Žurnalistas sulaukė pranešimo apie sprogimą

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Policija praneša apie įvykį, kuriame trečiadienį buvo priverstas sudalyvauti „Atviros Klaipėdos” žurnalistas Martynas Vainorius ir jo šeima.

13 val. 3 min. žurnalistas į darbinio telefono numerį sulaukė trumpo skambučio iš užsienio šalies numerio. Jo metu pavyko išgirsti lietuvišką garso įrašą apie užminavimą ir po dviejų valandų įvyksiantį sprogimą. Žurnalistas spėjo padaryti kelių sekundžių trukmės įrašą.

Atvykus pareigūnams kelioms valandoms iš namų buvo evakuota ir žurnalisto šeima, ir aplinkiniuose namuose Purmalių kaime buvę kaimynai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Praėjus 25 min. po pirmo skambučio, vietoje jau esant pareigūnams, į tą patį telefoną buvo paskambinta dar kartą, įrašas jau buvo kartojamas kelias minutes. Jo metu jau buvo girdima, kad užminuota ir geležinkelio stotis bei po 2 val. įvyks sprogimas.

„Aro” pareigūnams patikrinus pastatą ir sklypą, sprogmenų nerasta.

Surinkta medžiaga aplinkybių patikslinimui pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už grasinimą žmogų susprogdinti, padegti ar padaryti kitokią pavojingą gyvybei, sveikatai ar turtui veiką. Už tokį nusikaltimą baudžiama laisvės atėmimu iki ketverių metų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija, Svarbu

Dalis „Atviros Klaipėdos“ virto knyga

Vasaris, apie kurį šį tradicinė ataskaita skaitytojams, išsiskyrė tuo, kad dalis „Atviros Klaipėdos“ įgavo kitokį pavidalą. Vasario 15-ąją, Klaipėdos krašto ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

Nuomonės, Svarbu

„Atvira Klaipėda“: pabūsime neetiški

2024-uosius pradėjome pagaliau sulaukdami galutinio teismo sprendimo dėl ginčo su Visuomenės informavimo etikos komisija, dar 2022 m. gegužę priėmusią sprendimą ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

Kultūra, Svarbu

Herodoto dvasia papasakota tarpukario Klaipėdos istorija greičiausiai turės ir tęsinį

„Mūsų istorikai rašo giliai ir nepriekaištingai, bet nepasiruošusiam žmogui istorikų knygos gali būti sunkios ir sprangios skaitymui. O Herodoto dvasia ...
2024-02-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This