Kviečia į Lietuvos jūrų muziejaus išleistų knygų pristatymą

Kultūra

Sausio 21-ąją, 17 val., Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka kviečia į tiesioginę konkurso „Klaipėdos knyga 2020“ transliaciją – Lietuvos jūrų muziejaus išleistų knygų: „Lietuvos jūrų muziejaus rinkiniai prabyla. Kriauklės“, „Vandens gyvenimo linija“, „Jūroje“ ir „Jūros istorijos“ pristatymą.

Transliacijoje dalyvaus Lietuvos jūrų muziejaus kultūrinės veiklos organizatorė Neringa Stančikienė, moderuos Birutė Skaisgirienė.

Transliacija vyks bibliotekos Youtube kanale, nuoroda taip pat skelbiama svetainėje www.biblioteka.lt

Dvitomis biologijos mokslų daktaro Algirdo Stankevičiaus knyga – katalogas „Lietuvos jūrų muziejaus rinkiniai prabyla. Kriauklės“ yra skirtas tiems, ką vilioja įvairus ir paslaptingas kriauklių pasaulis, kas geidžia sužinoti, kada žmogus pradėjo vartoti moliuskus maistui, o jų kriaukles buityje, kada jis atskleidė ir įvertino jų grožį, panaudojo kultūroje ir moksle, kaip tęsiasi žmogaus ir gamtos kūrybinis bendravimas. Knygoje pristatoma ir gamtinė šių objektų prigimtis, ir legendos, ir sąsajos su menu, mokslu ar technika.

Dramaturgo Justo Tertelio, kompozitorės Ritos Mačiliūnaitės-Dočkuvienės ir dailininkės Elenos Maya bendras kūrinys – knyga vaikams „Vandens gyvenimo linija“ gimė iš edukacinio užsiėmimo – meninės instaliacijos „Vandens gyvenimo linija“. Pasakojimo centre – Baltijos jūros ruoniai, didžiausi mūsų regione gyvenantys jūrų gyvūnai, kurie kuria mūsų regiono unikalumą ir savitą ekosistemą. Knygelėje susipažinsite su šių gyvūnų kasdienybe, ir mums, ir ruoniams aktualiomis ekologijos, taršos ir išlikimo temomis. Unikalus leidinys kviečia permąstyti asmeninį santykį su mus supančia aplinka.

Lenkų iliustratoriaus, dizainerio, tekstų kūrėjo Piotr Karski knygą „Jūroje“ – tai gausiai iliustruotas pasaulio jūrų pažinimo gidas. Joje skaitytojų laukia daugiau nei 100 įtraukiančių užduočių, veiklų, galvosūkių. 224 pažinimo ir kūrybos puslapiai leis išnardyti jūrų pasaulį skersai ir išilgai: pabuvoti ir
Marianų lovyje, ir pasigaminti medūzą ar net povandeninį laivą. Dėl specialaus įrišimo ją galima dėti ant stalo pilnu atvartu ir drąsiai darbuotis – su dažais, klijais ir kitomis jūrų tyrimams reikalingomis priemonėmis.

Lietuvos jūrų muziejaus gidas „Jūros istorijos“ (tekstų autorė – Kristina Sadauskienė, vertimas į anglų kalbą – Julija Gulbinovič), skirtas visiems, kurie grįžta į Lietuvos jūrų muziejų kasmet ir kaskart čia atranda vis kitą įdomų eksponatą, kaskart vis įdomesnę istoriją ir nori tai pasiimti su
savimi. Eksponatus muziejaus gidui skrupulingai atrinko muziejaus specialistai, o tekstus apie juos sukūrė Klaipėdos miesto gidė, žurnalistė Kristina Sadauskienė. Čia įdomiausi laivybos istorijos pasakojimai apie lietuvius ir „Titaniką“, apie pramoninės žūklės rekordus, burlaivius ir garlaivius bei nutrūktgalvius nuotykių ieškotojus, ir įstabiausios jūros gamtos istorijos apie muziejaus numylėtinius pingvinus, delfinus, dovanojančius šypsenas, pašėlusius jūrų angelus ir tuos, kurie gyvi tik istorijose.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Vyks jau paskutinis konkurse „Klaipėdos knyga 2023“ dalyvaujančio leidinio pristatymas

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos rengiamas konkursas „Klaipėdos knyga 2023“ kviečia įpaskutinį leidinio pristatymą. Balandžio 23 d., 18 ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

Pristatys knygą, atgaivinančią tarpukario Klaipėdos kasdienybę 

Trečiadienį, balandžio 17-ąją, 17 val., Klaipėdos miesto savivaldybės I. Kanto viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8) klaipėdietis žurnalistas Martynas Vainorius pristatys ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kultūra

300-ąjį Imanuelio Kanto gimtadienį paminės įvairiais renginiais

Balandžio 22-ąją Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka švęs išskirtinę progą – lygiai prieš 300 metų, 1724 metų balandžio ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This