Panika Giruliuose: kodėl prie geležinkelio kertami medžiai?

Miestas, Svarbu

Giruliuose palei geležinkelio bėgius kertami medžiai klaipėdiečiams sukėlė nerimą, kad esą jau prasidėjo miško naikinimas dėl plėtros. Tačiau bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ atstovai patikino, jog tai tėra įprasti geležinkelio apsaugos zonos valymo darbai.

Sergejaus Olenino nuotr.

„Girulių miškas jau kertamas, platinamas bėgių ruožas, pranešė šiandien prof. Sergej Olenin. Čia kas, eilinį kartą nuslėpti, su visuomene nederinti kirtimai? Apsaugos zona tokia, kas tai? Pranešimo autoriui darbininkai paaiškino, kad abipus bėgių 50 m bus valoma nuo miško. Karantinas tam labai tinka“, – savo „Facebook“ paskyroje antradienį popiet paskelbė Pajūrio regioninio parko ekologas Erlandas Paplauskis.

Šiuo pranešimu aktyviai pradėjo dalintis ir kiti klaipėdiečiai, svarstydami, jog „Lietuvos geležinkeliai“ galimai nevykdo savo duoto pažado Girulių miško sąskaita neplėsti Pauosčio kelyno.

Bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ komunikacijos direktorius Mantas Dubauskas patikino, kad jokia geležinkelių plėtra ir nėra vykdoma. „Šiuo metu Giruliuose, šalia geležinkelio, yra valomas apsauginis ruožas. Ir daroma, kad būtų užtikrinta sauga, kad ant geležinkelio bėgių neužvirstų pasvirę, prastos būklės medžiai. Taip juk daroma ir prie automobilių kelių“, – teigė M. Dubauskas.

Jis tvirtino, jog „Lietuvos geležinkeliai“ dar birželį Klaipėdos savivaldybei pranešė apie planuojamą valymą ir klausė, ar tokiems medžių šalinimo darbams reikės leidimo. „Gavome atsakymą, kad leidimas nereikalingas, nes tai yra geležinkelio apsaugos zona. Suprantame, kad Giruliai yra jautri vieta, bet turime pasirūpinti ir užtikrinti saugą, kad medžiai neužvirstų ant bėgių“, – aiškino M. Dubauskas.

Apsaugos zona yra po 45 metrus pločio abipus geležinkelio bėgių.

Anot M. Dubausko, šiemet visoje Lietuvoje „Lietuvos geležinkeliai“ išvalys apie 200 km ilgio apsaugos zonos ruožą. Dalis valymo darbų atliekama ir Giruliuose. Numatoma išvalyti 3 km ilgio ruožą kairėje geležinkelio pusėje (važiuojant Klaipėdos link) ir 6,8 km iš atskirų dalių susidedantį ruožą dešinėje pusėje.

Šalies geležinkelių tinklą valdanti „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės įmonė „LTG Infra“ gruodžio pradžioje pranešė, jog visuomenėje aptarinėjamas Pauosčio kelyno plėtros Giruliuose projektas bendrovėje šiuo metu nėra svarstomas. Bendrovė taip pat nurodė, kad yra pradedamos alternatyvios geležinkelių plėtros Klaipėdoje studijos.

„Šiuo metu atnaujiname galimybių studiją ir atliekame papildomas analizes, kaip planuoti geležinkelių veiklą Klaipėdos mieste, tarp daugelio aspektų vertinant ir kintančius tam tikrų rūšių krovinių srautus ar atidėtus sprendimus dėl išorinio uosto. Mes matome skirtingų alternatyvų plėtrai uostamiestyje, kurios tenkintų uosto ekonominius poreikius, miesto gyventojų interesus ir padėtų išsaugoti gamtos turtą“, – pranešime spaudai cituotas „LTG Infra“ generalinis direktorius Karolis Sankovskis.

69 Comments

  1. VAGYS IR BANDITAI IŠ LG NAIKINA GIRULIŲ MIŠKĄ

    Į TEISMĄ JUOS VISUS – Į TEISINGĄ IR GARBINGĄ LINČO TEISMĄ,KURIS RANDA TEISYBĘ.

