A. Taurinsko atminimui – retrospektyvinė paroda „Iš dirbtuvių”

Kultūra

Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyrius pristato parodą, kuria primena apie žymų Klaipėdos dailės meistrą Algirdą Taurinską.

A. Taurinskas su mama į Klaipėdą atvyko 1948 m., studijavo Lietuvos valstybiniame dailės institute (dab. Vilniaus dailės akademija) tapybą, o 1971 m. grįžo į Klaipėdą visam gyvenimui. Iki 1983 m. mokytojavo Klaipėdos vaikų dailės mokykloje (dab. Adomo Brako dailės mokykla), buvo mokinių mėgiamas ir mylimas, jautrus pedagogas, užkrečiantis savo meile tapybai ir mokėjimu paprastai kalbėti apie meną jauniems žmonėms. Vėliau dailininkas atsidėjo tik kūrybai, surengė ne vieną dešimtį personalinių parodų Klaipėdoje, Vilniuje ir kituose šalies miestuose.

Tai buvo stiprios, jaunatviškos ir ekspresyvios dvasios menininkas, tęsiantis romantiškosios lietuvių tapybos tradicijas ir gebantis pajūrio gamtos motyvus, Klaipėdos peizažus ir portretus perteikti vis kitaip.

Pasak menotyrininkų, paprastuose jo siužetuose slypi didžiulė spalvos galia, dermė bei harmonija, vyrauja sodrus, meistriškas tapybinis potėpis, plastiškumas bei įtaiga.

Šiemet menininkui būtų suėję aštuoniasdešimt metų. Ta proga surengtą retrospektyvinę jo darbų parodą kuruoja menininko dukra Rasa Taurinskaitė (Žiedė).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Pristatys Algirdo Taurinsko „Nutapytą gyvenimą“

Kovo 1 d., penktadienį, 18 val., Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Meno skyriaus galerijoje (J. Janonio g. 9) ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

Kultūra

Kovo 11-ąją - nemokamas Mažosios Lietuvos istorijos, Pilies ir Kalvystės muziejų lankymas

Kovo 11 d. 13 val. Pilies muziejaus šiaurinėje kurtinoje (Priešpilio g. 2, Klaipėda) vyks Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus parodos ...
2022-03-04
Skaityti daugiau

Kultūra

Paroda "In memoriam"

Šį ketvirtadienį, lapkričio 15 d., 17. 30 val. atidaroma paroda, skirta Anapilin išėjusių Klaipėdos dailininkų atminimui. Ją Naujojoje Klaipėdos galerijoje ...
2018-11-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This