„Klaipėdos švenčių“ direktorius dirbs Jūrų muziejuje

Miestas, Svarbu

Palmira Mart, Martynas Vainorius
2021-01-07

Komentarų: 49

Naujieji metai nelinksmai prasidėjo uostamiesčio savivaldybės valdomos viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ direktoriui Romandui Žiubriui.

VšĮ „Klaipėdos šventės“ yra tiesiogiai pavaldi miesto merui. Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos savivaldybės kontrolieriams įstaigoje atlikus auditą, kurio metu buvo nustatyta keletas pažeidimų, R. Žiubrys nusprendė pasitraukti iš užimamų pareigų.

„Ne, kontrolierių auditas įtakos mano atsistatydinimui neturėjo, seniai apie tai galvojau, turėjau tokių minčių, laukiau tinkamo momento, kada tai padaryti”, – „Atvirai Klaipėdai” sakė R. Žiubrys.

Jo teigimu, jis kaip tik specialiai laukęs audito pabaigos.

„Laukiau, kad nepalikčiau komandos vienos, kad padėčiau suruošti dokumentus, atsakyti į klausimus visus, nes reikėjo sudėlioti ir grafiką, iki kada tas pastebėtas klaidas ištaisyti, aš taip ir planavau užbaigti šį darbą”, – sakė jis.

R. Žiubrys teigė kol kas nenorintis viešai skelbti savo artimiausių planų, bet tikino darbo pasiūlymų turintis ne vieną.

„Dabar mėgaujuosi laisvu laiku ir tiek”, – linksmai kalbėjo buvęs VšĮ direktorius, šias pareigas ėjęs nuo 2013 m. kovo mėn.

Darbuosis rinkodaros srityje

Ketvirtadienį Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė patvirtino iki „Atviros Klaipėdos” atėjusias kalbas, jog R. Žiubrys netrukus pradės dirbti šioje įstaigoje.

„Dirbs muziejininku, specialistu rinkodarai Kultūros, komunikacijos ir rinkodaros skyriuje nuo penktadienio. Galvoju, kad žmogus turi labai didelę patirtį ir ką galėsime, tą iš jo paimsime. Mokysimės iš jo. Tiesiog iš kalbos išėjo. Metus jau turėjome tokį etatą, buvo tuščia vieta, ieškojome tinkamo žmogaus ir dabar atsirado tinkamas”, – sakė O. Žalienė.

Muziejaus Kultūros komunikacijos ir rinkodaros skyriui, kuriame šiuo metu dirba šeši žmonės, vadovauja Klaipėdos miesto tarybos narė Nina Puteikienė, ne kartą kritikavusi R. Žiubrį dėl įvairių sprendimų. 

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė patikslino, jog R. Žiubrys iš pareigų atleistas šalių susitarimu ir įstaigoje nebedirba nuo šio pirmadienio, sausio 4 d.

Domisi VTEK’as

Tyrimą dėl R. Žiubrio galimo interesų konflikto yra pradėjusi Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK), kuri aiškinasi, ar jis nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo.

Tyrimas pradėtas gauto pranešimo pagrindu. Esą du direktoriaus pavaldiniai yra jam artimi asmenys (žmona Ieva Žiubrienė ir jos brolis Petras Jucius), dėl kurių jis galbūt priiminėjo įvairius sprendimus – priėmė juos į darbą, nustatė jų darbo sąlygas, skyrė priedus, priemokas, skatino ir pan. Taip pat pranešta, jog „Klaipėdos šventės“ pernai keturis kartus neatlygintinai suteikė įstaigos inventorių VšĮ „Klaipėdos publika“, kurios dalininkas yra ir R. Žiubrys.

Panašu, jog debesys virš „Klaipėdos švenčių“ direktoriaus galvos ėmė kauptis dar praėjusių metų pavasarį.

„Atvira Klaipėda” tada rašė, jog Klaipėdos miesto tarybos valdančiajai daugumai buvo užkliuvę per dideli ir paties R. Žiubrio, ir įmonės darbuotojų atlyginimai bei direktoriaus ryšiai su kai kuriais įmonės partneriais.

