Karantinas sveikuolių nesustabdys – pirmąją naujųjų metų dieną ners į jūrą

Regionas

Nors šiuo metu Lietuvoje taikomos itin griežtos taisyklės, draudžiančios net ir lauke būriuotis didesnėms nei dviejų žmonių grupėms (išskyrus tos pačios šeimos narius), palangiškis Seimo narys Dainius Kepenis, save vadinantis sveikuoliu, tikino, jog karantinas jam su bendraminčiais nesutrukdys laikytis ilgametės tradicijos – pirmąją naujųjų metų dieną pasinerti į Baltijos jūros bangas.

Jis su bičiuliais teigė tai padarysiantis rytoj, sausio 1-ąją, tradicinėje vietoje Palangos paplūdimyje ties Gelbėjimo stotimi, o klaipėdiečių sveikuolių grupė į jūrą niurktels I Melnragėje.

Šiemet taip susikibę sveikuoliai į jūrą nerti negalės – pasak D. Kepenio, jie laikysis saugių atstumų. Martyno Vainoriaus nuotr.

Paklaustas, ar taip nebus nusižengta karantino taisyklėms, Seimo narys tikino, jog maudynės vyks laikantis visų saugumo reikalavimų.

„Kas gali nubausti, jei žmogus vienas neria į jūrą?”- sakė jis, patikslinęs, jog maudynių dalyviai esą laikysis saugaus 2 metrų atstumo tiek krante, tiek vandenyje.

Jis prisiminė, jog pirmą kartą vadinamosios Pasaulio sveikuolių solidarumo maudynės Baltijos jūroje įvyko prieš 23 metus, 1997 metais. Lietuviai tada solidarizavosi su šio judėjimo pradininkais Bostone (JAV) ir vienu metu (kai Bostone būna 8 val., o Lietuvoje – 15 val.) pasinėrė į jūrą.

Šios naujametinės tradicijos, pasak D. Kepenio, sveikuoliai laikosi ir daugelyje kitų pasaulio šalių.

„Šiemet įdomu tai, kad mes startuojam su judėjimu „Pro immunitas”, kas lietuviškai reiškia „Už išsilaisvinimą”. Imunitetas lotyniškai reiškia išsilaisvinimą. (…) Imunitetas yra išsilaisvinimas nuo visokių ligų, ydų, nuo baimių, nuo depresijų, nuo tingulio, nuo puikybės, nuo gašlumo – visos ydos iškart dingsta, kai žmogus eina į laisvę. Ir tas išsilaisvinimas skiriasi nuo to, kas laisvę dabar supranta kaip pasileidimą – pasileidžiam ir darom, ką norim. Mes gi esame už tai, kad laisvė būtų su atsakomybe. Apie ten kažkokius vakserius, apie skiepus mums neįdomu, mes šnekam apie sveikatą, apie sveikatos stiprinimą, apie natūralų imunitetą”, – sakė D. Kepenis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Sausio 1-ąją į jūros bangas vėl nėrė ir pirtininkai, ir sveikuoliai

Nemažai į II Melnragės paplūdimį pirmosios 2024-ųjų dienos popietę išsiruošusių klaipėdiečių ir stebėjo, ir mobiliaisiais telefonais įamžino, kaip į jūros ...
2024-01-01
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Tilto į Kuršių neriją idėjos realizavimui 60 metų neužteko

Klaipėdos savivaldybės samdytiems kultūros ir meno projektų ekspertams teigiamai įvertinus „Atviros Klaipėdos” idėją toliau jos skaitytojams pasakoti apie urbanistinius mūsų ...
2023-03-13
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Sausio 1-ąją į jūros bangas nėrė ne tik organizuoti sveikuoliai

Nemažai į II Melnragės paplūdimį pirmosios 2023-iųjų dienos popietę išsiruošusių klaipėdiečių ir stebėjo, ir mobiliaisiais telefonais įamžino, kaip į jūros ...
2023-01-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This