Pempininkų fontane rastas vėžlys

Miestas

Bendrovės „Ecoservice Klaipėda“ darbuotojui iš Klaipėdos fontano šulinio teko gelbėti neįprastą lietuviškoje gamtoje gyvūną – vėžlį.

Anot bendrovės pranešimo, praėjusį ketvirtadienį, nuvykus atlikti profilaktinių Pempininkų fontano patikrinimo ir valymo darbų, „Ecoservice Klaipėda“ darbuotojui teko skubiai imtis neeilinės užduoties. Išsiurbęs beveik 14 kubinių metrų vandens, šulinio apačioje vairuotojas pastebėjo kažką judant. Į pagalbą pasitelkęs tinklelį, darbuotojas ištraukė netikėtą radinį – fontano šulinio dugne blaškėsi vėžlys.

„Klaipėdos mieste iš viso prižiūrime 6 fontanus. Pasibaigus sezonui, fontanai būna išjungti, tačiau periodiškai vis tiek važiuojame atlikti profilaktinį patikrinimą. Šuliniuose išsiurbiamas besikaupiantis vanduo, kad šis neužšaltų ir neapgadintų fontano mechanizmų. Tačiau tokia neeilinė gelbėjimo operacija išties pasitaikė pirmą kartą“, – teigia Giedrius Mikutis, „Ecoservice Klaipėda“ regiono teritorijų priežiūros vadovas.

Pasak jo, kaip vėžlys pateko į fontano šulinio dugną – nežinia, nes išjungus fontaną, sklendės tarp paties fontano ir šulinio užsidaro, o vanduo – necirkuliuoja.

„Tad gali būti, jog vežliukas į šulinį pateko vamzdžiais dar tada, kai fontanas veikė“, – svarsto G. Mikutis.

Paaiškėjo, jog tai – baliniams vėžliams gimininga, geltonpilvio raštuotojo vėžlio patelė.

Kol darbuotojai aiškinosi, ar tai naminis, ar laukinis gyvūnas bei kaip jam padėti, nelaimėlis buvo įkurdintas „Ecoservice Klaipėda“ biuro patalpose. Vėliau, pasak bendrovės atstovo, vėžlys apkeliavo ir darbuotojų namus – kadangi jam būtinas vanduo, plūduriavo darbuotojų voniose, gardžiavosi specialiai jam parūpintu maistu.

„Galiausiai vėžliu ir naujų namų paieškomis sutiko pasirūpinti egzotinių gyvūnų prieglauda „Egzotic SOS“. Prienų rajone įsikūrusi prieglauda mielai sutiko laikinai priglausti vėžlį ir surasti jam namus. Prieglaudos atstovė surado šeimą, jau auginančią tokios pat rūšies vėžliuką, kuri mielai priglaudė ir mūsų pamestinuką. Tad jau praėjusio sekmadienio vakarą vėžlys saugiai pasiekė Kauną ir buvo perduotas į naujus namus“, – pabaigai priduria G. Mikutis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Tragiška situacija gatvėse: kokios priežastys šįkart?

Po itin sudėtingos padėties Klaipėdos gatvėse susiklosčiusios antradienį, uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus trečiadienio rytą susikvietė trijų rangovų atstovus, kad jie ...
2023-11-29
Skaityti daugiau

Miestas

Mieste atsiras daugiau ir įvairesnių gėlių

Svyranti pelargonija, lakišius, begonija, patagoninė verbena, sprigė, kompaktinė pelargonija, gaura, begonija, surfinija, visadžydė begonija, meksikinis žydrūnas, šalavijas, hibridinė pelargonija, bakopa, ...
2023-06-06
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

II vandenvietė: pasmerkta jau nuo gimimo

Šią birželio 6-ąją sukanka 65 metai, kai Klaipėdos miesto vykdomasis komitetas (VK) paskyrė prie Ryšininkų gatvės buvusį sklypą II miesto ...
2023-06-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This