Tuo metu Klaipėdos savivaldybės kontrolieriai išsiaiškino, kad minėtos VšĮ darbuotojams ir jos vadovui ilgą laiką kas mėnesį buvo mokami atlyginimo dydžio priedai.

Kretingiškiui R. Žiubriui nesėkme pasibaigė ir jo pastangos spalio mėnesį patekti į Seimą.

Jis kaip „valstiečių” atstovas balotiravosi vienmandatėje Mėguvos apygardoje, tačiau pralaimėjo palangiškiui konservatoriui Mindaugui Skritulskui. Pastarasis sulaukė 7193 (55,88 proc.) rinkėjų palaikymo, o už R. Žiubrį balsavo 5240 (40,71 proc.) rinkėjų. Partijos sąraše R. Žiubrys rinkėjų buvo nureitinguotas iš 91 į 102 vietą.

 

49 Comments

  1. Esmė - sistema

    O iš esmės juk niekas nepasikeitė. Susikompromitavusį sraigtelį iš vienos šiltos vietos perkėlė į kitą šiltą vietą. Į jo vietą įstatys kitą lojalų sraigtelį ir sistema veiks kaip veikusi. Niekas nieko nenubaus ir niekas nepasikeis, nėra ko mums džiūgauti.

    Reply
  2. Petriukas

    Žiobrį- į Akvariumą. „Puikus” sprendimas.Reikėtų tokį veikėją patalpinti į kitą vietą. Gaila, kad Jūrų muziejus gadina sau reputaciją su tokiu kultūros komunikatoriumi/kombinatoriumi

    Reply
  3. Rekvizitai Lt info /200 000€

    VŠĮ „Klaipėdos Publika”

    Daugiau informacijos apie šią įmonę
    Įmonės kontaktai
    Įmonės kodas 302300597
    PVM mokėtojo kodas LT100005015210
    Vadovas Petras Jucius
    Adresas S. Daukanto g. 35-16, LT-92230 Klaipėda
    Mobilus telefonas Vsi Klaipedos Publika Mobilus telefonas
    El. pašto adresas Susisiekti el. paštu »
    Darbuotojai 3 darbuotojai (apdraustieji)
    SD draudėjo kodas 1196798
    Creditinfo CO Creditinfo CO sistemoje skolų neregistruota
    Pardavimo pajamos 2019: 100 001 – 200 000 € be PVM

    Reply
  4. PS

    Puteikienė vs Žiubrys.

    Reply
  5. p. Olgai

    p. Olga, ar Jus juokaujate? Sakote -Mokysimės iš jo?)))) Jus jau tiek metų dirbate ir vis dar neišmokote?! Na nebent įsisavinti))

    Reply
    • Valerijus

      Olga atrodė tokia protinga moteris. Kam jai su tuo Žiubriu reikėjo prasidėti. Tikrai gaila. Krito mano akyse…

    • Minčių kyla visokių

      Prezidentūroje dirba 12 žmonių komunikacijos skyriuje, Jūrų muziejuje 6 žmonės. Pusę prezidentūros beveik. Merijoj dirba berods trys.
      Jau visi metai, kai muziejai praktiškai nedirba. O štai čia, pandemijos metu Jūrų muziejus priima be konkurso 6 žmogų, nors realiai ir tie 5 prastovose gauna algą už nieką. Ir koks sutapimas, kad skyriaus vedėja yra tarybos narė, kuri visada kontrolės komitete balsavo taip, kaip naudinga Klaipėdos švenčių direktoriui. Taip auditas buvo nukeltas metams. Dar metus laiko vyko pirkimai iš savo įkurtos všį Klaipėdos publika. Žmogus turėjo algą 4900€ išėjo savo noru ir dirbs už 1500€. Filantropas, ne kitaip. Kūrybos direktorė dar anksčiau metė Klaipėdos šventėse gerai apmokamą darbą ir nuėjo dirbt už mažesnę algą į Klaipėdos universitetą. Minčių kyla visokių…
      Smagiausia interviu dalis, kai 40 metų vadovaujanti Jūrų muziejui direktorė Olga Zaliene, 20 metų dirbanti Nina Puteikienė žada mokytis iš jo gudrybių, semtis patirties. Iš žmogaus, kuris buvo įdarbines Klaipėdos šventėse žmoną, žmonos brolį ir dar 3 šeimos narius. Nežinau ko dar galima nemokėti, vienoj įstaigoje pradirbus 40 metų. Jau viskas turėtų būti išmokta.
      Nereikia būti dideliu detektyvu. Įvedi į Google „Klaipėdos publika” ir puikiai parodo apyvartą 200 000€. Sėkmingas verslas, o dirbt veržiamąsi už nedidelę algelę. Kas galėtų paneigti, kad „Klaipėdos publika” netaps favorite Jūrų muziejaus skelbiamuose konkursuose. Kas galėtų paneigti?
      Labai lauksime kontrolės komiteto amžinosios teisuolės Ninos Puteikienės komentaro ir nuomonės.

