Naujametę naktį miesto aikštėse pasitiks tamsa

Miestas

Klaipėdos savivaldybė vadovai antradienį nusprendė, jog naujametę naktį šventinis apšvietimas bus išjungtas ne tik Teatro, bet ir Atgimimo aikštėse.

Net ir tamsioje Teatro aikštėje naujametę naktį budės policijos pareigūnai. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atvira Klaipėda“ rašė, jog siūlymą Naujųjų naktį „užgesinti“ pagrindinę miesto eglę Teatro aikštėje ir kitas šventines dekoracijas joje pateikė uostamiesčio policija. Tokio siūlymo tikslas – kiek įmanoma sumažinti žmonių susibūrimus.

Antradienį posėdžiavę Klaipėdos savivaldybės vadovai, pasitarę su pareigūnais ir viešosios tvarkos sergėtojais, nusprendė, kad šventiniai papuošimai naujametę naktį bus išjungti ne tik Teatro, bet ir Atgimimo aikštėse.

Numatoma, kad šventinis rūbas šiose aikštėse bus užgesintas nuo gruodžio 31-osios 17 valandos, o vėl įjungtas tik sausio 1-ąją, dieną.

Be to, nuspręsta ir tai, kad bus ribojamas patekimas į šias aikštes. Anot Klaipėdos mero pavaduotojo Arvydo Cesiulio, Teatro aikštėje atsiras užkardų, judėjimo ribojimus užtikrins policijos pareigūnai.

Bus uždarytas ir įvažiavimą į automobilių aikštelę Melnragėje, prie šiaurinio molo.

Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas informavo, jog  gruodžio 31 d. – sausio 1 d. pasitelkus policijos rėmėjus, Šaulių
sąjungos ir kitų tarnybų atstovus, bus stiprinamas patruliavimas viešose Klaipėdos apskrities vietose – parkuose, paplūdimiuose, aikštėse, prekybos centruose ir kt.

Klaipėdos savivaldybė jau anksčiau yra nusprendusi, jog šiemet klaipėdiečiai neišvys tradicinio naujametinio fejerverko, kurį stebėti žmonės gausiai susirinkdavo į Teatro aikštę. Ji, beje, jau penktus metus yra paskelbta zona be pirotechnikos, o tai reiškia, kad joje draudžiama sprogdinti savo atsineštas petardas ar leisti fejerverkus.

10 Comments

  1. anzelmute

    debilai

    Reply
  2. T-roc

    Siulau uždrausti visiems politikams siųsti ir skelbti linkėjimus bei naujametinės kalbas per televiziją. Kad būti stipriems laimingais beii atsakingais mes ir taip visi žinome ir norime. Apie tai kaip politikai pergyveno ir rūpinasi net nenoriu klausiti jug melas.. stovės pasipuošė laimingi su šukuosena manikiūru ir pan.. viskas kas yra uždrausta paprastam žmogui…

    Reply
  3. Anonimas

    Išjungti viso miesto apšvietimą ir visas apsaugos sistemas

    Reply
  4. Manau

    norintims švesti būriais, reikia rinktis Joniškės kapinėse (kas turi transportą galima ir kitose, bet gali policija iš miesto neišleisti). Kadangi tokie negirdi, kad buriuotis negalima, jie neigia iš viso esant virusą, todėl reikia apsižiūrėti savo greito atsiradimo viečikes.

    Reply
  5. Algirdas Grublys

    Eilinis mero ir jo komandos dūris klaipėdiečiams. Gaila .

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      Gerbiamas Algirdai, aš tai vadinčiau ne dūriu, o elementarios logikos ir sveiko proto stoka. Naujuosius metus sutinkame 24 val., o ką konkrečiai duos (kokį rezultatą?) nuo 17 val. išjungti papuošimai? Mano supratimu, tik paukščiuko pasidėjimą darbų ataskaitoje. Laikantis logikos, šiemet išvis reikėjo eglės nepuošti – tada bent būtų šiokia tokia logika. O papuošus – statyti užkardas (?!), išjungti apšvietimą – logikos be. Susidaro toks įspūdis, kad corona pirmiausia kai kam smogia per smegeninę, išjungdama racionalų mąstymą.. 🙂

    • Logikos nerasta

      Pritariu Palmirai. Be jokios logikos išmesti aštuoniasdešimt tūkstančių eurų mokesčių mokėtojų pinigų ir vietoje bent kiek šviesesnės emocijos vaikyti tuos pačius mokesčių mokėtojus su policija kaip šunis? Kur logika? Kur elementari pagarba klaipėdiečiams? Gal tie pinigai būtų labiau pravertę miesto ligoninei? Jei nemąsto, tai gal tegu bent dalį iš savų grąžina? Savo taip nemėtytų.

  6. Cirkas tesiasi

    Siulau visas butu laiptines dar uzrakinti isvakarese, kad niekas negaletu iseiti, taip pat uzpilti zvyro kruvom visas gyventoju auto aiksteles, kad niekas negaletu isvaziuoti. Nors nieko blogo krize ateina, tai anksciau ar veliau kas antra sviestuva uzgesins, tai pratinkimes…

    Reply
  7. Anonimas

    Ar kas nor darys peticija? Čia visiška nesamone….

    Reply
  8. T

    Nebaisu, mes visad prie karaliono geriam šampaną.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This