Nauji planai Baltijos prospekte: prancūzų parduotuvė ir verslo kotedžai

Svarbu, Verslas

Prie Klaipėdos arenos esančiame Baltijos prospekto sklype bus statomas ne prekybos centras „Ermitažas“, kaip planuota anksčiau, o prancūzų prekybos tinklo „Decathlon“ parduotuvė bei verslo kotedžai. Savo viziją vystytojai trečiadienį pristatė ir Klaipėdos savivaldybės vadovams.

Šiame Baltijos pr. 26A esančiame sklype statytos turėtų prasidėti dar šiemet. Martyno Vainoriaus nuotr.

Investuos 3 mln. eurų

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Galio Group“ pernai gruodį išplatino pranešimą spaudai ir pranešė, jog su Prancūzijos sporto reikmenų parduotuvių tinklu „Decathlon“ pasirašė patalpų nuomos sutartį ir jau šiemet Klaipėdoje bus pradėta statyti „Decathlon“ parduotuvė.

Pranešime spaudai teigta, jog „Decathlon“ sporto reikmenų parduotuvė Klaipėdoje iškils Baltijos pr. 26A esančiame sklype. Nurodyta, kad kiek daugiau nei 2,8 tūkst. kv. m ploto parduotuvės statybos prasidės 2021-aisiais, o jų pabaiga numatoma 2022 m. „Galio Group“ investicijos į šio projekto plėtrą sieks apie 3 mln. eurų.

„Tai bus atskiras pastatas „Galio Group“ valdomame 2,65 ha ploto sklype, plėtojamas pagal „Decathlon“ tinklo reikalavimus. Projekto vieta užtikrina itin gerą susisiekimą bei prekybos centro matomumą. Labai vertiname šią sutartį – dėl pasaulinio prekybos tinklo išreikšto pasitikėjimo mumis, kaip plėtotojais, ir pasitikėjimo Klaipėdos, o kartu ir Lietuvos prekybos rinka“, – pranešime spaudai cituotas „Galio Group“ komercinių projektų direktorius Aurimas Martinkėnas.

Pranešime spaudai taip pat teigta, jog šalia „Decathlon“ parduotuvės esančioje teritorijoje „Galio Group“ plėtos vadinamųjų „stock-office“ komercinių pastatų kompleksą „STOCK-O“. Tai kompleksas nedidelių daugiafunkcinių pastatų – nuo 215 iki 700 kv. m ploto, kuriuose mažos ir vidutinio dydžio įmonės gali suderinti biuro, ekspozicijų ir prekybos patalpas su sandėliavimo arba gamybos patalpomis.

„Sukūrėme naują teritorijos koncepciją, kuri atitiktų dabartinius verslo poreikius. Daugiafunkciniai komerciniai pastatai, vadinamieji „stock-office“, gali būti naudojami kaip biurai ir e-parduotuvių prekių išdavimo punktai, kaip gamybos patalpos, sandėlis ir ekspozicijų salė. Tokia koncepcija labai patogi nedideliems verslams, ji populiari užsienyje, bet Lietuvoje yra gana nauja“, – pranešime spaudai teigė A. Martinkėnas.

Nurodoma, jog „STOCK-O“ verslo kompleksą sudarys 26 komerciniai pastatai ir apie 400 vietų automobilių stovėjimo aikštelė. Projektas bus įgyvendinamas trimis etapais, statybų pradžia numatoma šių metų antroje pusėje.

Vizija, kaip bus išvystytas apie 2,5 ha sklypas Baltijos prospekte. „Galio Group” nuotr.

Gaila, kad neaukštas

Baltijos pr. 26A teritorijos vystytojai savo viziją trečiadienį pristatė ir Klaipėdos savivaldybės vadovams bei vyriausiajai miesto architektei. Sulaukę pastabų ir pritarimo, vystytojai pradės rengti projektinius pasiūlymus, kurie vėliau bus pristatyti ir visuomenei, nes viešinimo procedūra yra privaloma.

„Šis sklypas tikrai labai ilgai stovi tuščias, tad smagu , jog vystytojai ieškojo ir rado, ką gali vystyti. Matyt, atsižvelgta į dabar visame pasaulyje susiklosčiusią koronaviruso situaciją, todėl ir rastas sprendimas, jog būsimieji statiniai bus labiau pritaikyti smulkiajam verslui“, – po pasitarimo kalbėjo Klaipėdos savivaldybės vyriausioji architektė Mantė Černiutė-Amšiejienė.

