Klaipėdoje planuojama tarptautinio restorano statyba

Miestas, Svarbu

Nors viešojo maitinimo sektorius išgyvena koronaviruso pandemijos sukeltą krizę, Klaipėdoje planuojamos naujo restorano statybos. Naujas objektas dar šiais metais turėtų būti pastatytas netoli Naujosios perkėlos.

Projektuotojų vizualizacija

Maitinimo paskirties pastatas planuojamas Minijos g. 90 esančiame sklype, o tiksliau – prie Minijos ir Varnėnų g. sankirtos.

Šiuo metu sklype auga medžiai ir kiti želdiniai, kuriuos numatyta pašalinti, tačiau vietoje jų, po statybų pasodinti 18 naujų – eglių, pociūgių arba gudobelių.

Paviešintuose maitinimo paskirties pastato statybų projektiniuose pasiūlymuose, kuriuos parengė UAB „TS Projects“ (projekto vadovas Osvaldas Jankauskas), nurodoma, kad Minijos g. 90 projektuojamas 359,37 kv. m ploto, 1745 kub. m tūrio, dviejų aukštų pastatas.

„Statinyje numatoma lankytojų erdvės, virtuvės zonos bei reikalingos sandėliavimo, darbuotojų ūkinės patalpos, san. mazgai. Žmonėms su negalia pritaikytas keltuvas, pusiau uždari balkonai antrame aukšte skirti lankytojų reikmėms. <…> Statinio stilius: modernus, stačiakampių formų su išsikišusiais stogeliais, balkonais, vidinėmis ir išorinėmis pusiau uždaromis erdvėmis“, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

Juose nurodoma, jog maitinimo paskirties pastate – restorane vienu metu bus galima priimti apie 100 žmonių.

„Vadovaujantis STR 2.06.04:2014 „Gatvės ir vietinės reikšmės keliai. Bendrieji reikalavimai“, projektuojamam pastatui numatomas automobilių parkavimo poreikis 10 vietų. Šiais projektiniais pasiūlymais numatoma įrengti 10 vietų maitinimo paskirties pastatui aptarnauti, bei papildomas 20 vietų aplinkiniams pastatams aptarnauti“, – teigiama projektiniuose pasiūlymuose.

Projektuotojų vizualizacija

Maitinimo paskirties pastato statybos projekto užsakovė yra bendrovė „Viremidos investicijos“. Jos vadovas Šarūnas Butkus teigė, kad jau dabar yra žinoma, koks restoranas naujajame pastate įsikurs, tačiau jo pavadinimas kol kas neviešinamas. Aišku tik tai, kad restoranas yra žinomas tarptautinėje erdvėje, o Klaipėdoje jo dar nėra buvę.

„Mes išliksime pastato savininkai, bet restorano veikla tikrai neužsiimsime“, – „Atvirai Klaipėdai“ teigė Š. Butkus.

Paklaustas, kada galima tikėtis naujojo restorano atidarymo, verslininkas vylėsi, kad statybas pavyks pabaigti šiemet. „Toks būtų mūsų noras“, – sakė pašnekovas.

Jis kol kas nekomentavo, kiek planuojama investuoti į naująjį pastatą, nes esą kol nėra parengto techninio projekto, nėra aiški ir būsimų darbų sąmata.

Beje, šiuo metu darbo paieškos ir pasiūlos skelbimų portale cvbankas.lt yra skelbimas, kad Klaipėdoje ieškomas KFC restorano padalinio vadovas.

50 Comments

  1. Stasys

    Absoliučiai bejėgiai,ar korumpuoti miesto valdininkai Suprantu reikalinga miesto plėtra,bet jos metu turi būti vykdoma miesto želdinių priežiūra 100% įsitikines,vietoj tų puikių eglaičių bus pasodinti keli paliegėliai Žodžiu aplinkinis kvartalas tampa cementine dėžučių dykra,prikmšta ,,fūrų” Liūdna Švyturio arenos aikštelės pilnos sunkaus trasporto Gal kontroliuojantys valdininkai akli?,ar uostininkų kišenėse tupi?

