Vasaros estrados konkurso idėjos liks popieriuje

Miestas, Svarbu

Vasaros estrados architektūrinį konkursą laimėjo klaipėdiečiai, tačiau nei jų, nei kitas pasiūlytas projektas nebus realizuoti. Kai kurios konkursui pateiktos idėjos galbūt bus panaudotos, kai bus tvarkoma estrados aplinka.

Projektas VA1983. Idėjos autorių vizualizacija

„Atvira Klaipėda“ jau rašė, jog Vasaros estrados architektūriniam konkursui, paskelbtam pernai rudenį, buvo pateiktos tik dvi idėjos.

Pasiūlymus konkurso vertinimo komisija įvertino ir preliminarią eilę sudarė gruodžio 4 dieną, tačiau po jos užtruko dalyvių kvalifikacijos vertinimas.

Tad realiai tik dabar viešai paskelbta, jog konkursą laimėjo klaipėdiečiai – bendrovė „Vakarų siluetas“.

Ji konkursui pateikė projektą, pavadintą VA1983. Šio projekto idėja – gyvybingumas įvairovėje. Idėjos autoriai siūlė sukurti unikalų ir gyvybingą traukos centrą: kokybiškai atnaujinti esamos estrados statinius ir juos „užpildyti“ sportinėmis, kultūrinėmis ir bendradarbystės biurų veiklomis. Šios darbo išskirtinumas – siūlomas Dainų muziejus po atviru dangumi. Įgyvendinti visą pasiūlytą idėją kainuotų apie 50 mln. eurų.

Antroji konkurso vieta atiteko vilniečiams – bendrovei „SP architektų grupė“, kuri pristatė projektą LJ1000. Esminis šios idėjos siūlymas – atsisakyti dominuojančio vienos funkcijos objekto, o Vasaros estradą pakeisti naujais, šiuolaikiškais ir atraktyviais poilsio ir pramogų objektais. Vienas tokių siūlomų objektų yra kilpos formos apžvalgos takas (estakada) „Laumės juosta“. Projekto autoriai paskaičiavo, kad realizuoti jų idėjas kainuotų apie 17 mln. eurų.

Pirmosios vietos laimėtojams iš savivaldybės biudžeto bus sumokėtas 3,5 tūkst. eurų prizas, antrosios – 2,5 tūkst. eurų.

Konkurso rezultatus ketvirtadienį aptarė ir Klaipėdos savivaldybėje sudaryta darbo grupė, sprendžianti Vasaros estrados atgaivinimo klausimus.

„Konkurso vertinimo komisija pateikė nuomonę – nesiūlyti savivaldybei įgyvendinti nė vieno projekto. Darbo grupė nusprendė pritarti tokiai nuomonei“, – po posėdžio „Atvirai Klaipėdai“ teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausiasis patarėjas Ričardas Zulcas, kuris buvo ir konkurso darbų vertinimo komisijos pirmininkas.

Anot jo, darbo grupė nusprendė, jog Vasaros estrados sutvarkymo projektą reikia skaidyti į dvi dalis Viena jų – pačios estrados, kuri yra avarinės būklės, remontas, o kita dalis – aplinkos tvarkymas, numatant papildomas sporto, rekreacijos, laisvalaikio, lauko kavinių, tualeto veiklas, sprendžiant parkavimo klausimus.

„Šiais metais turime parengti dvi technines užduotis ir paskelbti konkursus išrinkti abiejų Vasaros estrados projekto dalių projektuotojus. Jie turės parengti atskirtus techninius projektus. Manome, kad projektuotojai galės pasinaudoti ir įvykusio konkurso idėjomis, bent jau rengiant aplinkos sutvarkymo projektą“, – teigė R. Zulcas.

4 Comments

  1. Zulcui

    Ričardai, gal laikas sumažinti kartodromo apetitą? Prie estrados apsitvėrė savo verslui visą asfaltą, o einantys turi per laukinius ištryptus takus.
    Asfaltas dar tarybiniais laikais klotas, kartai tik padangų privilko.
    Kada sutvarkom? Palikit praėjimus žmonėms.

    Reply
  2. T

    Ryškiai perkaito Zulcas,visiška nekompetencija ir apsileidimas ant akių. O viskas vien dėl to kad išsaugot šiltą vietą. Iniciatyvos nulis, tik parodomoji programa. Gėda.

    Reply
  3. Ambicingo miesto Ambicijos

    vietoje to, kad ieškotų priežasties kame problema ir kodėl konkursui buvo pateikti tik du labai abejotinos kokybės darbai ( konkurso sąlygų -Zulco darbo brokas) ir tobulintų įdiotiškas jau buvusio konkurso sąlygas, nutaria dar durniau – nieko nedaryti ir per viešuosius pirkimus KĄ NORS pirkti už pigiausią kainą ir net dviem 🙂 pirkimais apsiribojant remontais. Geriau kišime pinigus į amžinus remontus ir naujus kioskus nieko neturėsime. Čia tik Grubliausko išsirinktas orakulas Zulcas šitaip gali.

    Reply
  4. ASAS

    Surengi projektą, sumoki pinigus, kitais metais skelbi naują konkursą, sumoki pinigus ir vel vaziuojam is naujo:)

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dainų šventės šimtmečiui paminėti bus pasodintas ąžuolas 

2024-uosius Seimui paskelbus atmintinais Dainų šventės metais, Lietuvos nacionalinis kultūros centras kviečia Lietuvos dainų šventės 100-metį įamžinti kiekviename mieste, kuriame ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Senojo pašto ateitį ir toliau gaubia migla

Po viešo kultūros ministro ir uostamiesčio savivaldybės apsisvaidymo kaltinimais dėl senojo Klaipėdos pašto atgaivinimo, badoma planuoti ir konkrečius veiksmus. Tačiau ...
2024-02-01
Skaityti daugiau

Kultūra

Kas bevertins Klaipėdos kultūros ir meno projektus?

Šiems projektams vertinti prireiks gerokai daugiau „ne visai kultūros žmonių”, negu jų buvo dar prieš Kalėdas mero tik iš „valdiškų” ...
2024-01-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This