COVID-19 pasiglemžė žinomą Klaipėdos gydytoją

Koronavirusas, Svarbu

Savaitgalį mirė ilgametis Klaipėdos psichiatrijos ligoninės vadovas Algirdas Narinkevičius. Pastaruosius 12 metų jis vadovavo Respublikinės Klaipėdos ligoninės Psichiatrijos filialui.

Klaipėdoje gydytojo kelią A. Narinkevičius pradėjo 1974 metais, kai tapo Klaipėdos psichiatrijos ligoninės gydytoju, vėliau skyriaus vedėju, o nuo 1983 metų – ir vyriausiuoju gydytoju. Respublikinės Klaipėdos ligoninės nuotr.

Faktą apie 71 metų A. Narinkevičiaus mirtį portalui patvirtino Respublikinės Klaipėdos ligoninės viešųjų ryšių koordinatorė Marija Gabrienė.

„Atviros Klaipėdos“ žiniomis, A. Narinkevičius mirė Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, kur šiomis dienomis buvo gydomas.

Vėliau įstaiga savo „Facebook” paskyroje paskelbė, kad gydytojas mirė nuo koronaviruso. 

„Dalinamės liūdna žinia – kovą su klastingu koronavirusu pralaimėjo ilgametis Psichiatrijos filialo vadovas Algirdas Narinkevičius
Respublikinės Klaipėdos ligoninės bendruomenės šviesuolio, ilgamečio Psichiatrijos filialo vadovo, Klaipėdos psichiatrijos patriarcho gydytojo Algirdo Narinkevičiaus gyvybė užgeso sausio 10 d. Gydytojas mirė nesulaukęs 72 metų”, – rašo ligoninė.

Klaipėdoje gydytojo kelią A. Narinkevičius pradėjo 1974 metais, kai tapo Klaipėdos psichiatrijos ligoninės gydytoju, vėliau skyriaus vedėju, o nuo 1983 metų – ir vyriausiuoju gydytoju. Juo jis dirbo iki 2008 metų, o nuo tada iki šiol buvo Psichiatrijos filialo vadovas Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje.

2012 m. A. Narinkevičiui suteiktas nusipelniusio Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojo vardas, jis apdovanotas Garbės ženklu.

2013 m. A. Narinkevičius buvo paskirtas Sveikatos apsaugos ministerijos vyriausiuoju specialistu Klaipėdos kraštui.

„Visas gydytojo gyvenimas susijęs su Klaipėda. Ne viena karta jį prisimins kaip puikų, savo profesijai atsidavusį, rūpestingą ir atsakingą gydytoją, pacientų ir medikų bendruomenės gerbiamą, inteligentišką, tikrosioms žmogaus vertybėms neabejingą, ramų ir nuoširdų žmogų, patyrusį ilgametį sveikatos priežiūros įstaigos vadovą. Nepailstantis, žingeidus A. Narinkevičius nuolatos tobulinosi Lietuvos bei užsienio psichiatrijos klinikose, tarptautinėse mokslinėse konferencijose, kongresuose ir simpoziumuose, domėjosi tranzakcine analize, kognityvine – elgesio terapija, buvo įgijęs gydytojo psichoterapeuto sertifikatą.  Domėtis psichiatrijos naujovėmis jis skatino ir savo jaunus kolegas”, – rašo įstaiga. 

„Netekome Gydytojo ir puikaus žmogaus. Tai buvo senosios gydytojų kartos atstovas, dirbęs iš pašaukimo, visa širdimi atsidavęs pasirinktai profesijai. A. Narinkevičius buvo ne tik geras gydytojas, kurį gerbė ir mylėjo pacientai ir kolegos, bet – ir puikus vadovas. Jis rūpinosi filiale dirbančiais žmonėmis, ne vienam yra pagelbėjęs, padrąsinęs ar paguodęs“, – ligoninės pranešime cituojamas jos direktorius Darius Steponkus.

22 Comments

  1. Anonimas

    Nuostabus žmogus ir puikus gydytojas. Labai gaila. Ilsėkitės ramybėje.

    Reply
    • Buvusi darbuotoja

      Tegul Jums gerasis Daktare būna ilgas amžinybės kelias!!!

  2. Spenk

    Kuom jis zinomas? Nebesvaikit.

    Reply
  3. Ona Grimalauskiene

    Užuojauta šeimai . Užuojauta bendradarbiams… labai netikėta žinia . Liūdime kartu. Puikus žmogus , atsidavęs savo darbui specialistas , puikus organizatorius .
    Teilsisi ramybėje

    Reply
  4. Lina

    Užuojauta šeimai ir artimiesiems. Gydytojas Narinkevičius buvo puikus savo srities specialistas, ne kartą padėjęs mano šeimos nariams. Atsiminsime kaip labai šviesų žmogų, aplink kurį tvyrojo ramybės aura.

    Reply
  5. Iš šalies

    Ir kas bus vietoje a.a. A.Narinkevičiaus?
    Greičiausiai politiko iš merijos ar nepotistų statytinė!?
    Neramu! Šalta! Nežinomybė!

