Pareigūnai: gyventojų mobilumas gerokai sumažėjo

Regionas

Judėjimą tarp savivaldybių kontroliuojantys Klaipėdos apskrities pareigūnai pastebi, kad gyventojų mobilumas gerokai sumažėjęs.

Sausį policija daugiau rengia netikėtų patikrinimų iš anksto neskelbiamose vietose. Konstatuojama, kad apgręžti tenka mažiau automobilių nei gruodžio pabaigoje.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Per šią savaitę, sausio 4–7 dienomis, visoje Klaipėdos apskrityje patikrinta buvo 6324 automobilių, tęsti kelionės neleista tik 26 iš jų. Per patikrinimus pareigūnai užfiksavo 75 įvairaus pobūdžio pažeidimus. Automobilius stabdyti ir tikrinti pareigūnai gali bet kurioje vietoje, ne tik postuose.

Ar laikomasi karantino reikalavimų, tikrinama ir vandenyje – Jūrų uosto policijos grupės pareigūnai sausio 5-osios popietę Klaipėdos jūrų uosto akvatorijoje patikrino apie 20 laivelių. Dėl karantino reikalavimų pažeidimų buvo pradėtos septynios administracinės teisenos – laivuose buvo iš kitų savivaldybių atvykusių žmonių, arba vienu laivu plaukė asmenys iš kelių šeimų ūkių.

Iš viso už karantino reikalavimų pažeidimus Klaipėdos mieste per minimą laikotarpį surašyti 32 protokolai: už judėjimo ribojimo pažeidimus – 19, ne vieno šeimos ūkio reikalavimo pažeidimą – 13. Tarp nubaustų asmenų yra 16 stintas žvejojusių žvejų.

Policijos pareigūnai primena, kad savaitgaliais karantino reikalavimų laikymosi kontrolė bus stiprinama ir ragina paisyti galiojančių taisyklių tiek sausumoje, tiek vandenyje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Vyks pratybos „Šventaragio žygis 2024“

Policijos departamentas praneša, jog balandžio 24-25 dienomis Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Klaipėdos ir Marijampolės apskrityse organizuojamos pratybos „Šventaragio žygis 2024“. Pratybų ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Artėja laikas sumokėti per karantiną nemokėtas PSD įmokas

Įprastai savarankiškai dirbantys gyventojai, kurie nedirba dar ir samdomo darbo ir nėra draudžiami sveikatos draudimu valstybės lėšomis, kiekvieną mėnesį turi ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Veidai

Specialiosios parengties skyriaus viršininkas: „Kai pradėjau tarnybą vien apsauginis skydas svėrė apie 30 kilogramų"

Lietuvos policijoje yra tik penki Specialiosios parengties skyriai (SPS) – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio ir Šiaulių apskričių vyriausiuose policijos komisariatuose ...
2024-01-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This