    Reply
  2. Gal

    Kaip yra antivskserių, taip yra ir savotiška internetinių zyzlių asociacija. Dabar ten dykra. Bet jiems geriau. Niekas į jus dėmesio nekreipia. Šunys loja, miestas tvarkosi. Gero vakaro. 🙂

    Reply
    • Galui

      Amen. Neblogai pavarei, eik įkalk.

  3. kaimas

    Bufetas primityvus projektas gaila sugadins vaizdą į marias naikins želdinius jau bus vtvaru ir darnu

    Reply
  4. Anonimas

    KFC

    Reply
  5. Klaipedietė

    Kada baigs Klaipėdoje statyti tas dėžes?

    Reply
  6. skaičiai

    Viskas normalu, tik … automobilių aikštelė 10 auto. O restoranas 100 kėdžių.
    Teks ateiti pėstute

    Reply
    • Klp

      Tai ir ateik pėstute. Ar kojų nebeturi? Klaipėda ir taip užversta beverčiais parkingais.

  7. Anonimas

    Svarbiausiai, matyt, buvo išskersti medžius, o po to pasodinti rykštes ir tą kioską be ryšio.

    Reply
  8. Gyventojas

    Klaipeda jau seniai tapo gudziu uzkampiu, tai sis kioskas puikiai tiks.

    Reply
  9. Gaila

    Dar vienas Taikos pr. mastelį visiškai ignoruojantis projektėlis. Nežiūrnt į Aukštybinių pastatų schemą, Detalųjį planą ir naująjį Bendra planą, kuriuose šioje sankrįžoje numatytas 30 m aukščio pastatas, turėsime dar vieną, neformuojantį gatvės išklotinės, padrikai numestą, pagerintą kioską. Tokių statinukų vakariniame Minijos gt. pakraštyje pritrupinta apsčiai . Beprasmiai minėtų planavimo dokumentų sprendiniai taip ir liks popieriuje , o Minijos gt išliks chaotišku ir nužmogintu pakraščio keliu su tik automobiliams skirtom įstaigėlėm…

    Reply
    • jei taip

      tai savivaldybė neturėtų derinti, jei neatitinka detaliojo ir bendrojo planų,

    • klp

      Problema, kad spėju nėra nurodytas minimalus aukštingumas. Todėl tokios būdelės praeina be jokių problemų.

    • Ireneirene

      Koks ten projekte lis – tai viso labo iš perkrauto savivarčio iškritusi dėžė…

  10. Mindaugas (husky)

    Su teksto suvokimu pas mane viskas gerai,ne taip,kaip pas tamsta su komentarų turiniu! Įsiskaityk į mano komentaro tekstą ir suvok,kam jis buvo skirtas. Galiu palengvinti pačio kančias-komentaras buvo skirtas bambekliams,kurie bet kokiu judesiu nepatenkint,suvokei?

    Reply
    • Mindaugui

      Judėtojau tu 😀

    • Zzz

      Klaipedai truksta tarptautinis toleto

  11. Žmogus

    Gražus projektas

    Reply
    • >žmogui

      turbūt gražus dėl to, kad raudonas ?

  12. Mindaugas (husky)

    Gerbiamieji,niekas jūsų neverčia ten valgyti,kas liečia statinius ar kitas investicijas į miestą,tai-gėris,kažkam darbo vieta,o kažkuriam varguoliui euriukas prie pašalpos,paskaitykite bent kelis puslapius ekonomikos vadovėlių! Taip pat,geriau pastatas su prižiūrėta teritorija,keliais suoliukais,negu kartą į metus pjaunama savivaldybės lėšomis žolė…Dėl apleistų mikrorajonų,tai ponia kūrkite iniciatyvinę grupę ir pirmyn su reikalavimais pas „savibliadybėje” sėdinčius asmenis.

