Kretingos valdžioje – permainos

Regionas

Kretingos rajono savivaldybės taryba antradienį priėmė sprendimą atleisti klaipėdietę administracijos direktorę Jolantą Girdvainę. Apie savo atsistatydinimą iš užimamų pareigų ji pranešė gruodžio 17 d. vykusiame Tarybos posėdyje ir tądien įteikė prašymą savivaldybės merui Antanui Kalniui.

Su rinkimų komitetas „Kretingos kraštas“ rinkimuose dalyvavęs ir meru tapęs Antanas Kalnius ne tik neteko pasirinktos administracijos direktorės, bet ir taps mažumos meru. Martyno Vainoriaus nuotr.

J. Girdvainė administracijos direktorės pareigas eis iki sausio 11 d. Nuo kitos dienos iki bus paskirtas naujas vadovas laikinai vykdyti direktoriaus pareigas pavesta administracijos direktoriaus pavaduotojui Povilui Černeckiui.

Taip pat šio posėdžio metu  konservatorius Dovydas Bajoras paskelbė pareiškimą dėl naujos valdančiosios koalicijos sudarymo – į ją jungiasi 13 iš 25 tarybos narių – penki konservatoriai, penki socialdemokratai, du liberalai ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas taryboje Konstantinas Skierus. Tai reiškia, kad su rinkimų komitetu „Kretingos kraštas“ rinkimuose dalyvavęs ir meru tapęs Antanas Kalnius taps mažumos meru ir turės dirbti su jam primetama komanda.

„Naujoje koalicijoje nebeliko manęs ir kitų „Kretingos krašto“ narių, „valstiečių-žaliųjų“ bei „darbiečių“. Tiesa, pasirašytas pareiškimas dėl naujos koalicijos sudarymo manęs dar nepasiekė, kartu lauksiu ir jau dabar naujosios valdančiosios daugumos siūlomų kandidatų į vicemero, administracijos direktoriaus bei pavaduotojo postus. Kartu galiu pažadėti, kad ir net nepriklausydamas valdančiajai daugumai, toliau išliksiu principingu ir dirbančiu rajonui bei jo žmonėms meru. Nesikratau ir savo kaltės, kad nepavyko išsaugoti senosios daugumos. Tačiau „kaltė“ tikriausiai tenka ir mano tėvams, nes na ne taip mane išauklėjo. Per tuos daugiau nei pusantrų metų man taip ir nepavyko savęs peržengti bei negalėjau vardan ramybės Taryboje užmerkti akių prieš rajonui nenaudingus ar net žalingus sprendimus. O tų įvairių „nesutarimų“ per visą tą senosios daugumos darbo laiką tikrai būtą ne vieno, bet pats išskirčiau kelis pagrindinius. Ko gero, viena pirmųjų vinių į jau dabar senosios daugumos karstą tapo sprendimas nutraukti tuometinio administracijos direktoriaus V. Domarko ir tarybos nario K. Skieraus sudarytas kelių dešimčių tūkstančių eurų vertės techninės priežiūros bei konsultacinių paslaugų sutartis. Kitu dideliu išbandymu senajai daugumai tapo su Vilniaus g. 8 esančiu pastatu susiję sprendimai. Daugiau nei prieš metus atlikę savivaldybės valdomo turto analizę pamatėme, kad visi savivaldybės administracijos padaliniai gali puikiai sutilpti kituose turimuose pastatuose. Tad buvo priimtas sprendimas Vilniaus g. 8 esantį pastatą iškraustyti bei parduoti. Sėkmingai ta linkme ir dirbome, kol D. Bajoras nepasiūlė į šį pastatą įkraustyti karius savanorius. Toks sprendimas ne tik kad užkirto kelią gauti į biudžetą papildomų lėšų už pastato pardavimą, bet ir ateityje savivaldybei teks skirti ne mažiau nei 1 milijoną eurų šio pastato remontui. Mano nuomone, kad tai yra mažų mažiausiai neracionalu, juolab kad pastatas savivaldybės funkcijoms yra visiškai nereikalingas. Ne ką mažesnę ugnį įplieskė ir mano siūlymas Tarybai atlikti su UAB „Litcon“ sudarytos sutarties analizę, nuo pat sporto ir sveikatingumo centro statybų pradžios. Tikriausiai nebereikia įvardinti kurie tarybos nariai balsavo prieš tokį siūlymą”, – taip pokyčius savo paskyroje Facebook komentavo A. Kalnius.

1 Comment

  1. Gerhard

    Nauja dauguma tai tokia prasta misraine sumaisyti konservatorius su socdemais:) paziuresime kokia linkme judes Kretingos kaimas

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Kretingos įmonėje kilo gaisras

Trečiadienio vakare kilo gaisras Kretingoje įsikūrusioje medienos įmonėje „Imedeksa“. Gavę pranešimą aplinkosaugininkai iš karto išvyko į gaisro vietą. Preliminariais duomenimis, ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This