Klaipėdos rajono valdžioje – konservatorių rokiruotė

Regionas, Svarbu

Metus Seime dirbusi ir po to kovą dėl parlamentaro kėdės Petrui Gražuliui pralaimėjusi konservatorė Rasa Petrauskienė nuo penktadienio vėl dirbs Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja.

R. Petrauskienė nuo rytojaus vėl dirbs Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus A. Bogdanovo pavaduotoja.

Ją į pareigas savo balsais sugrąžino ketvirtadienį posėdžiavusi Klaipėdos rajono savivaldybės taryba. Tiesa, už R. Petrauskienės skyrimą į pareigas balsavo 19 tarybos narių, o 7 buvo prieš.

Prieš tai rajono taryba vienbalsiai iš pareigų atleido pasitraukimo pareiškimą parašiusį Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoją Mindaugą Šunoką. Jis į šias pareigas buvo paskirtas pernai, nes kėdė buvo laisva, kai 2019 metų rudenį R. Petrauskienė, kuri ir dirbo savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja, laimėjo Gargždų vienmandatėje apygardoje vykusius pakartotinius Seimo rinkimus. Jie surengti, nes Seimo nario mandato atsisakė anksčiau šioje apygardoje rinkimus laimėjęs Bronius Markauskas, kuris 2019 metų pavasarį išrinktas Klaipėdos rajono meru.

„Kodėl vieno žmogaus nesėkmė turi lemti kito žmogaus likimą?“ – lyg ir retoriškai klausė Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narys Jonas Dromantas.

M. Šunokas aiškino, kad jo sprendimas pasitraukti yra suderintas su Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcija Klaipėdos rajono taryboje, kuri priklauso valdančiajai daugumai.

„Čia mūsų politinės jėgos susitarimas, vyksta demokratiškas procesas. Čia yra pavyzdys, kaip reikia elgtis“, – M. Šunoko pasitraukimą komentavo konservatorių frakcijos vadovas Alfredas Šiaulys.

„Jei būtų tokia teisė, balsuočiau prieš, nes žinau, kas ateina po to. Gali būti daugiau konfliktų, o rajono gyventojams iš to jokios naudos. Postas – ne grobis, čia didžiulis gyventojų pasitikėjimas. Postas priklauso ne partijai, o rajono gyventojams“, – kalbėjo Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos opozicijos lyderis Sigitas Karbauskas.

Klaipėdos rajono meras B. Markauskas teigė, jog administracijos direktoriaus pavaduotojo postas pagal koalicijos susitarimą priklauso konservatoriams ir niekas negali turėti įtakos jų pasirinkimui.

Kandidate sugrįžti tarp Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos vadovų tapusios R. Petrauskienės S. Karbauskas teiravosi, kaip ji į Klaipėdos rajoną parveš daugiau pinigų, nes toks pažadas esą buvo „parašytas propagandiniame leidinyje”, o partija deklaruoja skaidrumą, bet ne sprendimus per pažintis.

„Natūralu, jog bendrauti su Vyriausybe yra žymiai patogiau, kai yra geri santykiai. Kai dauguma ministrų yra konservatoriai, įsivaizduoju, kad tas darbas tikrai vyks sklandžiai, jei reikės mano pagalbos, bendradarbiausiu“, – dėstė R. Petrauskienė.

Ji pažadėjo dabar daugiausia skirti Klaipėdos rajono gyventojų skiepijimo nuo koronaviruso programai, o kiti darbai – „pagal mano profilį“.

„Kviečiu nepalaikyti R. Petrauskienės kandidatūros, nes tai vienintelis šansas išsaugoti M. Šunoką. Man abejotina jos kompetencija. Kitas momentas – valdančiojoje daugumo bus didesnė trintis, daugiau intrigų, o rajono gyventojams tai ne į naudą“, – kolegas ragino S. Karbauskas.

Tačiau po slapto balsavimo, kuris, beje, vyko tris valandas, tapo aišku, jog R. Petrauskienės kandidatūra sulaukė daugumos politikų palaikymo.

„Opozicijai sunku dirbti, nes turime labai gerus specialistus, todėl opozicija čia šiandien ir verkia. Rasa, į priekį ir nekreipkite dėmesio“, – kalbėjo A. Šiaulys.

4 Comments

  1. Lokys

    Trinasi, trinasi šeip taip įsitrina kartais.

    Reply
  2. Tyras

    Nereikia Klaipėdiečiams jokių dvokiantčiu ožių konservų

    Reply
  3. Antanas

    Vel savanaudziai vagys grizt

    Reply
  4. Anonimas

    Konservai visur ima valdžią. Na na….Be patirties ir kol kas tie jaunuoliai dar ir be išminties.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pagerbė ryškiausius metų kultūros šviesulius bei jaunuosius talentus

Priekulėje pristatytas naujas festivalis „Ženklai“, kviečiantis pažinti nepažintą Priekulę ir jos kūrėjus. Festivalio atidarymo renginio metu įteikti ir trys apdovanojimai ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose duris atvers bendradarbystės centras „Spiečius“

Birželį Gargžduose duris atvers jau 15-as Inovacijų agentūros bendradarbystės centras „Spiečius“. Centras veiks kaip erdvė, skatinanti regiono verslumą, teikianti nemokamas ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Regionas

Žadama keisti potvynių rizikos valdymo tvarką

Apie kompleksinį požiūrį į potvynių rizikos valdymą kalbantys Klaipėdos, Kretingos ir Šilutės rajonų bei Klaipėdos miesto savivaldybių vadovai sulaukė Aplinkos ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This