Anot jos, džiugina tai, kad investuotojai yra nusiteikę orientuotis į tvarumą, inovatyvumą. „Mes taip pat atkreipėme dėmesį, kad sklype būtinai turi būti numatyta ir želdinių, ir želdinių juostų. Pageidaujame, kad nebūtų tik kietos dangos, norėtume, kad būtų kuriamos patrauklios erdvės. Šis objektas bus vystomas antrajame Klaipėdos centre, todėl atkreipėme dėmesį, kad turi būti išlaikoma atitinkama kokybė. Matėsi, jog vystytojai suprato mūsų norus“, – teigė M. Černiutė-Amšiejienė.

Ji apgailestavo, jog planuojamas objektas bus nedidelio aukštingumo – vos dviejų aukštų. „Detaliuoju planu šiame sklype yra suplanuotas aukštybinis pastatas, tačiau, matyt, vystytojai, įvertinę poreikį, planuoja nedidelį aukštingumą. Tačiau projektas bus vystomas etapais, gal tie poreikiai dar pasikeis ir atsiras aukštesnių pastatų“, – vylėsi vyriausioji miesto architektė.

Planavo „Ermitažą“

„Atvira Klaipėda“ ne kartą rašė, jog Baltijos pr. 26A esančiame sklype bendrovė NMN planuoja didelio prekybos centro statybas. Tuomet teigta, kad naujame pastate turėtų įsikurti „Ermitažas“.

Prekybos centro projektiniai pasiūlymai visuomenei buvo pristatyti dar 2019 metų rudenį, pernai kovą viešam svarstymui pateikti nauji techninio projekto projektiniai pasiūlymai. Jie parengti, nes investuotojai panoro statyti gerokai didesnį pastatą.

„Taip, keičiasi pastato kvadratūra. Dirbame su nuomininkais, svarstome įvairius nuomos scenarijus ir vienas iš scenarijų yra toks, kad šiek tiek didesnis poreikis. Čia dar klausimas, su kuriuo dirbama, dar nėra galutinės išraiškos“, – pernai kovą „Atvirai Klaipėdai“ teigė bendrovės NMN, kuri buvo naujo prekybos centro statytoja, direktorius Aurimas Martinkėnas.

„Kiek dabar mums papasakojo vystytojai, supratome, kad nepavyko galutinai susitarti su būsimais prekybos centro nuomininkais, todėl projekto ir atsisakyta, pasirinkta plėtoti kitą viziją“, – teigė M. Černiutė-Amšiejienė.

22 Comments

  1. Klaipėdietė

    Vieta iš tiesų per gera šiam projektui.
    Srautas vasaros metu į kuršių neriją ,gal repezentuokim Klaipėdą be tų dėžinių prekybos centrų?
    Sporto prekių pasiūlos tikrai netrūksta…

    Reply
  2. Liuks

    Tikrai geriau nei Ermitažas, puikiai įsikomponuos sporto prekių parduotuvė prie Švyturio arenos, Klaipėdos baseino.

    Reply
  3. Tomas

    Vėl dėžė, klaiku.

    Reply
  4. ilgas

    Viena strategiskai geriausiu vietu komercijai Klaipedoj o planuojama uzstatyt nezinia kuo.Pakvieskit Avuli ras ka statyt.

    Reply
    • Aau

      Avulis pastatė šalia Arenos PC, reikėtu žinoti šio tipo gerbėjui

  5. Rasa

    Tokius pastatus reikia statyti už miesto ribų, o ne mieste.

    Reply
  6. Anonimas

    Nesąmonė. Vargšė ta Klaipėda. Gariūnai.

    Reply
  7. Gaila

    Gaila, kad tokia vieta atiduodama prekybai, o galėjo būti gyvenamieji namai ir vieta graži gera, bet ne daugiaukščius nukišo į miesto užkampi (kaip saulės butai) o turėtu būti atbulai , prekybininkai turi eiti į miesto pakraščius, nes kai reikia kažko nusipirkti žmogus važiuoja ir į kitą miesto dalį

    Reply
  8. Lazdukas

    Sakote, bus prancūzų parduotuvė. OK, eisiu nusipirkti porelę, galės namus tvarkyti, kiemą prižiūrėti.

    Reply
  9. KLP

    Parkavimo aikštelių kaip dideliame oro uoste. Klaipėda ir taip žemaūgė, o tik sandėlių pavidalo pastatus stato. LEZ’as ir tai panašesnis į miestą 🙂

    Reply
    • PRITARIU

      Pritariu. Visi prekybos centrai panašūs į kažkokius sandėlius. Darko miestą.