    Reply
  6. Vita

    Užuojauta šeimai. Gydęs mamytę, liko jos širdyje kol buvo gyva. Mes jautėme gydytojui dėkingumą ir didžiavomes, kad Klaipėda turi tokį Gydytoją. Ilsėkitės ramybėje, mielas Daktare.

    Reply
  7. Vija

    Tikrai labai, labai gaila.Tegul ilsisi ramybėje.

    Reply
  8. buvusi prekybos darbuotoja

    ,,Ieškokime vilties šviesoj žvaigždės,kai mus palieka mylimiausi žmonės. Pasidalinkim skausmą netekties,JUOS išlydėję į negrįžtamą kelionę ,, .Dalijamės netekties skausmu su buvusia Prekybos valdybos kadrų skyriaus viršininke gerb.Danute Narinkevičiene ir jos artimaisiais.Stiprybės , SVEIKATOS .

    Reply
  9. Linda

    Kaip gaila, kad išeina tokie profesionalūs gydytojai ir nuoširdūs žmonės….Užuojauta..

    Reply
  10. Rimantas P.

    Labai liūdna,labai .Puikus,nuoširdus,šiltas žmogus.Nuostabus gydytojas .Užuojauta artimiesiems

    Reply
  11. Pagarba

    Didis žmogus savo širdimi, gerumu, profesionalumu, turintis visas geriausias žmogiškas savybės, kaip pasiaukojimą dėl kitų, atsidavimą savo darbui, šeimai, buvo palaužtas klastingos ligos. Šio žmogaus netektis didelis praradimas visai bendruomenei. Nuoširdi užuojauta jo šeimai, kartu su juo dirbusiems kolegoms, kurie taip pat skaudžiai išgyvena šią netektį.

    Reply
  12. Sonata

    Tai buvo nuostabus žmogus ir gydytojas. Tikras šviesuolis. Širdis verkia kai mus palieka tokie geri ir protingi žmonės. Užuojauta artimiesiems.

    Reply
  13. Raimonda

    Jo atsakymas į pažeminimus „didžiųjų” būdavo vienas ir ramus tai jų karma, tai jų linija savo šeimoms, ateinančioms kartoms. Tai ne mano. Ir tai tiek daug pasako. Paprastai ir aiškiai.

    Reply
  14. klaipediete

    Tai buvo tikras profesionalas, gydytojas is didziosios raides. Didele netektis. Uzuojauta visai seimai.

    Reply
  15. Lina

    Pamačiau nuotrauką.. ir vos širdis nesustojo!
    O, Dieve, kaip gaila! Negaliu patikėti!
    Labai nuoširdžiai bendraujantis, tiek su kolegomis, tiek su savo ligoniukais, visada su šypsena, ramus.
    Nuoširdžiai užjaučiu artimuosius, visus, kurie pažinojo šį nuostabų gydytoją.
    Te ilsisi ramybėje, te lengva jam būna žemelė!
    Amen

    Reply
  16. Anonimas

    Išėjo nuostabus žmogus ir gydytojas.Labai gaila didelė netektis.Ūžuojauta artimiesiems.

    Reply
    • Diana

      Smetonos laikų, įdiegtų vertybių, šviesaus atminimo Žmogus. Didis mokytojas. Kartais giliai gluminamas kolegų atšiaurumu, paviršutiniškumu. Tokių žmonių vargu ar teks sutikti. Ilsėkis ramybėje mokytojau, lengvo kelio anapilin. A.A.

  17. Artūras

    PUIKUS ŽMOGUS, LABAI GAILA, KAD TOKIE ŽMONĖS IŠEINA. UŽUOJAUTA ARTIMIESIEMS.

    Reply
  18. Vytautas Valevičius

    Labai gaila. Labai geras žmogus. Užuojauta artimiesiems

    Reply
  19. Severa

    O, dieve, kaip gaila šio nuostabaus žmogaus ir puikaus specialisto. Užuojauta šeimai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Seniūnaitei atsirūgo bandymas atnaujinti bylą prieš buvusį darbdavį

Brožynų seniūnaitė Irena Gailiutė nesėkmingai bandė atnaujinti dar 2022 metais pralaimėtą bylą dėl jos atleidimo iš Respublikinės Klaipėdos ligoninės. Vietoje ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

Sveikata

Mirė Daiva Grigutienė

Respublikinė Klaipėdos ligoninė praneša, jog netikėtai mirė šios įstaigos Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriaus vyresnioji slaugytoja Daiva Grigutienė. Jai buvo ...
2024-01-05
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Respublikinė Klaipėdos ligoninė vėl planuoja plėtrą

„Papildomos automobilių stovėjimo vietos neprojektuojamos, nes nenumatoma kaip nors plėsti ligoninės veiklos”, – rašoma naujai pateiktuose pasiūlymuose dėl Respublikinė Klaipėdos ...
2023-12-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This