  6. Platelių valstietis

    Slidusis. lankstusis Romandas galėtų būti nominuotas ” Metų Giminių globėju”. Apšils kojas Jūrų muziejuje ir gal pakeis senąją Olgą? Ir nevadinkte „valstiečiu”, LVŽS partijoje jis pabuvo labai trumpai ir savanaudiškai. Liberalo mentaliteto nepakeisi…

    Reply
    • Pakaitinis :)

      Pakeis Niną , paskui Olgą 🙂 Seime , tarp ” valstiečių ” būtų pakeitęs ” pranckietį ” 🙂 toks liberalus ..neapsisprendęs…:)

  7. Kultūros bendruomenė

    Nesigilinus labai į situaciją atrodo, kad direktorė O. Žalienė šachmatų partijoje paėjo žirgu. Žiubrys – Puteikienės darbuotojas ??? Akivaizdu, kad tai nėra Romando lygio pareigos. Matosi kad Nina Puteikienė daugiau laiko skiria politikai ir ambicijoms, nei tiesioginiam savo darbui. Plius yra labai „nepatogi” darbuotoja, kurios atleisti praktiškai neįmanoma. Taigi, stebėkime kas bus toliau.

    Reply
    • Žinom mes tą bendruomenę

      Šiaip tai skandalinga per karantiną, kai muziejus uždarytas, priiminėti naujus darbuotojus. Ministerija galėtų pasidomėti, ar tikrai yra poreikis šiuo metu ir toliau taškyti viešuosius pinigus naujiems žiobriams Akvariume.

    • Culture

      Labas Nina ?

    • Kultūrai

      Gal ne vien Puteikienė teisybę rašo 🙂

    • Covid

      Kas tiesa, tai – ne melas. Kartais parašo ir pakalba teisingai, bet gaila, kad tai miestui jokios naudos neatnešė. Jos tikslas tiesiog kiršinti ir pilti purvą. O pastarųjų metų politiniai reveransai apskritai žemiau plintuso.

    • Skiepai

      Covidas tokią tiesą apie Puteikienę parašė 🙂 Senokai ir aš taip galvoju …Jokios naudos …. kiršinimas ir tiek …

    • Klyzma

      Čia ji tipo Ziubrį su Grubliausku sukiršino? 🙂

  8. Barteris

    Grubliauskas leidžia Sūduvį prikrantinti, Olga Žiūbrį muziejuje prišvartuoja? Ir tik tiek didysis švenčių organizatorius tesugeba?

    Reply
  9. klaipėdietė

    su pingvinais per prastas žmogus,geriau būtų suorganizavę etatą dūdoriui dūdą valyti,kad neuždulkėtų

    Reply
  10. Na ir liuks

    Sveikinu. Labai gerai. Tokie kompetentingi žmonės be darbo nebūna. Tikrai bus pridėtinė vertė Jūrų muziejui. Ir be politinių žaidimų.
    O pavyduoliai, kaip sakoma, duskit. Stebėkit kas ateis į R.Žiubrio vietą ir galėsit tada „šventę švęsti”. Tik neužmirškit pajudinti ir visų kitų partinių įmonių.