    Reply
  2. Nuo 2020.01.01.įsigalioja naujas

    21 straipsnis. Geležinkelio kelių ir jų įrenginių, geležinkelio želdinių apsaugos zonų dydis

    1) miesto gyvenamosiose vietovėse – žemės juosta po 20 metrų į abi puses nuo kraštinių geležinkelio kelių ašių, tačiau šios apsaugos zonos riba negali būti arčiau kaip 5 metrai iki geležinkelio statinio (geležinkelio kelio ir jo priklausinių);

    Reply
  3. Šviečiamės :)

    1992-05-12 įsigaliojo seimo nutarimas ( dok. Nr. 343 ) dėl Specialiųjų žemės ir miško naudojimo sąlygų. III. Geležinkelių ir jų įrenginių apsaugos , rezervinės bei sanitarinės apsaugos zonos . ——- Nutarimas negalioja nuo 2020-01-01 . Nuo 1992 iki 2019 , kol priėmė įstatymą , buvo ar ne 41 nutarimas .

    Reply
    • Aivaras

      Jei norite valdyti turtą- perkate sklypą ir darote su juo ką norite.
      Jei norite kaimyno sklype tvarką daryti – tikėtina kad sulauksite smūgio į nosį

    • Nusiraminkite

      Ir neklaidinkite: 1992 metais Lr Vyriausybės nutarimu Nr. 343 (ne Seimo!) buvo patvirtintos Specialiosios žemės ir miško naudojimo sąlygos.
      Toliau visa kita -pasitaisykit patys. Nerašinėkit, ko nesuprantat. Su Naujausias!

  4. Klaipedietis

    Kad keli verslinikai turi namelius Giruliuose,tai dabar dįlto stabdysime uosto plėtrą.

    Reply
    • patarčiau

      nepasiduoti pavydui, jis graužia žmogui sveikatą, o jei nevažinėjate dviračiu ar neinate pasivaikščioti po Girulių mišką – tuo labiau

    • S

      Kvaila tavo nuomonė. Kalba eina ne apie turčių namus, o apie visų miestiečių bendrą turtą ir plaučius – Girulių mišką.

    • ....

      Aš manau kaip ” klaipėdietis ” , nes tie kurie pageidavo Giruliuose draustinio , apie ” visų ” mišką net negalvoja , jie net gatves bando užsitverti . Rekreacinė zona : takai pėstiesiems , dviratininkams , vaikų aikštelės ir t.t. O tie, kurie nori draustinio , miestiečių poilsio šalia savo prabangių namų visai nepageidauja . Todėl nereikėtų ciniškai kvailinti ir svaičioti apie iškirstus ” plaučius ” ir vaidinti rūpestinguosius .

    • Savanaudiskumas

      Kas idomiausia tai pamirštama, kad geležinkelio plėtra Giruliuose vyktų, nes norima iškelti centrinę geležinkelio stotį. Juk ta stotis dabar yra tiesiai po žmonių langais!

  5. Klp

    Klp uostas privalo but municipalinis… Atsibodo vilniu islaikyt..

    Reply
    • Klp

      Idomu kaip sektūsi Klaipėdai ir uostui, jei Vilnius nukreiptu savo krovinius ir turistus, tarkim į Rygą?

  6. Faktas

    Kad nešvarūs darbeliai vyksta pandemijos metu ir taip aišku. 30 metų nereikėjo to apsaugos ruožo o per pandemijas prireikė. Jei būtų teisūs tie kas liepė iškirsti tuos medžius, jie turėtų viešai skelbti kokiu ĮSTATYMU konkrečiai tai leidžiama daryt! Pateikti savivaldybės atsakymus , kaip jie teigia dėl leidimų, ir tt… O dabar ! Nebereikalo matyt daromi trukdžiai kad žmonės po gamtą mažiau vaikščiotų, nepamatytų ko nereikia!!!! O ir savivaldybės pozicija aiški !

    Reply
    • Visai ne faktas :)

      Jei jūs nežinote , tai nereiškia , kad to nėra 🙂 Nutarimai dėl Specialiųjų žemės ir miško naudojimo sąlygų patvirtinimo yra priimami nuo 1992 metų 🙂 2019 m nutarimai buvo „sudėlioti ” į įstatymą LR Specialiųjų žemės naudojimo sąlygų įstatymas .