    Reply
    • Mindaugui

      Ar nesupranti, kad apie ką kalba? Teksto suvokimo bėdos?

    • Aha

      ,,kurkite iniciatyvinę grupę” ir užsip’ reikalaukite negyvai. Nieko nekeičia gyventoju nuomonė, reikalavimai, teisės ir etc. Akivaizdžiai matome klausimuose dėl Girulių, uosto durpių, rūdos krovimo, LEZ o taršos senamiesčio griovimo ir medžių vogimo iš Klaipėdos gatvių ir parkų. Valdo niekšai. O niekšai daro ką nori. Ir dar tyčiojasi. Taip kaip tu.

    • Patys jūs niekšjai

      Kuršių marių pakrantę prišiukšlino ir valdžia? Ko tik ten nerasi nuo bambalių iki prezervatyvų.

  13. 88

    Dar vienas kioskas.

    Reply
    • Kioskofilas

      Na neeilinis- dviaukštis jis.

  14. Regina

    Skaitai ir galvoji ar valdzia ka nors galvoja.Pilni kampai klaipedoje kavines.,parduotuves,kirpyklos,vaistines.Daugiau nieko nerasi.Tiek zmoniu nera mieste kiek be proto visko pristatyta.Geriau tvarkytumet saligatvius pervaziave per miesta.Viskas isluzineje. NORISI pinigus leisti, sena sutvarkykit.Neaisku kas medziais prie namu rupinasi,Jie Jau laidus Siekia. Zmogus turi Pat’s ieskoti kas juos apkirps.Uz butus mokam,keliai gali kojas issisukt bet senas rajonas,juk centra parodyt reikia.O CIA kaip ne zmones gyvena.KiekSuprantu turetu but tarnyba kuri rudeni pavasari geneja medzius Ne nupjauna o geneja.O kur ja rast. Jie turetu dirbti savo darba ,o ne mes ju ieskot.Cia kai pasiziuri tai net nezinau ka rasyt,autobusu kontrolierius atveza prie stoteles ,kadangi Jie lauks autobuso ir tikrins.Kokioje salyje jus matet tokia betvarke.Visur stotelese laukia kontrolieriai,patikrina ir toliau vaziuoja su autobusu.Nori islipk ilipk ir tikrink.O ne kaip ponus vazinet,taip taupomi pinigai.Vienu zodziu reikia matyti toliau savo nosies ,kad galetum dziaugtis I bet koki kiema uzejus.

    Reply
    • Manau kad

      stengiamasi realizuot pinigus ir kuo greičiau atsikratyt per kelintas rankas praleisto kažkada už dyka nuprixvatizuoto ž.sklypo.Šioje teritorijoje tokiu buvusiu laiku perliuku ypač dauk;D)

    • Nu bet

      namas kaip šarvojimų vieta

    • Klp

      Aha privatus verslas turi tau šaligatvi sutvarkyt. Už dyką žinoma. Tipinis budulio mastymas.

    • white

      Gerb. Regina. Žmonės savavališkai sodino medžius. Be projektų ir leidimų. Taigi va, pasodinai medį, būk toks malonus pasirūpink juo. Sovietmetis senai baigėsi. Yra namų ūkis, ten ir sprendžiate ką daryti.

    • burburbur

      Svarbiausia, net kontrolieriai ne į temą užkabinti, matai turi savo autobusiuką, ant kiek piktas žmogus ant visko 😀

  15. klp

    Apmaudu, kad miestas tapo tik degaline pakeliui į Nidą ar Palangą važiuojantiems. Seniau taip apie Kauną kalbėjom, dabar su Klaipėda tai nutiko. Nes jei mes, klaipėdiečiai, nemylėsim miesto, tikrai jis niekam įdomus nebus. Pažiūrėkim į Senamiestį, Naujamiestį… Graudu. Pinigas aplenkia miestą, užklysta tik paturbintus kioskus bestatantys.

