Šalčio padariniai: ne tik užpustyti kiemai, bet ir sušalę žmonės (papildyta)

Miestas, Svarbu

Savaitgalį Klaipėdą užklojusi sniego danga bei spustelėjęs šaltis pridarė rūpesčių ir spec. tarnyboms, ir eiliniams klaipėdiečiams.

Šeštadienį socialiniuose tinkluose žmonės dalinosi užpustytų kiemų vaizdais, neslėpdami apmaudo dėl to, kad nors už kiemų valymą jie sumoka, tačiau vis tiek yra patys priversti atsikasti šaligatvius ir užpustytus automobilius. Tiesa, buvo ir tokių, kurie tokia pramoga džiaugėsi: vieno Žvejybos uoste esančio kiemo bendruomeniški gyventojai visi draugiškai sukibę nusikasė sniegą ir apie tai pasidalino nuotraukomis feisbuke.

Šeštadienį daugelis daugiabučių kiemų buvo užpustyti ir ne visiems sekėsi iš karto užvesti savo automobilius. Palmiros Mart nuotr.

Tačiau griežtas karantinas turi ir teigiamų pasekmių – dėl viešose vietose itin sumažėjusių žmonių srautų mažiau jų nukentėjo ir nuo šalčio, lyginant su analogiškomis žiemomis anksčiau. Tiesa, lūžių patyrusių gyventojų savaitgalį netrūko.

Pasak Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos (GMP) stoties vyriausiojo gydytojo Rimvydo Juodviršio, per savaitgalį dėl nuo šalčio nukentėjusių žmonių itin daug iškvietimų nesulaukta.

„Buvo, bet labai nedaug”, – į klausimą, ar daug kartų greitosios medikams teko savaitgalį vykti teikti pagalbos nuo šalčio nukentėjusiems žmonės, sakė jis.

„Šeštadienį buvo rasti du be nuolatinės gyvenamosios vietos. Taip pat apie 21 val. rastas sniege, Kretingos gatvėje, gulintis 29 metų jaunuolis. Visi nukentėjusieji buvo gyvi, visi stabilūs, visi sąmoningi, jie nuvežti į Respublikinę ligoninę”, – komentavo vyr. gydytojas.

Tuo metu sekmadienį vienas benamis dėl sušalimo į ligoninę pristatytas iš garažo, o kitas žmogus kreipėsi į medikus, būdamas parduotuvėje.

„Vienas vyras iš „Maximos” parduotuvės buvo nušalusiom plaštakom, tačiau, pasirodo, jam pagalba penktadienį buvo suteikta Šilutės ligoninėje, jis sekmadienį parduotuvėj pajuto skausmą, paskambino greitajai”, – sakė R. Juodviršis.

Jo teigimu, vyrui medikai pagalbą suteikė vietoje, pasiuntę gydymą tęsti ambulatoriškai.

Pasak Respublikinės Klaipėdos ligoninės atstovės spaudai Marijos Gabrienės, pavieniai gyventojai, be tų, kuriuos per savaitgalį atvežė greitoji, dėl nušalimų į medikus tiesiogiai nesikreipė. Tačiau dėl slidžios kelio dangos nemažai klaipėdiečių patyrė įvairių trumų, iš kurių skaudžiausios – galūnių lūžiai.

„Savaitgalį dėl čiurnų ir riešų lūžių į mūsų ligoninę kreipėsi apie 10 žmonių, dauguma jų buvo vyrai”, – sakė ligoninės atstovė.

Tuo metu Klaipėdos universitetinėje ligoninėje po savaitgalio gydomi du asmenys dėl nušalusių galūnių. Vieno iš jų būklė gana sunki, jis paguldytas į Reanimacijos skyrių, o kitas gydomas Traumatologijos skyriuje.

Kol kas pranešimų apie pirmąsias šalčio aukas uostamiestyje nesulaukta.

Oficialiai skelbiama, jog šalyje nuo šalčio jau mirė 9 žmonės.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Klaipėdoje daugėja sergančiųjų gripu ir peršalimo ligomis (papildyta)

Nors Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, nei Klaipėdoje, nei kitose Vakarų Lietuvos savivaldybėse (išskyrus Šilutę) sergamumas gripu bei ūminėmis viršutinių ...
2022-12-20
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Mirė dar vienas žmogus: uostamiesčio ligoninių atstovai savo kaltės nemato (atnaujinta)

Per kelias dienas Klaipėdoje – jau antra žmogaus, nesulaukusio tinkamos uostamiesčio medikų pagalbos, mirtis. Dėl pirmosios artimieji jau kreipėsi į ...
2022-11-14
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Greitosios pagalbos reforma: Klaipėda dar bandys derėtis

Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM) vykdant greitosios medicinos pagalbos (GMP) reformą – kuriant vieną nacionalinę įstaigą vietoje dabar esančių 48 – ...
2022-10-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This