    • ir aš pritariu

      iš to džiaugsmo kad kažkas kažką miestelyje stato, jokių reikalavimų nei vaizdui, nei kokybei, nebereikia nei atitikimo planavimo dokumentams, nei tam, iš ko paprastai susideda miesto centras 🙁

  10. 2as centras

    jau nuo sovietmečio galo laikraščiuose paskaitau kad čia bus naujasis miesto centras. Rašė čia bus ir savivaldybė ir kultūros namai ir bibliotekos ir kinotetrai ir aikščių, fontanų ir…O kur daba tai? Savivaldybė lyg ir kalnus pinigų mokėjo, sklypus visokių maksimų išpirkinėjo ir še tau. Kažkoks jis jau senai užrūgęs ir tik po vieną nabaginę negyvą dėžę per dešimtmetį vargais negalais išdygsta. Kol vieną stato senoji jau nušiurusia tampa. Iš Taikos prospekto pusės aplamai autokioskais aplipdė. A tai taip kuriami šiuolaikinių miestų centrai, lipinant po vieną dėžę, su tokiais laukais mašinom? O kur žmogus? O ką darė, kuri valdžia kad būtų kitaip? Vis laukia kol šventa dvasia ateis? Ir atėjo. Aleliuja. Bus Zombių centras, sutemus geriau neiti.

    Reply
    • Hnm

      Tu nesupratai? Kodėl taip? Pagalvok nuosekliai iš pradžių?

  11. Valdžia

    džiaugiasi, kad aplamai į Klaipėda dar kažkia investicija ateina, o kad „gal dar poreikiai pasikeis ir pastatai bus aukštesni” tai tik nesusivokiančios moterėlės pezalai. Visos mieste statybos kurios dar kruta tai tik EU lėšomis finansuojami projektai. Valdžios sprendimai ir planavimai laiminant išganingų vystytojų norus jau taip „patenkino” poreikius, kad niekas nebenori į Klaipėdą pinigų merkti. Valdininkė viešai teigia, reikia patenkinti interesus, o miesto interesas palauks. Gal kokiame kitape etape…

    Reply
  12. Liuks

    parkinginykų centras, svietas dar tokio gal ir nematė o bus vietos ir kur turistam pasiskleisti

    Reply
    • Klaipedietis

      Furistams norėjai pasakyti

  13. Anonimas

    Bus kiosku kvartalelis, panasiai kaip buvusi baze. Vat iki ko nusirito Klaipeda, antrajame centre tokius niekingus pastatus stato. Graudu…

    Reply
    • ?

      Man zyziantys kaip viskas blogai daroma , jau nusibodo . Eikite ” vystykite ” geriau , statykite gražiau ….Nemokate dirbti , mokate tik zysti ir ” kritikuoti ” ? Graudu ?

    • Antras centras

      va čia tai jo – antras centras, nebuvau dar girdėjęs. O Riportas jaučiu antras senamiestis, atspėjau?

    • ezys

      Taip tai geografinis miesto centras ir manau, kad tai kas projektuojama yra geriau uz griuvesius ir kemsynus, kurie ten anksciau buvo 😉 Bet aisku paverkime visi dabar, kad Klaipeda ne Vilnius, ne Kaunas ir ne Dubajus.

    • Ti ezys

      Problema, kad nėra formuojamas perimetrinis užstatymas, kuris ir daro centrą panašų į centrą, o ne į užmiestį. Plius tuoj Arenos kvartalas bus viena didelė parkovkė ir jame paberti pavieniai pastatai.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Jau išnuomota ketvirtadalis „Stock-O“ statomų patalpų

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Galio Group“ pasirašė dar tris patalpų nuomos sutartis Klaipėdos Baltijos prospekte besikuriančiame prekybos ir paslaugų miestelyje ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Greitai sugebėjo tik nugriauti

Nors pernai birželį miesto politikams sprendžiant dėl sovietinių Skulptūrų parko paminklų demontavimo Savivaldybės administracijos atstovai tikino, kad bus siekiama kuo ...
2023-08-16
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Skulptūrų parko krepšinio aikštelė dar nepalaidota?

Pernai daliai miestiečių pasipiktinus, kad Klaipėdos savivaldybė Skulptūrų parko rekonstrukcijos metu nebeketina įrengti čia suprojektuotos naujos krepšinio aikštelės ir išlindus ...
2023-08-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This