    Reply
  11. Po puteikienės sparneliu

    Tai va ko puteikienė tyli, nu pasirodo irgi nečysta boba, o tikėjomės 🙁

    Reply
    • Nerija

      Tai gi akivaizdu, kad ne Puteikienė priėmė gegužiuką į lizdą 🙂

    • aha

      bet faktas – Puteikienė tyli. O ką daryt? Negeri metai jai. Pravalas seimo rinkimuose, dabar dar gavo viršininką iš žaliųjų partijos. Tai visai sparneliai nukarpyti – niekur pasireikšti nebegalės.

  12. kvailiams

    neskaičiuokit svetimų pinigų. Užsidirbkit savo. Nemokat, nesugebat? Tai esat kuo esat.

    Reply
  13. Nesvarbu

    Ar neturėtų šitas pinigų mėgėjas Žiubrys atiduoti tuos didžiulius priedus prie algų atgal į miesto biudžetą? Jeigu būtų law and order , tikrai privalėtų! O apie Grubliauską, jo draugelių ir giminaičių protegavimą bei kitus dalykėlius buvo kalbama jau seniai. Tik kodėl niekas nieko viešai nesakė, o juo labiau nedarė? Kiek galima bijoti? Tai visų pirma liečia žurnalistus. Kiek jūs galite būti zuikiais?

    Reply
  14. Simona

    Vergų mūsų miestelyje, kurie skaičiuoja kitų atlyginimų, dar daug. Išvaikę visus galinčius kurti tapsime dar ir mankurtais. Matyt tokiais norime tapti.

    Reply
  15. Nieko naujo

    Taip Klaipėdoj nei vienas žurnalistas neužduoda klausimų merui, nes???? Žurnalistų Klaipėdoje nėra. Tegu vagia visokie Žiubliai toliau.

    Reply
    • Banga

      Reikėtų užduoti klausimus visiems! Merui, tarybai, kontrolės komitetui, kuris atidėjo auditą, ir Puteikienei, kuri balsavo už pritarimą ataskaitai

    • Modestas

      Audito ataskaita dar nebuvo pristatoma nei komitetuose, nei taryboje. Tai nei Puteikienė, nei Petraitis negalėjo už ją balsuoti.

  16. Dudorius užkniso

    O tai kaip su Džezo festivaliu? Lygiai tas pats meras iš miesto pinigų sau pinigus į kišenę pompuoja, ir ką Klaipėda tyli, nes bijo, žiurnalistai nerašo nes irgi bijo, nors Klaipėdoje nėra nei vieno tikro žurnalisto visi myžniai, ne principų.

    Reply
  17. Gerhard

    Ateini i pokalbi su darbdaviu ir tave klausia kokie jusu nuopelnai: esu zmona. Priimta. Ateina kitas i pokalbi. Kokie jusu nuopelnai: esu brolis. Priimtas. O cia siunciame CV, rasome motyvacinius. O ant musu grynai b*bi dejo!!!!

    Reply
  18. Gyventojas

    Dabar ateis kitas Dudoriaus biciulis ir vel pasaka be galo. Si istaiga puiki lesyklele…

    Reply
    • Gyventojui

      Ne lesyklėlė o lovys — semk kiek nori! O ir finansavimą dar padidino, nor s kiek švenčių neįvyko dėl pandemijos ,….ir kodėl nepasisėmus premijėlių visokių!

  19. S

    Prisidirbo ir greičiausiai dar gavo išeitinę išmoką. Auksinis darbdavys mūsų savivaldybė.

    Reply
  20. Nojus

    Čiuvakas neblogai įsitaisęs, dar ir savo artimiesiems neblogą šeryklėlę įsirengęs buvo. Tvirtą stogą turėjo. Įdomu, ką?

    Reply
    • Nojus-2

      Na jeigu ta įstaiga tiesiogei pavaldi merui, tai kaip ir klausimų nelieka!

    • Ats

      Taraskevicių

  21. ak

    Dar klausimas ar jis nepretenduos į Kretingos r. sav. adminstracijos direktoriaus kėdę, kaip tik vieta atsilaisvino.

