Į Senąjį turgų sugrąžinta prekyba žuvimis

Svarbu, Verslas

Senojo turgaus prekeiviai nuo šiol galės įsigyti ne tik jau įprastų produktų, bet ir įvairių žuvų, ir net jūros gėrybių. Žuvų pardavėjai įkurdinti sutvarkytoje turgaus halėje.

Prekyba žuvimis vyksta Senojo turgaus halėje. V. Karmanovo nuotr.

„Juk neįsivaizduojama, kad turgus būtų be žuvies uodegos. Žmonės manęs jau seniai klausinėjo, kada turguje vėl bus galima įsigyti žuvų. Seniai šito laukta, tad džiaugiamės, kad galime pasakyti, jog prekyba žuvimis jau prasidėjo“, – „Atvirai Klaipėdai“ kalbėjo laikinasis bendrovės „Senasis turgus“ vadovas Viačeslavas Karmanovas.

Jis šiai bendrovei laikinai vadovauja nuo pavasario, kai iš pareigų pasitraukė buvęs vadovas. V. Karmanovas yra ir bendrovės „Naujasis turgus“ direktorius.

Vos tapęs Senojo turgaus vadovu, V. Karmanovas suskubo rūpintis turgaus halės remontu, kad joje butų patogu ir prekeiviams, ir pirkėjams. Pernai lapkritį pusė halės jau buvo suremontuota, o netrukus baigti ir likusieji darbai. Todėl prekeiviai žuvimis nuo šiol dirbs halėje, o ne buvusiame žuvies paviljone.

Žuvimis prekiauja Senojo turgaus nuolatiniams pirkėjams gerai pažįstami ūkininkai. V. Karmanovo nuotr.

„Tas pastatas ant kalniuko, žuvies paviljonas, buvo nejaukus, jame net nebuvo šildymo. O turguje turi būti jauku, patogu ir pirkėjams, ir pardavėjams. Kai pradėjau galvoti apie prekybos žuvimis atgaivinimą, apžiūrėjome senąjį pastatą. Paaiškėjo, kad jis visiškai netinkamas, net yra avarinės būklės, sienos pradėjusios griūti. Jis jau yra pavojingas. Ir tada šovė mintis prekybą žuvimis perkelti į halę. Pavyko surasti seniai ir ilgai Senajame turguje žuvimis prekiavusį šeimos ūkį. Jie sutiko dirbti, todėl dabar jau sakome, kad Senajame turguje yra žuvies“, – šypsojosi V. Karmanovas.

Nors žuvimi bent kol kas prekiaus tik vienas šeimos ūkis, anot laikinojo vadovo, jo pasiūla labai didelė. Pirkėjams bus siūloma ne tik šviežių, bet ir rūkytų, vytintų, sūdytų žuvų ir net jūros gėrybių – midijų, krevečių, kalmarų.

„Žuvys tikrai yra paklausus produktas ir ypač šiomis dienomis, kai visi ieško stintų. Prekeiviai pažadėjo, kad stintų tikrai bus kiekvieną dieną“, – teigė V. Karmanovas.

Beje, penktadienį stintų kilogramas Senajame turguje kaina 4,5 euro.

Žadama, jog stintų Senajame turguje bus galima įsigyti kiekvieną dieną. V. Karmanovo nuotr.

Laikinasis Senojo turgaus vadovas džiaugėsi, jog atnaujintoje halėje dabar jau prekiaujama ne tik mėsa ir jos produktais, pieno produktais, duonos gaminiais, žuvimi, bet atsirado ir alyvuogių pardavėjų.

„Dabar jau tikrai gyva yra viltis, kad Senasis turgus atgims. Ir esame atviri visiems pasiūlymams, laukiame kitų pardavėjų, nes halėje dar yra vietų“, – kvietė V. Karmanovas.

9 Comments

  1. Greta

    Nu jai jie ūkininką kaip taip galima žmonės apgaudinėti??

    Reply
  2. Greta

    Neklaidynkit žmonių.senajam turguij yra parduotuvė žuvies ir labai gera .visadw rūkyta švieži,ir šviežia kokibiska parduoda

    Reply
  3. Tomas

    Šaunuoliai ! senai reikėjo, ačiū kad prekiaujate, palaikysiu prekybininkus

    Reply
  4. Nuomonė

    Va čia tai pasiekimas! Turguje jau yra žuvies! Už tokį neįtikėtiną nuopelną Grubliauskas turi įteikti Karmanovui medalį, perkirpti juostelę, kurią už galų laiko Vainorius su Taraškevičiumi ir pasakyti kalbą apie proveržį su fraze „ar tokių aplodismentų nusipelnė turgus?”

    Reply
  5. Klaipėda jėga

    Nebūkit siaurapročiai. Žuvies ūkininkai yra šeima, kuri su Klaipėdos emocija, meile ir pasididžiavimu rūpinasi, kad Klaipėda ir svečiai turėtumėm savo firminį identitetą – žuvį. Kokia Klaipėda be žuvies?! Kai atvažiuos turistai ir pirks čia žuvį, jie nenusivils, nes patenkins savo lūkestį – Klaipėdoj paragauti žuvies. O ką tu, komentuotojau gali Klaipėdai pasiūlyti? Laukiam tikrų rezultatų…

    Reply
  6. hehe

    Kol turguj bent jau pardavėjai kaukių normaliai neišmoks nešioti – kojos tikrai ten nekelsiu. Po to neverkit, kad pirkėjų nėra.

    Reply
    • susireikšminusiam

      Turgaus pardavėjai be tavęs ten praras tai, ko ir neturėjai. Nei ten vaikščiojai, nei ruošies eiti. Sėdėk namuose.

  7. zydra

    Prierašas po nuotrauka :”Žuvimis prekiauja Senojo turgaus nuolatiniams pirkėjams gerai pažįstami ūkininkai”. ??.Anksčiau tai darydavo žvejai ar bent jau pardavėjai.O gal tie ūkininkai stintas augina?

    Reply
    • Jolanta

      Atidžiau skaitykite kas parašyta vienas ūkis tai šeima.Kuri prekiaus ko gero geriausia Klaipėdoje žuvį

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Miestiečiai abejingai pasitiko Senojo turgaus halės rekonstrukcijos planus

Klaipėdos savivaldybės valdomos bendrovės Naujasis turgus užsakymu projektinius Senojo turgaus halės rekonstrukcijos pasiūlymus parengę architektai nesulaukė jokių visuomenės pastabų ar ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Pristatoma Senojo turgaus atnaujinimo vizija

„Pagrindinėje salėje formuojami prekybiniai stalai su stogeliais ir atitvarais imituojant senojo Klaipėdos miesto gatveles”, – tokią viziją dėl uostamiesčio Senojo ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Transportas

Senajame turguje - nemokamas parkavimas

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog kasdien nuo 8 iki 15 val. Senojo turgaus automobilių stovėjimo aikštelėje automobilius vienai valandai galima palikti ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This