    • Tiesa

      Jo Landsbergis sukėlė pasaulinę pandemija, kad galėtu nukristi kelis medžius Klaipėdoje.

  7. Jau buvo parašyta draudžiama kirsti

    6) kirsti medžius ir krūmus, išskyrus atvejus, kai šie medžiai ir krūmai susisiekimo ministro nustatyta tvarka pripažinti keliančiais pavojų geležinkelių transporto eismo saugai.
    Nė viena iš straipsnyje pasisakiusiųjų šitų nuostatų iš LR specialiųjų žemės naudojimo sąlygų įstatymo necitavo. O jame aiškiai parašyta, kad draudžiama kirsti. Kokį pavojų gali sukelti už 45 m nuo bėgių stovintis 20-25 m medis?

    Reply
  8. Se

    Komentatorių aistros liejasi per kraštus. Yra geležinkelio apsaugos zonos ir taškas. Klausimas tik tame, kad LG dabar kerta medžius, kuriuos turėjo nukirsti prieš 20-30 metų, o tiksliau neleisti jiems užaugti. Tokie jau valdiškos kontoros darbų tempai.

    Reply
    • Tavo myliamiausiaLG išardė Rengės ruoža

      Teisma skirė 20 mln baudos .
      LG nesumokėjo. Padarė kad mokesčių mokėtojai mokėtu

  9. Nesvarbu

    Važiavau pernai traukiniu iš Šilutės. Labai nustebino, kad toks platus ruožas iš abiejų pusių palei geležinkelį iškirstas. Kaip niekada!Kažkodėl nei prie rusų, nei prie vokiečių to nereikėjo, o dabar staiga prireikė. Japonijoje medžiai ir aukšti krūmai iš abiejų pusių beveik traukinį liečia ir nieko. Važiuoja traukinys tarsi per žalią tunelį. Tai ką?- japonai kvaili? Užtat Lietuviški buduliai valdžioje viską žino ” gereusiai”?

    Reply
    • Pušis

      Ar pats buvai Japonijoj ar per TV žmatei kokį turistinį maršrutą.

    • :))))

      Panašu geriausiai ” žino ” buduliai važiuojantys traukiniu ir besistebintys 🙂 Yra apsaugos zonos , kurios turi ” metrus ” :))) ir ne vakar jos sugalvotos ….

    • O kuo putuojasi savivaldybės ir LG medžio naikintojai

      Ką pergyvenat mažiau iškirsite mažiau pavogsite?

    • O kaip nerimauja norintis vogti mediena

      Kiekviena komentatoriu puola. Puola savivaldybės ir LG medžiu naikintojai.

    • Klp

      O tu po kiekvienu straipsniu puoli savivaldybę ir negana to dar sugebėjo apsimeluot, kad teismas pripažino savivaldybę kaltą.

  10. ARCHITEKTAS

    22 straipsnis. Specialiosios žemės naudojimo sąlygos geležinkelio kelių ir jų įrenginių, geležinkelio želdinių apsaugos zonose
    ————————————————————————————————————————————–
    2. Geležinkelio kelių ir jų įrenginių, geležinkelio želdinių apsaugos zonose, Statybos įstatyme, Teritorijų planavimo įstatyme ar susisiekimo ministro nustatyta tvarka negavus geležinkelių infrastruktūros savininko ar valdytojo pritarimo (derinimo) projektui ar numatomai veiklai, draudžiama:
    ————————————————————————————————————————–
    6) kirsti medžius ir krūmus, išskyrus atvejus, kai šie medžiai ir krūmai susisiekimo ministro nustatyta tvarka pripažinti keliančiais pavojų geležinkelių transporto eismo saugai.
    Nė viena iš straipsnyje pasisakiusiųjų šitų nuostatų iš LR specialiųjų žemės naudojimo sąlygų įstatymo necitavo. O jame aiškiai parašyta, kad draudžiama kirsti. Kokį pavojų gali sukelti už 45 m nuo bėgių stovintis 20-25 m medis?

    Reply
    • Pušis

      Žiūri į nuotrauką ir špygą matai? Net ir likusios nenukirstos pušys beveik galėtu užvist ant geležinkelio apie tas kurios augo arčiau net nekalbu. Paparstoji pušis užauga iki 45-50 metrų.

