Policija keičia taktiką: pajūryje – daugiau postų

Svarbu, Transportas

Antradienį įvykusiame vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės nuotoliniame susitikime su policijos generaliniu komisaru Renatu Požėla aptartas sausio judėjimo ribojimų priemonių įgyvendinimo planas.

Anot pranešimo, sausį daugiau pareigūnų pajėgų bus skiriama savaitgaliais, mažiau – darbo dienomis. Visoje šalyje bus mažiau organizuojama stacionarių kontrolės postų, tačiau judėjimo kontrolė bus aktyviau vykdoma mobiliuoju principu iš anksto neskelbiamose vietose ir neskelbiamu laiku.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Sausį bus mažiau masinių miestų uždarymų, tačiau daugiau netikėtų patikrinimų vykdoma savivaldybių miestų teritorijose. Pareigūnai atidžiai ir išsamiai nagrinės asmenų atvykimo priežastis ir aplinkybes – neturintiems pateisinamos priežasties bus taikoma administracinė atsakomybė. Taip pat pareigūnai tikrins transporto priemonių vairuotojų blaivumą, vertins kelių eismo taisyklių pažeidimus.

„Tuose šalies rajonuose, kurie ribojasi su miestų savivaldybėmis, keičiasi kontrolės postų išdėstymas, tad žmonės patirs kur kas mažiau nepatogumų. Kiekvienam rajono policijos komisariatui paliekama laisvė atsižvelgti į rajono specifiškumą ir taikyti kitokias kontrolės priemones“, – teigia R. Požėla.

Atskira judėjimo kontrolės specifika bus taikoma Lietuvos pajūrio ruože ir kurortiniuose miestuose – čia veiks daugiau stacionarių postų, todėl žmonės raginami neplanuoti kelionių nesant būtinybės, nes gali tekti apsisukti ir grįžti atgal.

Šią savaitę kartu su policijos pareigūnais dirba Karo policija, o nuo artėjančio savaitgalio prisijungs ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Viešojo saugumo tarnybos, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pareigūnai, Šaulių sąjungos nariai.

Per pirmąsias dvi šios savaitės dienas pareigūnai nepraleido beveik 800 transporto priemonių, pradėta 280 administracinių teisenų dėl karantino pažeidimų.

9 Comments

  1. BMW

    Oj koki berniuka matau 🙂

    Reply
  2. X-097

    Nelegalus ir nepatvirtinti postai

    Reply
  3. Senelis

    Atsimerkti! Vėl bando dedule prezidentu padaryti, dėlto ir teroras.
    Stalina iš mauzoliejaus išmetė, kada nors ir dedule įvertins.

    Reply
  4. Faktas

    Užkrauti blokais kelią į Melnragę ir į Mukraną BMV nepraleisti

    Reply
  5. Alvydas

    Bet žmonės, na turėkit kantrybės bent porą savaičių, tikrai viskas apimtų, pažystu ne vieną kuris dabar nagus griaužiasi kad nebeturi senelių ar tėvų o viskas kad jiem buvo pofig, dabar sako negalvojau kad taip gali būti, daugeliui jaunimo ta liga be simptomų ar lengvai praeina o vyresniems dažniausei baigiasi mirtimi, turiu pažystamą gydytoją, pasakojo, jos kaimynas buvo pofigistas, pasigavo, beveik mėnesį sirgo, kibo į plaučių uždegimą, na pataisė figūrą, numetė beveik 20 kg, dabar pats sako, saugokitės, nenorekit patirt tai kas teko man

    Reply
  6. reikia

    visus sugrusti i geta ,kad greiciau uzsikrestu

    Reply
    • Ivanauskas

      Išrinkome nuskriaustosius kurie dabar atsigrebia už patirtas nuoskriaudas vaikisteje

  7. Wah

    Čia viena iš eilinių nesąmonių

    Reply
    • Logika

      Visi, kurie nori įvažiuoti, paspaudžia vieną mygtuką faceboke ir pamato komentarus , kur kelias laisvas. Kam tas cirkas su tokiom didelėm pajėgom ir išlaidom?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Vyks pratybos „Šventaragio žygis 2024“

Policijos departamentas praneša, jog balandžio 24-25 dienomis Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Klaipėdos ir Marijampolės apskrityse organizuojamos pratybos „Šventaragio žygis 2024“. Pratybų ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

ELTA

Nėra duomenų, kad Klaipėdoje trispalves išniekinęs asmuo buvo užverbuotas

Tyrimą dėl Lietuvos vėliavų išniekinimo uostamiestyje kontroliuojantis prokuroras Arūnas Saunorius teigia neturintis duomenų, kad įtarimų sulaukęs asmuo būtų užverbuotas Rusijos ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Parengė saugią vaiko paėmimo iš šeimos tvarką

Vaiko teisių gynėjai ir policijos pareigūnai pasirašė susitarimą dėl bendrų veikimo algoritmų sudėtingais vaiko perkėlimo į saugią aplinką atvejais. Tai ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This