Trakai Lietuvos kultūros sostinės titulą perduoda Neringai

Regionas

Lietuvos kultūros sostinė grįžta prie didžiojo vandens. 2021-aisias ja tampa Neringa, titulą ir simbolinį gintarinį medį perimdama iš Trakų.

Antradienį, 19 val., kultūros medelio perdavimas Neringai vyks virtualiai ir bus transliuojamas Kultūros ministerijos, Trakų ir Neringos savivaldybių, miestų kultūros centrų Facebook platformose.

Edgaro Vitkevičiaus nuotr.

„Neringai perimant Lietuvos kultūros sostinės simbolį – gintarinį medį – noriu padėkoti 2020-ųjų kultūros sostinei Trakams, o Neringai palinkėti turiningo ir nenutrūkstamo kultūrinio vyksmo. Nepaisant to, kad šalies kultūros sostinės titulo perėmimas vyksta tokiu sudėtingu metu, griežto karantino sąlygomis, norisi tikėtis, kad virtualūs kultūros renginiai, gerėjant situacijai, kitais metais palaipsniui kelsis į realias erdves. Linkiu, kad aplinkybės leistų realizuoti visą turiningą 2021 metų Lietuvos kultūros sostinės programą, dar ryškiau atskleidžiant Neringos unikalumą“, – pranešime spaudai cituojamas kultūros ministras Simonas Kairys.

Projektą „Kultūros sala“ pristatanti Neringa 2021-aisias žada kviesti atrasti ramybę ir įkvėpimą bei pasinerti į naujas kultūrines patirtis.

„Istorinis baltiškasis persipynęs su germaniškuoju kraštovaizdis, vėjų bei vandenų krašto charakteris yra Neringos savasties bei unikalumo pamatas, išskirtinumo ženklas. „Kultūros salos“ projekto vizijoje šis išskirtinumo ženklas įgavo aritmetinę išraišką +1 ir tapo visos programos koncepcijos 4+ 1 pagrindu. Keturias miesto gyvenvietes papildo Alksnynės viensėdis, keturis  metų laikus – specifinis Nemuno deltos ir Kuršių marių laikas šaktarpis, keturias pasaulio kryptis – paukščių migracijos kelias per neriją, keturias stichijas – jas suvaldantis žmogus”, – rašoma pranešime.

„Didžiuojuosi Neringai suteikta pareiga nešti Lietuvos kultūros sostinės titulą. Ypatingo likimo kraštas visuomet buvo artimas kuriančiam ir kultūrą širdyje nešiojančiam žmogui. Būtent kūryba geriausiai atskleidžia UNESCO saugomą Kuršių nerijos kraštovaizdį, todėl neabejoju, kad kitąmet vyksiančios kultūrinės iniciatyvos kiekvienam užsukusiam į Neringą dovanos gražiausias akimirkas ir mintis išlaisvinančius potyrius. Padės atrasti tai, kas daugiau nei šimtmetį čia vilioja menininkus iš viso pasaulio. Įkvėpimas, laisvė ir beribis džiaugsmas telydi šiais metais visus Neringos – Lietuvos kultūros sostinės lankytojus“, – linkėjo Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

„Auksinių scenos kryžių" apdovanojimuose - klaipėdiečių triumfas (papildyta)

Tarptautinę teatro dieną, trečiadienio vakare, Klaipėdos dramos teatre vykusioje „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonijoje iš 17 nominacijų net 6 „Auksiniai ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Regionas

Nidoje - retų meno kūrinių paroda, skirta Švyturių metams

Neringos muziejai kviečia atverti meno ir istorijos puslapius parodoje „Švyturiai ≠ Laivai“, kurios atidarymas įvyks ketvirtadienį, kovo 29 d., 17 ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Regionas

Neringa kviečia į šventinį miškasodį

Neringa savo gyventojus ir svečius pavasarį jau antrąjį kartą kviečia sutikti prasmingai – dalyvauti šventiniame miškasodyje ir taip prisidėti prie ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This