    • Tp pušiui

      Tu tikras pušyssss.ar pusis
      Mintys kvailokos

    • To pušiui

      Ne juoking voveriu. Ar lipai ant pušies ir matavai?

    • Pušis

      Aiškiai matos, kad pušims būtu užtektų ilgio užvirst ant geležinkelio. Apie kokio aukščio būna pušys jums atsakys visagalis Google

    • To pušiuo LGeležinkėlis gyvūnų žudykai

      Per susidūrimą vienas stumbras žuvo, žmonės nenukentėjo.

      „Pranešimą, kad Kėdainių rajone, Vilainių seniūnijoje, traukinys susidūrė su stumbrais, gavome 17.21 val. Policija į įvykio vietą nevyko,

    • keistuolis tu

      Ir? Kiek gyvūnų yra nutrenkiami automobilių?

    • To pušiui

      Ar metra rankosę laikiai. Ar išsivaizduoji kas reiškia 50m. ?
      Tai Klaipedos baseinas. Kur tu matei tokiu pušu?vaizduotė įjunk. Tikras puziiiiisss

    • Pušis

      Cituoju: „Paprastosios pušys užauga iki 25–40, kartais – 45–50 metrų aukščio” Šaltinis: http://miskininkas.eu/pusis-kas-trecias-salies-medis/. Kirsti 50 metrų aplink geležinkelį gal ir šiek tiek per daug, bet vėlgi nuotraukoja matomos pušims tikrai nedaug trūksta, kad kirstdamos pasiektu geležinkelį. Juk matosi, kad pušys augo arčiau.

    • Auksčiausia pušys Lietuvoje 44 metrai

      1. „Kiauneliškio dviviršūnė pušis“ yra aukščiausia pušis Lietuvoje ir trečias pagal aukštį Lietuvos medis – 44 metrų aukščio[1], 66 cm skersmens arba 2,08 m apimties, 10 ktm tūrio šiek tiek pasvirusi ir maždaug 30 metrų aukštyje išsišakojusi į dvi viršūnes pušis, auganti Kiauneliškio gamtiniame rezervate.

      Tokia 44metru tik viena pušis. Kitos apie 30 metru

      Skaityk enciklopėdija. Nustok pusis meluoti

    • Pušis

      O kas jei viena iš tų 30 metrų pušų užaugs iki 45 metrų? Ar kas nors su liniuote matos kiekvieną medi? Apsaugos zonos yra sudaromos nebe reikalo ir jų reikia laikytis.

    • Pušis

      Ne svaigčiok .

  11. Kodėl valstiečiai su savo Vyriausybė mulkino žmonės?

    Kai beveik 4 metus „valstiečių“ partijos deleguotai Vyriausybei aiškinome, jog išorinis uostas Klaipėdoje yra nepagrįstas jokiais skaičiais ir neatitinkantis Teritorijų planavimo įstatymą, tai girdėdavome atsakymą, kad neteisingai suprantame įstatymą, o pagrįstumą nagrinėsime, kai imsime statyti išorinį uostą.

    Reply
    • Kas jums darosi ?

      Aš nemačiau konkrečios DATOS kada ir kur bus statomas išorinis uostas . Galite nurodyti ? kokios srities esate specialistai , kad jūsų reikia klausyti ? Turite įgaliojimus vertinti kas naudinga LIETUVOS VALSTYBEI ? Manau mulkinote žmones jūs ir ciniškai …

    • Kodėl žmonės rašo komentarus?

      O gal todėl kad Klaipėdos Taryba (dalys)nedirba žmonėms.?O todėl kad žmonės pavargo gynti valstybini turta nuo valžios sulipusios su verslo interesais. Žmonės pavargo kad prieš žmonių valia kertami medžiai

    • :))))

      Susireikšminote :)) Kalbate visų miestiečių vardu :)) Man patinka kaip miestas tvarkosi – Rumpiškės kvartalas . Gyvenau buvusioje Komjaunimo dabar Sausio 15 – osios gatvėje . Medžiai MANO kieme buvo tokie , kad tamsu bute buvo jau ryte ir t.t. Labai gerai , kad dalį pašalino . Niekinu ir negetbiu tų , kurie skundė kvartalo atnaujinimą … Niekinu tuos , kurie neišsiaiškino , bet sukėlė paniką …Man patinka rūpestis , šiuo atveju , LIETUVOS geležinkelio – zonos saugumu . Taigi , man bet kokie kalbantys ” visų ” vardu – juokingi ir aš jų nepalaikau . Nepalaikė ir kiti rinkėjai ? Likote už seimo durų ? Todėl kalbėti ” visų ” vardu nereikėtų :)))

