Išrinko geriausius uostamiesčio sportininkus

Sportas, Svarbu

Penktadienio vakare Klaipėdoje pagerbti geriausi praėjusių metų uostamiesčio sportininkai, sporto kolektyvai bei treneriai. Kaip ir visi šiuo metu vykstantys renginiai, pastarasis irgi vyko per nuotolį, o iš anksto įrašyta apdovanojimų ceremonija buvo transliuojama internetu.

Iš viso sportininkai pretendavo į 14 tradicinių nominacijų.

Geriausiu sportininku tarp neįgaliųjų pripažintas irkluotojas, Lietuvos parolimpinės rinktinės narys Augustas Navickas

2020-ųjų metų sporto apdovanojimuose dominavo kovinių sporto šakų atstovai.

„Metų sporto pasiekimas 2020“ moterų kategorijoje tarp olimpinių sporto šakų atiteko imtynininkei Kornelijai Zaicevaitei, o tarp vyrų – to paties „Viesulo” sporto centro laisvųjų imtynių atstovui Andriui Mažeikai. Abu šiuos sportininkus treniruoja Oleg Vaitechovskij.

Tarp neolimpinių sporto šakų geriausiomis pripažintos dvi kiokušin karatė propaguojančios merginos – Rima Lisinskaitė ir Erika Rukšėnaitė, o tarp vyrų – rečiau pasitaikančios kovinės sporto šakos džiudžicu atstovas Vladislav Sosulin.

Metų trenerės titulas atiteko „Gintaro” sporto centro plaukimo trenerei Jandrai Bogužienei, be kitų plaukikų išugdžiusiai ir dabartinę klaipėdiečių olimpinę viltį – plaukiką Daniil Pancerevą.

Metų trenere pripažinta Jandra Bogužienė

Tuo metu geriausiu metų treneriu pripažintas kiokušin karatė treneris Lukas Kubilius.

Geriausia praėjusių metų moterų komanda tapo „Viesulo SC- Dragūno” rankininkės, o analogišku apdovanojimu tarp vyrų džiaugėsi irkluotojai, Lietuvos suaugusiųjų čempionai – pavienės keturvietės valties atstovai Vilius Grikpėdis, Benas Volkovas, Ramūnas Razma ir Martynas Vaitkevičius.

„Metų sporto renginio” nominacijoje nugalėjo Netradicinio sporto paplūdimio festivalis, vykęs liepos viduryje Melnragėje ir sutraukęs per 600 įvairiausių neprofesionalaus sporto atstovų. Festivalį organizavusios sveikatingumo studijos „Ginsvė” vadovė Daiva Palubinskaitė sakė, jog jie savo renginiais skatina bendruomeniškumą, šeimų sportą.

Jaunojo talento nominacija atiteko tenisininkui Edui Butvilui, kurį treniruoja tėtis Tomas.

„Metų jaunojo talento“ apdovanojimas įteiktas kylančiai lauko teniso žvaigždei Edui Butvilui. Jį treniruojantis tėtis neslėpė, jog treniruojant sūnų, kartais pasitaiko visko – esą neretai Edui jo pamokymai „pro vieną ausį įeina, pro kitą išeina”.

Nominacija „Metų sporto meistro pasiekimas“ skirta lengvosios atletikos veteranų sporto klubo „Ąžuolas” nariui Vytautui Zaniauskui, o „Metų pasiekimas neįgaliųjų sporte“ atiteko irkluotojui Augustui Navickui, Lietuvos parolimpinės rinktinės nariui.

Nominacija už viso gyvenimo nuopelnus atiteko Klaipėdos sporto istorijos metraštininkui Algirdui Plungei

Išrinktas ir gražiausio metų sporto kadro nugalėtojas. Juo tapo profesionalus fotografas Andrius Pelakauskas su savo nuotrauka „Ištrauks”, kurioje užfiksuotas Melnragėje šalia molo su bangomis besigalynėjantis kaituotojas.

Bene garbingiausią nominaciją, skiriamą už viso gyvenimo nuopelnus sporto srityje, paskelbė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas. Jis nugalėtoją – Klaipėdos sporto istorijos metraštininką Algirdą Plungę – vadino ir žmogumi legenda, ir žmogumi epocha, ir žmogumi enciklopedija, didžiąją savo garbingo gyvenimo dalį paskyrusį uostamiesčio sporto garsinimui.

INFORMACIJA

„Metų sporto pasiekimų“ nugalėtojus pagal 2020 metų rezultatus, nuostatus ir taškų skaičiavimo lentelę išrinko Klaipėdos savivaldybės Sporto skyrius kartu su visuomeninės Klaipėdos sporto tarybos nariais. Taip pat Sporto taryba pasiūlė ir labiausiai, jų nuomone, vertą nominantą „Už
viso gyvenimo nuopelnus Klaipėdos sportui“, o kitos nominacijos buvo paskelbtos internetiniam balsavimui visuomenei. Jų nugalėtoją lėmė 50 proc. internetu balsavusių žmonių ir 50 proc. komisijos, sudarytos iš Klaipėdos sporto tarybos, vertinimas. Nominantams surinkus vienodą balų skaičių, galutinį sprendimą dėl nominacijos laimėtojo priėmė Sporto taryba.
Kartu su savivaldybės Sporto skyriumi sportininkų apdovanojimų ceremoniją organizuoja už sporto renginius mieste atsakinga Klaipėdos lengvosios atletikos mokykla.

2 Comments

  1. Nesupratau

    Kas per trečiarūšių sporto šakų apdovanojimai? Ar Klaipėdoje nebėra Olimpinių sporto šakų? Tas Kubilius tai piarščikas, visas jo sportas tai pinigai į kišenę. Į savo kišenę. Na žinokit gėda už miestą.

    Reply
  2. Šiaip

    Klaipėdoje yra labiau nusipelniusių trenerių,nei neolimpines šakos treneris,juolab, kad ta veikla orientuota daugiau į komercinę pusë,negu į sportinę..

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Jaunieji okinaviečiai džiaugiasi medalių gausa

Sekmadienį Kėdainių arenoje įvyko Lietuvos kyokushin karate vaikų kata čempionatas. Jame technikos demonstravimo įgūdžius rodė daugiau  kaip š 350 karatekų ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Sportas

Okinaviečiai iškovojo kelialapius į Europos čempionatą

Lietuvos kyokushin suaugusiųjų ir jaunių čempionatuose septyni Klaipėdos sporto klubo „Okinava” sportininkai kovojo dėl kelialapių į Europos čempionatą, vyksiantį Ispanijoje, ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Sportas

Klaipėdiečiai apgynė Europos čempionų titulą ir iškovojo teisę dalyvauti pasaulio čempionate

Balandžio 1 dieną Geteborge (Švedijoje) vyko Europos kiokušin karate čempionatas. Jame dalyvavo stipriausi ir techniškiausi kovotojai iš visos Europos. Čempionatas ypatingas ...
2023-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This