Išrinko originaliausiai papuoštas lauko erdves

Regionas

Klaipėdos rajono gyventojai tradiciškai prieš šventes buvo kviečiami dalyvauti lauko erdvių puošybos konkurse ir originaliai, meniškai, puošmenomis iš ekologiškų ir kitų netikėtų medžiagų puošti aplinką. Sulaukta 29 dalyvių, iš kurių išrinkti geriausieji keturiose kategorijose.

Rajono savivaldybė praneša, kad šiemet gausiausiai pasipuošusia seniūnija pripažinta Priekulės, iš kurios sulaukta daugiausia konkurso dalyvių.

Įstaigų kategorijoje apdovanojimą pelnė Vėžaičių kultūros centro Lapių skyrius kartu su Lapių bendruomene,

Įstaigų kategorijoje apdovanojimą pelnė Vėžaičių kultūros centro Lapių skyrius kartu su Lapių bendruomene, papuošę erdves prie pastato, kuriame jie įsikūrę. Puošyboje naudotos natūralios medžiagos, kurtas gražus vientisas vaizdas.

Bendruomenių kategorijoje vienbalsiai pritarta apdovanoti Venckų kaimo gyventojus, kurie ne tik papuošė tikrą kaime augančią eglutę rankų darbo puošmenomis, bet ir išpuošė kitas kaimo erdves. Į papuošimų kūrimą ir patį puošimą įsitraukė daugybė kaimo gyventojų.

Pavienių gyventojų kategorijoje nugalėtojais pripažinti Baukštkaralės g. 2 daugiabučio, esančio Baukštininkų kaime, gyventojai. Kaimynai puošybai naudojo perdirbtas natūralias medžiagas, kūrė originalius papuošimus ir sukūrę erdvę, kuria gali pasigrožėti ne tik jie, bet ir aplinkiniai.

Pavienių gyventojų kategorijoje nugalėtojais pripažinti Baukštkaralės g. 2 daugiabučio, esančio Baukštininkų kaime, gyventojai.

„Smagu, kad ir pandemijos akivaizdoje gyventojai kūrė šventinę nuotaiką ne tik namiškiams, bet ir aplinkiams, puošdami aplinką, kurioje gyvena. Iš tiesų gausus būrys dalyvių džiugino originaliais sprendimais, rankų darbo puošmenomis. O labiausiai stebino gyventojų gebėjimas susitelkti ir tokiomis sudėtingomis sąlygomis – erdvės buvo puošiamos šeimomis, po vieną, pasiskirstant darbus. Juk toks ir yra šio konkurso tikslas – burti bendruomenes ir puošti savo aplinką taip įkvepiant kitus“, – pranešime cituojama rajono vicemerė Violeta Riaukienė. 

Konkurso dalyviai vertinti pagal tai, ar erdvės puoštos rankų darbo puošmenomis, pagamintomis iš natūralių, ekologiškų ar kitų netikėtų medžiagų.

Konkurso nugalėtojai šiemet dėl pandemijos bus apdovanoti ne tradiciškai iki Trijų karalių, o kai leis situacija.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Klaipėdos rajone religinėms bendruomenėms skirta 75 tūkst. eurų

Net septynioms Klaipėdos rajone veikiančioms tradicinėms religinėms bendruomenėms įvairioms iniciatyvoms įgyvendinti paskirstyti 75 tūkstančiai eurų. Taip siekiama prisidėti prie joms ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose atsiras dar vienas vaikų darželis

Klaipėdos rajono savivaldybė skelbia ieškanti projektuotojo naujam vaikų darželiui Gargžduose. Planuojama, kad darželį, atsirasiantį Karaliaus Mindaugo gatvėje, galės lankyti per ...
2024-02-06
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose atsiras naujas modulinis darželis

Klaipėdos rajono savivaldybė praneša, kad žengtas dar vienas žingsnis modulinio darželio Gargžduose statybos link – pasirašyta projektavimo sutartis. Planuojama, kad ...
2024-01-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This