    Reply
    • ezys

      ir dar gamyklu per daug, nes oras uzterstas, uostas per daug krauna ir furomis gatves uzkistos 😀 eikit miegot, dar neatsigavot po nauju metu 😉

    • ezy

      Nosį savo rudą nusivalyk- visas internetas dvokia tavim.

  16. Q

    Tiksliau būtų įvardinti tarptautine užkandine, o ne restoranu. Restoranu galima būtų pavadinti tik paties Mcdonalds būstinėje (Čikaga, USA). Ten ir produktų kokybė, kokios nerasi jų pačių tinkluose.

    Reply
  17. Miesto gatvė

    tai vieša erdvė ir viešas interesas, bet nei juoktis nei verkt. Tai ambicingo miesto su pirmaujančiu Baltijos jūros uostu PROVERŽIS kioskais pagrindinių miesto gatvių išklotines formuoti? Taikos pr. „Švyturio” areną jau balaganu aplipdė, dabar ėmėsi tarptautiškai kioskinti Minijos

    Reply
    • Antanas

      teisingai,arena kioskais aplipde ,BALAGANAS!!!

  18. JONAS

    Kas daroma, kad miestas netaptų provincija- viskas blogai! Ar neatsibodo rašinėti nesąmones!

    Reply
    • jonui

      Nu jo, šlamštmaisčio „restoranai”- didmiesčio atributai, kuo jų daugiau, tuo provincijos mažiau. Bravo.

    • ezys

      >>>jonui.
      Tai kiek ju yra kokioj Klemej ar Kraziuose? Fransize daug kainuoja, provincijoje niekada neatsipirktu.

    • ezy

      O ką iš tavęs, ezy, išgirsi? 🙂 Negi ką benustebinsi pasakęs, jog didžiausias Kongo rudnosiu esi 😀

    • To jonui

      Ar pamiršau kad restoranu veikla uždrausta .tik isinešimui maidtss. Tai mak donald
      Ir neaišku kada atsidarys. Galimai niekada . Nes skepai tik 1 rušies virusui. Bet atsirado dar 3 . Kuriems neaišku ar veiks vakcina. O jai veiks .varmacevtai su Geitsu turi labarayorijosę dar 100 ginklu masinio naikinimo
      Tad ar nepaleis?

    • to to jonas

      Prie mc visą dieną automobilių eilės. Ir šiaip greitojo maisto „restoranams” dabar geros dienos.

    • Anonimas

      „O jai veiks .varmacevtai su Geitsu turi labarayorijosę dar 100 ginklu masinio naikinimo”

      Psichiatrinėje internetą įvedė? Sveikinu

  19. Nesusipratimui

    Nuo kada kfc, mcdonald, burger King yra restoranai???
    Ir išvis, jei jau žmonija saugote ir ivedate draudimus nuo kronos tai įveskite draudimus pardavinėti ir vartoti nesveika maistą, subranginti iki kosmoso cukrų, miltus…. Uždrausti cigaretes

    Reply
  20. Nojus

    Gatvė, galėjusi tapti klaipėdietiška vizitine kortele, tampa degalinių, autoplovyklų ir hesburgerių „rojumi”. Gaila…

    Reply
  21. Veganas

    Žodžiu, eilinis (ne)sveiko maisto bufetas

    Reply
  22. Zao

    Nelabai yra ką slėpti, gi KFC 🙂 bet smagu laukėm

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdoje duris atvers Skaitmeninių inovacijų centras

Klaipėdoje, buvusios faneros fabriko katilinės vietoje Liepų gatvėje, birželio 2 dieną duris oficialiai atvers Skaitmeninių inovacijų centras (SIC). Atidarymo metu ...
2023-05-23
Skaityti daugiau

Verslas

„Lighthouse“ skaitmeninių inovacijų centras toliau plečiasi

Klaipėdoje, Liepų gatvėje, vystomo „Lighthouse“ skaitmeninių inovacijų centro (SIC) miestelis žengia į naują etapą – pradedamas statyti iki kitų metų ...
2021-12-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This