    • Jo žalias kursas

      Klaipėdos Tarybos. Kirsti šaka ant kurios sėdi

  12. .17 birželio Skvernelis su valstiečiais

    Pažedžiant viešinimo proceduras norėjo pasirašyti kirsti Girulių Giria. Tai žmonės surašė ir teikė Vyriausybėi. Kodėl valstiečių vyriausybė slapta norėjo pasirašyti Girulių kirtimą?

    Reply
  13. Ne manau

    Kad dalys Klaipėdos Tarybos dirba klaipedėčiams.

    Reply
  14. Tam šlikštu , nemaišykite ir ...

    Kokias pretenzijas turite LIETUVOS VALSTYBEI ? Teisėtai išrinktai ” valstiečių ” vyriausybei ? ” LIETUVOS geležinkeliams ” kurie VYKDO pareigą dėl SAUGUMO ? Rašinėjate vos ne po kiekvienu straipsniu , komentaru , aiškinate kas ” gerai ir kas blogai ” … Jei jau tokie ” žali ” kodėl nerinko jūsų nei į miesto tarybą nei į seimą ? Iš kur pretenzijos dėl ” žalumo ” Girskienei , kuri buvo ir miesto taryboje , dabar – seime . ” Valstiečiai ” antri pagal mandatų skaičių seime … – juos rinko , jais pasitiki , o kur jūsų kandidatai ? ” raudonasis ” socdemas tapęs ” žaliuoju ” ? :))) išnykę centriniai puteikistai ? Man vis labiau ” žali ” panašėja į ciniškus primityvius šižoidus ….Labai gaila …labai …

    Reply
    • Nesiputuok rašytojas Girskienės gyvėjas

      Įvykiai tokie:Klaipėdos Taryba leido kirsti Girulių Giria. 17 birželio Skernelis jau turėjo pašyrašyti .Bet gyvebtojai neleido . Mitingavo Vilniuje. Įtraukė alternatyva Butingė. Ku buvo GIRSKIENĖ ?KĄ DARĖ? NIEKO.kai sugalvojo balotiruotis į seima miške pastovėno .Bendras planas su pažeifimais. Teisme.
      Tai apie kalba?ar kam dirba klaipėdos Taryba ar ne verslo grupems ir interesams?i ne manau kad klaipedėčių gerovėi

    • Klp

      Tiesiog skirkite apsauginės zonos valymą nuo miško kirtimo. Kiekviena oro linija, kiekvienas kelias, kiekvienas namas turi apsauginias zonas kurių reikia laikytis.
      PS esu prieš geležinkelio plėtrą Girulių miške.

  15. valstiečių valdžia

    davė valią, o ką visokios Girskienės tik juokiasi iš tų, kurie juos žaliaisias laiko ir kovotojais už gamtą.

    Reply
    • :))))

      Gal išeikit oro kvėptelti :)) Darotės apgailėtinai juokingas dėl nuolatinių skundų dėl Girskienės :)))

    • Anonimas

      Ji apsimėta mad už medžius kovoja. Uosta stumė Skvernelis . Ta pati valstiečių šaika

    • Pripažinkit tiesą

      Be uosto Klaipėda būtu mirštantis miestas, kaip koks Panevėžys.

  16. ???

    „Lietuvos geležinkeliai“ dar birželį Klaipėdos savivaldybei pranešė apie planuojamą valymą ir klausė…Tai ko tyli savivaldybė krūmuose kaip nieko nežinanti???

