Į teismo vitriną sugrįžo ryškūs menininkės darbai

Kultūra

Pasibaigus šventiniam gražiausių metų švenčių laikotarpiui Klaipėdos apygardos teismo vitriną vėl puošia menininkės Sigitos Mockutės darbai gamtos tema. Šį kartą parodą, be jau lapkritį eksponuotų darbų, papildė ir nauji kūriniai.

Šešerius metus keliavusi po pasaulį piešinius kūrėja pristatė ir tarptautiniuose festivaliuose, juose piešė gyvai ir taip dalijosi gydomuoju meno poveikiu. Parodai atrinktus kūrinius vienija gamtos tema: juose dominuoja augalų, saulės ir vandens motyvai. Menininkės darbų išskirtinumą kuria pasikartojantis rankų motyvas, kuris menininkei lyg širdies pratęsimas.

„Rankos simbolizuoja žmogų, kaip neatskiriamą gamtos dalį, jo integralią būtį visuose esančiuose elementuose ir kiekvienoje būsenoje vyraujančią skirtingą nuotaiką, kurią sustiprina kuri nors dominuojanti spalva“, – taip eksponuojamų kūrinių esmę apibūdina menininkė.

„Dominuojančios spalvos įkvėptos pietietiškų žemių, saulės ir vandenyno, jos jungiasi su žmogaus buvimu gamtos dalimi. Kūrėja kviečia žvelgiant į eksponuojamus paveikslus patirti belaikę, begalinę erdvę, kupiną tylos ir meilės, iš kurios ir ateina šie kūriniai. Parodoje eksponuojami piešiniai sukurti 2015–2020 metais, leidusis į piligriminę savęs pažinimo kelionę, ieškant išraiškos formų. Ši paroda lyg gyvenimo kelionės fragmentai, kuriuose ir kiti gali atrasti kažką pažįstamo ir išgyvento”, – rašoma teismo pranešime.

Paroda iki kovo pabaigos bus eksponuojama Klaipėdos apygardos teismo vitrinoje, esančioje Herkaus Manto, S. Daukanto ir Ligoninės gatvių sankirtoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Nuteista Šventosios atrakcionuose tautiečius išnaudojusi čekų šeima

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo Čekijos piliečių šeima nuteista dėl prekybos žmonėmis. Teismo sprendimu, 46 m. vyrui, ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Kultūra

Parodų rūmuose - „Vandens veidas“

Kovo 28-ąją, ketvirtadienį, 18 val., Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2) bus atidaroma Kristinos Ališauskaitės ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Brutaliais veiksmais siekusieji susigrąžinti skolą turės aiškintis teisme

Klaipėdos apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas, kurio metu išaiškinta įžūliai asmenį užpuolusi ir pinigų reikalavusi trijų vyrų grupė. Du iš ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This