Sausio 13-ąją degs virtualūs atminimo laužai (programa)

Kultūra, Svarbu

Jau aišku, kad Laisvės gynėjams skirti atminimo laužai Klaipėdoje liepsnos tik kompiuterių ekranuose, tačiau Vasario 16-ajai ir Kovo 11-ajai paminėti atsargiai rengiamas ir ne karantininis planas.

Įprastai kasmet sausio12-osios vakare prie Klaipėdos savivaldybės liepsnojusių atminimo laužų šiemet klaipėdiečiai neišvys. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Žinoma, kad viskas vyks nuotoliniu būdu – ir vėliavos pakėlimas, ir atminimo laužai, ir pamaldos. Tiesa, kariliono muzikos koncerto bus galima klausytis gyvai, nesibūriuojant“, – taip Laisvės gynėjų dienos minėjimą pristatė Klaipėdos mero pavaduotojas Arvydas Cesiulis.

Jau sudėliotoje Laisvės gynėjų dienos minėjimo 30-mečiui skirtoje renginių programoje numatyta, kad visus juos bus galima stebėti „Facebook“ arba „Youtube“ kanaluose.

Sausio 15-oji – Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos diena taip pat bus minima virtualiai. Didžiausias praradimas – kasmet vykęs naktinis pėsčiųjų žygis „Klaipėdos sukilėlių keliais”.

Panašu, jog toks likimas laukia ir Vasario 16-osios bei Kovo 11-osios renginių. Įprastai Vasario 16-ąją klaipėdiečiai buvo kviečiami į Klaipėdos areną, kur vykdavo grandiozinis koncertas. Kovo 11-oji tradiciškai buvo minima Atgimimo aikštėje ar kitose miesto viešose viešose. Įdomūs renginiai pritraukdavo nemažai klaipėdiečių.

„Mažai tikėtina, kad vasarį ar kovą, jei šiek tiek ir bus sušvelnintos karantino sąlygos, galėsime kvėpuoti pilna krūtine. Laisvai tikrai negyvensime, todėl galvoti apie masinius renginius net neverta. Tačiau manau, kad šių valstybei svarbių švenčių renginių organizatoriai turi pasirengti ir planą A, ir planą B. Kitaip tariant, reikia numatyti kelis variantus, kaip gali vykti ir kokie gali vykti renginiai. Viskas priklausys nuo situacijos. Šiandien dar tikrai nėra patvirtinta Vasario 16-ajai ir Kovo 11-ajai skirtų renginių programa“, – teigė A. Cesiulis.

Laisvės gynėjų dienos minėjimo renginiai Klaipėdoje

SAUSIO 12 d.

Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus paroda „1991 SAUSIS. NEPRIKLAUSOMYBĖ IR JOS GYNĖJAI“. (Virtuali transliacija interneto svetainėje www.mlimuziejus.lt)

15 val. – Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro atminimo renginys „ATIDAVĖT SAVE TĖVYNEI“. (Tiesioginė transliacija „Facebook“ Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centras)

17.30 val. – ATMINIMO LAUŽAI Klaipėdos Šventojo Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje. (Tiesioginė transliacija interneto svetainėje www.viltiesmiestas.lt)

18 val. – ŠV. MIŠIOS už laisvės gynėjus. (Tiesioginė transliacija interneto svetainėje www.viltiesmiestas.lt). Po mišių – VARGONŲ MUZIKOS KONCERTAS.

SAUSIO 13 d.

8–8.10 val. – pilietinė akcija „ATMINTIS GYVA, NES LIUDIJA“. (Languose uždegamos žvakutės)

12 val. – Valstybės vėliavos pakėlimo ceremonija prie Klaipėdos savivaldybės (Liepų g. 11). (Transliacija „Facebook“: Klaipėdos miesto savivaldybė, Kultūros centras Žvejų rūmai)

13 val. – kariliono muzikos koncertas „LAISVĖS VARPAI“. (Laikrodžių muziejaus kiemelyje)

18 val. – ŠV. MIŠIOS už Sausio 13-osios gynėjus. (Tiesioginė transliacija „Facebook“ Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapija)

Nuo sausio 13 d. Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos atminties vakaras „SAUSIO 13-OJI: SLENKSTIS Į LAISVĘ. DALYVIŲ PRISIMINIMAI“. (Vaizdo transliacija Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos „YouTube“ kanale)

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Buvusiai Socialinės paramos centro vadovei - tūkstantinė sąskaita 

Antrosios instancijos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs uostamiesčio savivaldybės skundą ginče su jau buvusia Klaipėdos miesto socialinės paramos centro vadove Diana ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This