Sumažino vakcinų nuo COVID-19 tiekimą

Koronavirusas

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcinų gamintojas vėlų ketvirtadienio vakarą informavo, jog artimiausias keturias savaites bus pristatyta mažiau vakcinų nei planuota.

Santaros klinikų nuotr.

Visoms Europos Sąjungos šalims planuoti pristatyti kiekiai yra mažinami per pusę. Į Lietuvą per artimiausias keturias savaites buvo planuota pristatyti 108 810 „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcinos dozių. Pagal patikslintą informaciją bus pristatoma 54 405 dozės.

Vakcinos gamintojo atstovybės teigimu, gamybos linijos perprogramuojamos, validuojamos ir autorizuojamos naujiems gamybos pajėgumams. „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcinos atstovas tikina, kad vėliau pristatomų vakcinų dozių kiekiai didės. Apie tikslų pristatomų vakcinų kiekį gamintojas informaciją žada pateikti artimiausiu metu.

Bendras Lietuvos užsakytų „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcinų kiekis yra 3,1 mln. Teigiama, kad dėl šio laikino tiekimo sumažinimo nekis.

Ministerija taip pat pranešė apie pasitikėjimo liniją, kuria bus galima pranešti dėl skiepijimo COVID-19 vakcina prioriteto eilės pažeidimus. Pranešti apie pažeidimus bus galima paskambinus numeriu 8 800 66 004, išklausius meniu ir paspaudus „1“.

Teigiama, kad nuo šiol gydymo įstaigų sudaromuose skiepijamų asmenų sąrašuose bus ne tik asmens duomenys, bet ir nurodomas kriterijus, kuriuo remiantis asmuo atitinka skiepijimo prioritetą. Sąrašas turės būti patvirtintas gydymo įstaigos vadovo, o su minėtu sąrašu turės būti supažindinti darbuotojų atstovai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Per parą nuo COVID-19 pasiskiepijo daugiau nei tūkstantis žmonių

Penktadienį Lietuvoje patvirtinti 437 nauji užsikrėtimų koronavirusu atvejai (85 žmonės užsikrėtė antrą kartą, šeši – trečią). Klaipėdoje fiksuoti 22  šios ...
2022-10-29
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Skiepytis nuo COVID-19 galima ir medicinos įstaigoje, kur pacientas nėra prisiregistravęs

Statistikos departamento duomenimis, sekmadienį Lietuvoje patvirtinti 29 nauji užsikrėtimų koronavirusu atvejai – visi žmonės užsikrėtė pirmą kartą, skelbia Statistikos departamentas. ...
2022-10-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje COVID-19 rodikliai toliau gerėja

Statistikos departamento duomenimis, sekmadienį Lietuvoje patvirtinta 60 naujų užsikrėtimų koronavirusu atvejų, iš kurių 4 žmonės užsikrėtė antrą kartą, vienas – ...
2022-10-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This