios žurnalistikos centras „Siena“ dar šiemet liepą rašė, jog Klaipėdos savivaldybei respiratoriai parduoti pateikiant galimai suklastotus dokumentus, įrodančius, kad apsaugos priemonės atitinka reikalaujamus standartus.

5 Comments

  1. Anonimas

    Jeigu mokėtų iš savo kišen

    Reply
  2. Ooo!!

    Už panaudotus respiratorius savivaldybė paklojo 200 000!… ka čia dar pasiūlius panaudoto jei jau taip gerai moka !

    Reply
  3. Lina

    Respiratorius.Lietuvių kalboje snukiagaubtis vadinasi.

    Reply
  4. Fui

    Nemokšos žurnalistai net pavadinimo nemoka teisingai užrašyti. Ką norėti kad straipsnis būtų parašytas teisingai. Išmokite rašyti lietuvių kalba, kad būtų ne,, rasipratorius” o raspiratorius. ?

    Reply
    • vytrukas

      Kaip taisiklingai rašyti? rasipratorius,respiratorius,raspiratorius

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This