    Reply
  17. Hm

    Taigi Gentviliukas žadėjo kad nebus nukirstas nė vienas medis! Ir tik nereikia čia lia lia apie miško valymą ir panašiai (tik tris metus nesugeba to nulūžio medžio nukirsti į girulių kelią iš lydeikio įsukus), jei jus durni nereiškia kad visi tokie… plius 2011 kas ten dėl visokių uosto plėtrų pasirašė, tie patys kas dabar valdžioj

    Reply
    • nemaišyk

      valstiečiai davė valią, va jie ir žalieji vadinasi

    • klp

      Yra skirtumas tarp apsauginės juostos valymo ir miško kirtimo. Dėl tavo palinkusio medžio rašyk savivaldybei ji ir atsakinga. Šiaip nelabai supranti kas už ką atsako.

  18. Šlikštu

    Gelž oligarchams pritrūko algos iki 20000€ tai mediena parduos alhas sau darys

    Reply
  19. Anonimas

    Naftos negauna iš Baltarusijos .parduods mediena pasidarys algas sau

    Reply
    • ezys

      Baltarusija kada nors yra turejusi naftos? 😀

    • Ežiui

      Valstybės valdoma AB „Klaipėdos nafta” (KN) pranešė sulaukusi kompanijos „BNK (UK) Limited” informacijos apie laikiną naftos produktų krovos sustabdymą. „BNK (UK) Limited” priklauso didžiausiai Baltarusijos naftos produktų eksportuotojai – ZAT „Belaruskaja neftenaja kampanija“.

  20. To klp

    Kiek Grubliauskas ir artimos versllo grupės moka tau?iš mokesčių moketojų pinigu?

    Reply
    • klp

      O ne mane prigavo. Taip man moka būtent iš tavo pinigų. Pavydi?

  21. Tko klp savivaldos etatymis?

    Pastoviai gini medžju vagystes Grubliausko ir juo verslo grupiu

    Reply
    • klp

      Nes tiesiog nėra jokių vagysčių. Mediena tiesiog nėra to verta, ypač išpuvusi. Dėl medienos duodami kyšiai viršytų pajamas.

  22. Klp

    Na va buduliai ir medžių gynėjai pirma karta išgirdo kas yra apsauginės juostos ir kad jų negalima užleisti mišku dėl saugumo. Idomu kiek verksnių komentarų sulauks šis straipsnis.

    Reply
    • :)

      Ir kas keisčiausia , paniką kelti pradėjo profesoriai ir ekologai ? 🙂 Tikrai budulių lygis ? Nieko nežino , nesiaiškina , bet rėkia ?

    • klp

      Tokie jie ir profesoriai jei nežino ausauginės juostos termino. Šiaip šiais laikais labai lengva pasiskelbti profesorių antivakseriai tai puikiai parodė.

    • Tam Klp

      Taip , būtent, kad negalima mišku užleisti apsauginės zonos, o Jūs ar matote, kokio amžiaus tie medžiai, kuriuos iškirto- na ne mažiau 20 metų, o gal ir daugiau, tai štai kaip tie geležinkeliai dirba ir rūpinasi tuo saugumu- vieną kartą per 20 metų. Tie pagelžkeliai jiems kaip miškų plantacijos- prisiaugina ir nusikerta. Tai kam tos normos metrais nuo bėgių, jei kerta tik tada, kai medis nukritęs gali bėgius pasiekti?

    • Klp

      Kodėl apsauginė juosta taip buvo užleista geras klausimas. Spėju dėl pinigų trūkumo. Medžių kirtimas nėra pigus. Idomu kokie verksmai bus, kai atsibus ESO. Jų OL eina tarp medžių šakų kartais.

  23. Tik karantinas

    Savivalda ir geležinkelio oligarchai eina vogti medžius. Tai Girulių giria tai Tauralaukio ąžuolus. Tai Rumpiškės kvartala Tai Statybininų tai Debreceno g. Medžius. Tai Danės skvera. Tai greit eis vogti Skulptūros parko 500 medžius.

    Reply
  24. Tai geležinkelio kerštas žmonėms

    Kad nedavė plesti P.kelyno

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pasirodė pirmosios naujos Klaipėdos kultūros apraiškos*

Žinia, dabartinė uostamiesčio valdžia siekia, kad menas nebūtų ale frace de scheiko, o būtų suprantamas paprastai liaudžiai, lenininio etalono. Ir ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Spyglys

Skelbia lažybas dėl Skautų gatvės*

Ponai ir ponios iš Skautų gatvės su ponais ir poniom iš Liepų gatvės šiuo metu yra nugrimzdę į giluminę mediaciją ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This