„Klaipėdos” dienraštis nenori mokėti ilgamečiam žurnalistui už darbą

Miestas, Svarbu

Pirmadienį Klaipėdos apylinkės teisme įvyko parengiamasis posėdis civilinėje byloje, kurią inicijavo bendrovė „Klaipėdos dienraštis”.

Č. Kavarza „Klaipėdoje” dirbo nuo 1996 metų. Feisbuko nuotr.

Jos vadovai ginčija Valstybinės darbo inspekcijos Darbo ginčų komisijos įpareigojimą ilgamečiam buvusiam dienraščio sporto žurnalistui Česlovui Kavarzai sumokėti už darbą sekmadieniais.

„Pagal darbo sutartį aš privalėjau dirbti 5 dienas per savaitę, tačiau daugiau nei 10 paskutinių metų dirbau po šešias darbo dienas, t.y. kiekvieną sekmadienį, bet atlyginimo už tai negavau”, – „Atvirai Klaipėdai” sakė Č. Kavarza.

Nuo 1996 metų kovo „Klaipėdos” dienraštyje sporto žurnalistu dirbęs Č. Kavarza iš darbo buvo atleistas praėjusių metų birželį pagal bendrovėje vykdomą restruktūrizaciją ir etatų mažinimą. Jam pagal įstatymą buvo išmokėtos visos išmokos, išskyrus atlygį už darbą sekmadieniais.

Dėl to žurnalistas kreipėsi į Darbo ginčų komisiją, kuri konstatavo, jog bendrovė buvusiam darbuotojui privalo sumokėti už darbą sekmadieniais per pastaruosius 3 metus, kadangi atlygio už ankstesnius metus ginčyti nebegalima dėl suėjusio senaties termino.

Tačiau bendrovė „Klaipėdos dienraštis” šį Darbo ginčų komisijos sprendimą apskundė teismui, pateikusi pareiškimą „Dėl pripažinimo teisės nemokėti darbo užmokesčio”.

Pirmasis teismo posėdis šioje byloje numatytas kovo 1 d.

10 Comments

  1. Ratas

    O jie patys kaip dirba kiek dienų, kiek valandų? Tas direktorius ten visas valandas atidirba o kiti?

    Reply
  2. M.-W.

    Būtų žmogus anksčiau paprašęs atlygio už darbą, būtų anksčiau radę pretekstą atleisti…

    Reply
    • Arūnas

      Išeiginėm didesnis įkainis už darbą o ką Klaipėdos dienraštis iš kitos planetos nežiiiiinòooo . Jiems savi įstatymai galioja.

  3. Nojus

    Česką palaikyt galime tik pervesdami po eurą kitą ar kelioliką į Českos paramos fondą. Neatsysakysiu ir aš, nes tiek metų Českos skaityta…

    Reply
  4. Kavarzai

    Česka, laikykis, nepasiduok kauniečiams!

    Reply
  5. Kamara

    visiems aišku, kad daugiausia varžybų ar kitų sporto renginių vyksta išeiginėmis dienomis. Tempė žurnalistas jungą, jei valdžia nutarė, kad užtenka ir eik ilsėtis, tai atiduokite viskas kas priklauso , atsiskaitykite . Pagal įstatymą už 3 metus. Žiniasklaidos vadovai, Jūs mokinate, kitų institucijų valdžias, kad šiokie anokie, kad nesilaiko įstatymų, tačiau patys nesate geresni. Klausimas, ar turite teisę tyčiotis iš piliečių, Seimo narių ir rašinėti apiejuos šlykščius straipsnius, kai patys nesilaikote įstatymo, jį net įgnoruojate.

    Reply
    • Laisvas grafikas

      Išeitų Kvarza nedirbo tas penkias numatytas dienas per savaitę, jei dirbo tik savaitgaliais? Beje, ar tos numatytos penkios dienos buvo įvardintos konkrečiai: ar tai-pirmadienia, ar-penktadienis?

  6. Skaitytojas

    Palaikom Česlovą 🙂 Bet iš kitos pusės ir pats biški kaltas, kad neprašei darbo užmokesčio už šeštą darbo dieną per savaitę. Jei po mėnesio jau negavai tai kaip dirbai toliau?

    Reply
    • Agnė

      Smulkus žurnalisto kerštas redakcijai. Žinoma, kad dirbo sekmadieniais, nes tokia darbo specifika, bet daug mažiau dirbo kitomis darbo dienomis, ar ne? Ir dirbo 10 metų, neprašė darbdavio kompensacijų, priemokų, tik po etatų mažinimo prisiminė, kad dešimt metų dieną per savaitę dirbo neatlygintinai 🙂

    • Laisvas grafikas

      ne tik kad mažiau dirbo kitomis dienomis-tiksliau būtų-visai nedirbo. 😀 Darbas alkoholio vartojimui netrukdė, taip skant

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Gražiam Klaipėdos valdžios veidui piešti - po pusę milijono kasmet

Dabartinė Klaipėdos valdžia ketina nuo šių metų daugiau nei tris kartus padidinti išlaidas savo viešiesiems ryšiams. Nors teigiama, kad nemažai ...
2024-01-15
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Atsistatydino „Neptūno“ direktorius

Po tragiškai pralaimėtų šeštadienio rungtynių ir viešojoje erdvėje atsidūrusių žinučių atsistatydino Klaipėdos „Neptūno“ futbolo klubo direktorius Tadas Vaitkus. „Ateina laikas ...
2023-11-06
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Klaipėdos“ leidėjai lieka su banditų etikete

Pirmos instancijos teismas atmetė dienraštį „Klaipėdą“ leidžiančios ir portalą kl.lt valdančios UAB „Diena Media News“ skundą dėl Žurnalistų etikos inspektoriaus ...
2023-10-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This