    Reply
    • Taip

      Į kažkurią kėdę tikrai pretenduos. Ten irgi turi pakankamai dėdžių ir tetų. Bandė įsitvirtinti Klaipėdoje, tai dabar ims gimtąją Kretingą.

  22. gyventojas

    Dieve, Dieve, kas darosi Klaipėdos savivaldybėje! Baisu, skaudu ir nemalonu darosi gyventi šiame mieste.

    Reply
  23. Vaida

    Reik visų kultūros įstaigų audito, ytariu ten situacija tokia pat. Nes švenčių ir komandiruočių į visokius būtus ir nebūtus festivalius apstu.

    Reply
  24. Skiepas Vakcinavičius

    Reikėjo dviejų katantinų, kad šitą poną atleisti.

    Reply
  25. Amžiaus afera

    Va čia tai aferos, žmonai, žmonos broriui priedai 90%?? Apskritai kas čia vyksta tij Klaipėdos? Tiesiogiai šį įstsiga pavaldi merui?? Tai meras yra Žiubrio giminaitis, dėdė. Jo žmonos sesers šūnus. Ar meras atsisastydins? Ar reikia miestiečiam jo paprašyt trauktis? Ar jis vėl nieko nežinojo? Nematė?
    Košmaras

    Reply
    • Briedas

      Nerašykite briedo api
      e jokius giminaičius, nesąmonė. Kalti abu – vienas, kad vogė, kitas, kas nekontroliavo, pasitikėjo.

  26. zydra

    Skaidrumo gal trūko,bet renginių kokybė tikrai pagerėjo.Ačiū ir lauksime ne mažiau kūrybingo vadovo, o Romandas tikiuosi nenutols nuo renginių organizavimo.Sėkmės jam ir mažiau sėkmės piktai liežuviais plakantiems,bet taip nieko doro Klaipėdai nepadariusiems…

    Reply
    • Tikrai taip

      Už tokį atlyginimą ir kitas privilegijas ir kiti padirbėtų kaip nors geriau.

  27. Informuotas

    Reikia ir keleivinį transportą „papurtyt”, ten irgi yra panašių siurprizų. Bet negi pats save imsi žlugdyti? 🙂

    Reply
    • Anonimas

      Pvz.?

  28. Rms

    Šalių susitarimu atleistas – tai su išeitine kompensacija? Už gerą darbą…

    Reply
  29. mk

    Ir dar reikėjo tiek laukti po tokių skandalingų žiniasklaidoje paskelbtų faktų? Įdarbinta žmona (vietoje, kurioje nieko perdaug nereikia veikti – salės administravimas), giminaitis, atlyginimas pasikeltas (gali sakyti, kad valdybos sprendimu, bet…), priemokos, premijos, užsakymai eina savo firmai (lyg ir taip skelbė konservatoriai ir spauda )… Aleksandrovas nulėkė greičiau iš „Gatvių apšvietimo”, bet jokių abipusinių susitarimų…be išmokų… ir dar su administracijos direktoriaus komentaraiss…. O beje kokia išeitinė? Paslaptis? Asmeninių duomenų atskleidimas? O beje, tai iš mano, kaip mokęsčių mokėtojo pinigų…ir nemažų. Šiaip jau normalų tyrimą reikia atlikti, o ne abipusiu susitarimu…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Jūrų muziejus kviečia mokytojus registruotis edukacinėms veikloms

Lietuvos jūrų muziejus, bendradarbiaudamas su Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centru, balandžio 4 dieną rengia patyriminę-metodinę dieną, skirtą mokytojams. ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Lietuvos jūrų muziejus priglaudė pirmąjį šių metų pamestinuką

Šį sekmadienį į Lietuvos jūrų muziejų atgabentas pirmasis šiemet pajūryje rastas išsekęs Baltijos pilkųjų ruonių jauniklis. Apie jį pranešė žmonės, ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Veidai

Olga Žalienė lieka vadovauti Jūrų muziejui

Kultūros ministerija skelbia, jog konkursą eiti Lietuvos jūrų muziejaus direktoriaus pareigas laimėjo dabartinė jo vadovė Olga Žalienė. Konkurse iš viso ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This