„Grigeo Klaipėda“ prašo pradėti ekspertines diskusijas dėl žalos gamtai nustatymo

Verslas

„Grigeo Klaipėda“ pranešė, kad oficialiai kreipėsi į Klaipėdos apygardos prokuratūrą, Aplinkos ministeriją, Aplinkos apsaugos departamentą ir Aplinkos apsaugos agentūrą prašydama organizuoti ekspertų diskusiją, siekiant nustatyti aplinkai padarytos žalos dydį, kai į „Klaipėdos vandens“ kolektorių buvo leidžiamos nepilnai valytos nuotekos.

Tokioje diskusijoje, bendrovės nuomone, turėtų dalyvauti prokuratūros paskirti specialistai, Aplinkos apsaugos departamento bei Aplinkos apsaugos agentūros specialistai, taip pat bendrovės nusamdytos tarptautinės bendrovės „TIG Environmental“ ekspertai.

Bendrovė mano, kad tokia diskusija (ekspertinis konsultacinis procesas) būtina siekiant objektyviai nustatyti realios žalos gamtai padarymo faktą ir dydį, nes iš viešų prokuratūros atstovų pasisakymų esą aiškėja, kad jų specialistai pateikė kitokias išvadas dėl žalos gamtai nei „TIG Environmental“ ekspertai. Be to, bendrovei teigia, kad jai tapo žinoma, kad prokuratūra iki šiol nėra su savo specialistų tyrimo išvadomis supažindinusi Aplinkos apsaugos departamento ir Aplinkos apsaugos agentūros – institucijų, kurios turi teisinę pareigą bendrovei patvirtinti aplinkos atkūrimo priemonių planą.

„Bendrovė prisiima ir prisiims atsakomybę už savo veiklą. Esame gamybininkai, o ne aplinkosaugos specialistai, todėl laukiame nustatant žalos faktą ir dydį bei patvirtinant aplinkos atkūrimo priemonių planą. Viešumoje mes girdime svarstymus apie pačius įvairiausius žalos dydžius, todėl manome, kad ekspertai turi susėsti ir peržiūrėti vieni kitų tyrimo metodus, duomenis bei išvadas, diskutuoti ir susitarti, kad vėliau niekam nekiltų abejonių“, – pranešime cituojamas „Grigeo Klaipėdos“ vadovas Tomas Eikinas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

„Grigeo Klaipėda“ byloje - dar du prašymai

Šiaulių apygardos teismas penktadienį apklausė du papildomai pašauktus į teisiamąjį posėdį naujus liudytojus AB „Grigeo Klaipėda“ Kuršių marių taršos byloje. ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This